Puolen vuoden superhaaste etenee, nyt treenataan tykkejä!

Vaikka valmentaja onkin sairastellut ja superhaasteen suhteen on blogissa eletty hiljaiseloa, on Matti paahtanut omalla tahollaan orjallisesti ohjeiden mukaan. Paino on pudonnut suunniteltua tahtia ja treeni maistuu, kaikki sujuu siis juuri niin kuin pitääkin. Nyt oli kuitenkin taas aika antaa Matille hiukan runtua Friitalan Sport Centerillä, jonne Matti innokkaana saapui pitkän tauon jälkeen. Mutta päästetäänpä Matti crossarille ja kertomaan tällä kertaa itse treenistä ja sen tuomista fiiliksistä…

Puolen vuoden superhaaste

Oli kauan odotettu aika mennä taas Sensein oppiin ja samalla saamaan, suoraan sanottuna lihakset ihan helvetin kipeiksi. Tällä kertaa menomatkalla ei tarvinnut miettiä minkälaista hoitoa tai terapiaa olisi tarjolla kun oli jo pitkään ollut tieodssa, että tällä kertaa osumaa saisivat kädet. Menomatkalla sai siis rauhassa nauttia kevään tuoksusta. Siitä tuoksusta, jota sadat traktorit olivat pelloille levittäneet tai olivat parasta aikaa levittämässä. Tuoksusta huumaantuneena lisäsin auton soittimeen best of Lamb of God ja väänsin volyymit kaakkoon. Tätä parempaa laturia ennen treeniä tuskin on olemassa, reipas paskan haju ja armoton tykitys kauttimista.

Treenivuorossa oli siis kädet, ojentaja ja HAUIS. Kuinka innoissaan sitä voikaan olla ennen treeniä tai jo pari viikkoa ennen tapahtumaa kun tietää, että sitten harjoitetaan hauista Mestarin opein. Hauis, haubitsi, tykit jne on penkkipunneruksen ohella niitä liikkeitä mitä salilla tosimiehet tekevät. Kaikki muut liikesarjat ovat vähäpätöistä satujumppaa tai usein samaa sukupuolta olevan henkilön halausliikkeitä. Niitä ei tosimiehet tee, ikinä. Miksi tosimiehet sitten ovat lihaksikkaita muualtakin kuin rinnasta ja tykeistä? Paljastan nyt suurimman salisalaisuuden koskaan. Tästä ovat PT:t aina vaienneet, mutta tosimiehet kehittyvät koko kropalta sen takia, etä haubitsia ja penkkiä harjoitetaan niin kovilla raudoilla ja niin väärillä liikkeillä, että jos paikat vain kestävät niin kehitystä tapahtuu pakaralihaksessa asti. Hauiskääntö tehdään niin isoilla painoilla, että selkä taipuu molempiin suuntiin ja taljalaitteet natisevat liitoksistaan. Silloin sitä kehitystä tapahtuu..

Harjoiteltiinko me Sensein kanssa tosimiehen metodeilla? Ei harjoiteltu, ei. Minä sain Mestarin opein niin valtavan pumpin hauikseen, että sitä tunnetta jää vain kaipaamaan. Tulee mieleen pieni rukous yläkertaan, ” ota hyvä herra pois tämä tuska, mutta jätä turvotus”. Aluksi lämmiteltiin hauista tuleviin koitoksiin taljassa niin, että saatiin tekniikkaa kuntoon ja opittiin kohdistamaan liike juuri siihen hauikseen.

Puolen vuoden superhaaste

Seuraavana hauista kiusattiin tässä järjestyksessä Scott-penkki, hauiskääntö käsipainoilla istuen ja hauskääntö seisten mutkatangolla. Voin ihan rehellisesti kertoa, että tämän enempää ei tarvita. Näillä saatiin lihas ihan varmasti tuhottua totaalisesti. Kuinka vaikeaa sitä on henkilökohtaisesti ymmärtää, että on turhaa käännellä hauista kymmenillä eri sarjoilla. Sen kun voi harjoittaa muutamalla oikein tehdyllä sarjalla vallan mainiosti. Selkeänä virheenä minulla on ollut turhan nopea suoritus. Enemmän rauhallisuutta ja sitä tuntuman hakemista kohdelihakseen niin hyvä tulee. Sain vielä loppuun hyviä vinkkejä, kuinka yksin treenaamalla saa sen 2-3 extra toistoa tehtyä ilman apuria.

Puolen vuoden superhaaste

puolen vuoden superhaaste

puolen vuoden superhaaste

Haubitsien jälkeen turvotusta saivat osakseen ojentajat. Suurin piirtein saman verran sarjoja tehtiin ojentajille ja hyvin ottivat osumaa kun saimme minulle tekniikkaa paremmin haltuun. Ylätaljalla ojentajia tehdessä tekniikka on todella tärkeää jos halutaan liikkeen ottavan vain ojentajiin, ei olkapäihin, eikä rintaan. Sitä tekniikkaa saa hioa vielä useamman kerran. Kun vielä loppuun teimme ranskalaista punnerrusta käsipainoilla niin huomasi hyvin kuinka liha oli hyvin taputeltu loppuun. Käsiä suoristaessa kädet alkoivat täristä niin, että käsipainot kolisivat niin hyvin yhteen, että joku olisi voinut luulla herätyskellon soivan lähistöllä.

puolen vuoden superhaaste

Puolen vuoden superhaaste

puolen vuoden superhaaste

puolen vuoden superhaaste

Ihan viimeiseksi sai forkut vielä oman osansa päivän treenistä, pari sarjaa ja nekin hyrisivät tyytyväisyyttä. Väsyneenä, mutta onnellisena uusista ohjeista, vinkeistä ja tekniikan parannuksesta suihkun kautta kotiin. Hieno treeni osaavan valmentajan kanssa on vain uskomattoman hieno kokemus.

Puolen vuoden superhaaste

Sellainen oli Matin tämänkertainen treeni. Ja näin valmentajan näkökulmasta on sanottava, että on mahtava ohjata miestä joka ottaa neuvoista opikseen, antaa joka treenissä kaikkensa eikä kitise vastaan, vaan tekee sen mitä pyydetään, vaikka se tarkoittaisi omalta mukavuusalueelta poistumista. Tällaisella asenteella sitä tulosta tehdään!

Kunnon treenin jälkeen voi valmentaja hyvillä mielin päästää Matin hörppimään Anabolic Overdrive 2 palkkariaan, suihkuun ja kotiin.

puolen vuoden superhaaste

Metallisydän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta