Millä vitamiineilla pidetään flunssat kaukana?

Tuossa sairastellessani pohdiskelin hieman vitamiinien vaikutusta terveenä pysymiseen. Hiton hankalahan sitä on tällaisen tavallisen tallaajan tietää miten paljon merkitystä niillä aamulla otetuilla vitamiinipillereillä on terveenä pysymiseen vai pysyisikö sitä yhtä lailla terveenä ilman pillereitä. Siksipä meitä viisaampien keräämä tutkimustieto aiheesta on tärkeässä asemassa ja kyllähän vitamiinien riittävällä saannilla on lukemattomissa tutkimuksissa todettu olevan positiivista vaikutusta terveyteen, vastustuskykyyn ja terveenä pysymiseen. En ala mitään tutkimusdataa tähän keräämään, siitä kiinnostuneet löytänevät sitä itsekin, sen sijaan totean että itse olen tätä vastikään ollutta pidempää sairastamisjaksoa lukuun ottamatta ollut viime vuodet suhteellisen terveenä ja uskon ison vaikutuksen siihen olleen vitamiinilisillä joita olen säännöllisesti käyttänyt.

Nyt sairastellessani päätin tilata taas täydennystä vitamiini- ja hivenainevarastoihin. Tälläkin kertaa tein tilauksen EBN:lle, jonka olen vuosien varrella kokenut luotettavaksi, nopeaksi ja ennenkaikkea edulliseksi paikaksi hankkia vitamiinit ja muut tarvittavat pillerit. Paketti saapuikin parissa päivässä.

vitamiinit

Mitä sitten tilasin? No luonnollisesti ainakin niitä vitamiineja, eli C- ja D-vitamminia. C:tä sekä nielaistavana 1000mg kapselina että pureskeltavana 500mg kapselina ja D-vitamiinia 100 mikrogramman kapseleina. Näitä kahta pidän itse tärkeimpinä vitamiineina. C-vitamiinia voivesiliukoisena ottaa rauhassa isompiakin määriä jos flunssa alkaa tunkea päälle, mutta D-vitamiinia ei kannata pitkiä aikoja suuria määriä nappailla. Itse otan joka aamu tuon 100 mikrogrammaa, joskus 200.

c-vitamiini

d-vitamiini

C- ja D-vitamiinien lisäksi käytän monivitamiinivalmistetta, joka täydentää vitamiinien saantiani myös muilla vitamiineilla. Jo pitkään käytössä on ollut kapselimuotoinen Multiform Active, mutta tällä kertaa tilasin myös pari tuubillista poretabletteja.

monivitamiini

Nyt kun vitamiinipuoli on kuosissa, mennään askel pidemmälle. Kun syö suhteellisen vähän kalaa, kuten minä, on tärkeää turvata Omega3-rasvahappojen saanti. Sitä täydennän useammalla Omega3 -kapselilla päivittäin. Joka päivä käytän myös Magnesiumsitraattia, joka on kovaa treenaavalle erittäin hyödyllinen lisäravinne. Magnesiumsitraatti auttaa ehkäisemään lihaskramppeja, jotka eivät ole ollenkaan mukavia esimerkiksi kovan jalkatreenin jälkeisenä yönä…

omega3 magnesium

Näiden päivittäin käytössä olevien tuotteiden lisäksi tilasin tällä kertaa hieman hifistelypillereitäkin… Vihreä tee on varmasti kaikille tuttu laihdutusvalmiste, mutta entä vihreä kahvipapu? Päätin ottaa uuden Green Coffee -laihdutusvalmisteen testiin ja katsoa onko se oikea taikakeino saamaan Metallisydämen sittenkin rantakuntoon jo tänä kesänä… Rantakunnon tavoitteluun tilasin avuksi myös Wirta-kapseleita, jotka antavat nimensä mukaisesti kivasti virtaa esimerkiksi aamulenkille…

laihdutusvalmiste

Näiden kaikkien kivojen purnukoiden lisäksi laatikosta löytyi melkoinen kasa mielenkiintoisia näytepussukoita. En malta odottaa että pääsen testaamaan esimerkiksi millaista on mansikan makuinen beef-proteiini…

beef-protein

Kyllä näillä taas pidetään flunssat kaukana jonkin aikaa! Käykääpä tekin tsekkaamassa EBN:n vitamiini ja hivenainevalikoimat, postikuluttoman tilauksen raja on 40 euroa ja paketti paukahtaa postiin nopeammin kuin uskottekaan! Monista tuotteista löytyy vielä erityisen edullisia 2+1 tarjouksia, jolloin saa kolme purkkia kahden hinnalla, suosittelen!

EBN

Metallisydän

4 vastausta artikkeliin “Millä vitamiineilla pidetään flunssat kaukana?”

  1. Hyviä kirjoituksia taas useita, kiitos niistä.
    Mulle soitteli jonkin aika sitten ”tutkija” koskien D-vitamiinin käyttöä. Sain muikkelin useaan otteeseen hiljaiseksi kertoessani D-vitamiinin käytöstäni, mitä otan, mihin aikaan ja miksi. Totesi puhelun lopuksi, että ”Sulla on vitamiinit kohdillaan”. Meinasin lisätä, että meillä wannabe boudareilla ne tuppaa olemaan kunnossa 😀

    • Jep, me wabbabe-bodarit ollaan kyllä suhteellisen hyvin perillä vitamiinihommista 🙂

    • Mahdollisimman pian jos aion kehdata kesällä uimarannalle ilman paitaa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta