Ryhmäliikuntatestit jatkuu, tällä kertaa lentelee kahvakuulat!

Metallisydän päätti jokin aika sitten riisua tosimiehen naamarin ja lähteä testaamaan millaisia nuo naisten suosimat ryhmäliikuntatunnit oikein ovat… Ensimmäisenä suuntasin Bodypump-tunnille mistä hädin tuskin selvisin hengissä. Seuraavaksi päädyin spinnisaliin ja osasin jo hieman varautua siihen ettei tunti ole ihan mitään leppoisaa poljeskelua… Tällä kertaa päätin tarttua kuulaa kahvasta ja uskaltautua kokeilemaan millaista on ohjatulla kahvakuulatunnilla…

20150203_182013
(Lavastettu kuva, en ikimaailmassa olisi selvinnyt tunnista noin isoilla kuulilla…)

Salin vastaanotossa olin havaitsevinani kassatytön iloisen ilmeen taustalla hieman huvittuneisuutta kun lunastin lippua kuulatunnille. Sama aavistuksen ivallinen huvittuneisuus paistoi läpi iloisen ”Hyvää jumppaa!” toivotuksen… Tällä kertaa en kuitenkaan ollut täysi vasta-alkaja, olihan minulla jo vankka kahden ryhmäliikuntatunnin kokemus, tiesin että en tulisi pääsemään helpolla mutta olin valmis laittamaan kaikkeni peliin!

Olin liikkeellä hyvissä ajoin varmistaakseni paikkani jumppasalin perimmäisestä nurkasta. Varmistin että vesipullo oli täynnä ja sekoittelin sekaan hiukan aminohappoja, tällä kertaa en hyydy! Otin mallia muista tunnille osallistujista ja hain jumppamaton sekä sopivat kahvakuulat.

20150203_182450

Tällä kertaa en tehnyt samaa virhettä kuin surullisen kuuluisalla pumppitunnilla, jätin suosiolla ne isommat kuulat ottamatta ja tartuin nöyrästi kevyemmän pään kuuliin. Olin valmiina tunnin alkamiseen kun ohjaaja asteli sisään vilkaisten innokkaita jumppaajiaan ja yhtä nurkassa lymyilevää kaljupäätä. Kainalot alkoivat kostua jännityksestä…

Alkajaisiksi ohjaaja toivotti kaikki tervetulleiksi ja kertoi että tällä kertaa tehdäänkin sitten voimapainotteisempaa treeniä, voitte ottaa hieman normaalia isommat kuulat käyttöön, uusi kaverikin siellä nurkassa voi vaihtaa kuulat hiukan isompiin, näyttää tuota ruutia hihoista löytyvän… Hah! ajattelin, minähän en tuohon vipuun mene! Ja pidin visusti kiinni pikkuruisista kahvakuulistani.

20150203_182107

Ja niin tunti alkoi… ei helvetti taas mihin olin itseni laittanut! Hikivesi valui silmiin jo kolmannen liikepatterin kohdalla. Tunnin edetessä kävi selväksi että pikkuruiset kuulani eivät todellakaan olleet liian pienet, pumppitunnilta tuttu tuskallinen poltte alkoi hyökyä lihaksiin, eikö tämä koskaan lopu? Välillä oli pakko laskea kuula alas jotta sain pyyhittyä naamani ja kaljuni hikivedestä. Sekin oli kohta turhaa, sillä hikipyyhe kastui hetkessä läpimäräksi.

Sanomattakin oli selvää että rytmissä en pysynyt mukana ollenkaan ja omat heilautukseni ja kiepautukseni olivat yhtä kaukana mallisuorituksista kuin kehonrakennus missikisoista. Tunnin lopuksi olo oli melkoisen kaikkensa antanut… Uskon että jälkeenpäin ohjaajalla ja kassatytöllä on hauskaa erään kaljupään kahvakuulatunnista keskustellessaan…

dead

Vaikka minusta ei ehkä kahvakuula-ammattilaista tulekaan, olen ylpeä edistyksestäni ryhmäliikuntatuntien mielenkiintoisessa maailmassa. Tällä kertaa en pelännyt kuolevani tunnin aikana, kuoleman pelko iski vasta seuraavana aamuna kun piti nousta sängystä. Koko kehoa särki ja kolotti, ei ollut lihasta joka ei olisi ollut kipeänä…

Käsitykseni ryhmäliikunnan järjettömyydestä vahvistui edelleen, milleköhän tunnille sitä seuraavaksi suuntaisi…

Metallisydän

24 vastausta artikkeliin “Ryhmäliikuntatestit jatkuu, tällä kertaa lentelee kahvakuulat!”

 1. Kannattaa kokeilla Body Combattia tai Body Attackia! Niissä nousee sykkeet sen verta että pumppi tuntuu ens kerralla naurettavan helpolta 😉

  • Musta tuntuu että tässä ehdotuksessa on hieman sadistisia vivahteita…

 2. Ai että näitä sun kirjotuksia lukiessa tulee kyllä hyvälle tuulelle! 😀

 3. Törkeää, aivan törkeää. Nämä ryhmäliikunta postaukset. Varoituksistasi huolimatta tekstit suorastaan kannustaa kokeilemaan ryhmäliikuntatunteja. Otatko sinä vastuun siitä kun kaiken maailman combat, humbat jne- tunnit kirjaimellisesti miehitetään kun kaikilla äijillä on syttynyt pieni polte käydä testaamassa ryhmäliikuntaa. Kannatko vastuun siitä, jos kymmenestä äijästä, yksi tai jopa kaksi kokee jonkinlaisen herätyksen ja tulee kaap.., eikun ryhmäliikuntatunnin ovesta ulos vain päästäkseen takaisin. Oletko sinä silloin etujoukoissa hakemassa näitä miehiä takaisin penkkipunneruksen ihanaan maailmaan?

  • Hehehe 😀 Rohkeesti vaan Matti kokeilemaan! Mutta mitään vastuuta en ota jos joku hurahtaa… 😀

 4. Ei kyllä mä näkisin Metallisydämen mieluiten ihan old school-aerobictunnilla! 😀 tai jos ei löydy niin esim sh’bamissa. Arvostan heittäytymistäsi ja kokeiluja, miten olis myös aerobicin asiaankuuluva asu, ysärityyliin trikoot alle ja body päälle? 😉 Kiitos loistavasta blogista, keep it up!

  • Tää on kyllä hyvä idea! Mistä sais sellasen Jane Fonda -asun? 😀

 5. Ihana juttu! Hyvin kirjoitettu ja nauratti ihan vedet silmiin. Ja pakko kertoa omasta, vähän samalaisesta kokemuksesta. Olen käynyt vuosia salilla sekä pump tunnilla ja jonkin verran on papua minullekin kertynyt. Kerran pump tunnilla viereeni tuli mies, joka oli ihan selvästi ensimmäistä kertaa tunnilla. Hän katsoi minua, katsoi minun painojani ja uudelleen minua. Sen jälkeen hän latasi tankoon tuplasti enemmän painoja kuin itselläni oli. Tunnin edetessä jokaisen biisin aikana hän kiltisti vähensi painoja, jotka olivat lopulta pienemmät kuin itselläni olivat. 🙂

  • Mä jotenkin pystyn samaistumaan tuohon uljaaseen urhoon joka oli pumppiin uskaltautunut 😀

 6. Nää on parhaita!! ;DD
  Onneksi ryhmäliikuntatunnit ei nopeasti lopu… 😀
  Mutta combat tai attack testiin seuraavaksi!

  • Combatti taitaa olla aikamoista… enpä tiedä 😀

 7. Bodycombat on ihan parhautta, suosittelen! 😀 Itekin kävin tänään kahvakuulaa kokeilemassa, todella tehokas setti. Kyllä kävi erityisesti käsiin ja olkapäihin, tekniikassa kenties hiomisen varaa vielä rutkasti… Mulle kävi tosin päinvastaisesti, pienimmät painot oli jo menneet ja piti vaan sisulla painaa hieman isommilla 10kg, 12kg ja 14kg kuulilla, selvisin vaikka välillä piti pitää liikkeestä riippuen pienen pieniä hengähdystaukoja! Ehdottomasti vois ottaa ohjelmaan vakituisesti, jos vaan ois aikaa kaikkeen kivaan. Tykkään vaan liian kovaa combatista ja salista enkä niistä luovu 😉

  • Oot ihan oikeessa, mulla ei ainakaan riitä aika muuhun kuin juurikin kokeiluun aina sillon tällön. Mukava olis säännöllisemminkin jotain aerobistakin liikuntaa esimerkiksi harrastaa, mutta salitreenistä en tingi ja muuhun ei riitä aika 😀

  • No mä uskon! Voi olla että katkee hampaat 😀

 8. Suosittelen kokeilemaan BodyJamia. Fyysinen rasitus ei ole ihan yhtä kova kuin combatissa tai attackissa, mutta sen tilalle saa kunnon nöyryytyksen siitä kun ei vaan osaa. Näin rautakangen notkeuden omaavana miehenä on ihanan noloa pyöritellä pyllyä ja ihmetellä miten käsiä voi liikuttaa eri tahtiin kuin jalkoja.

  • Siis miksei kukaan yritä miettiä mahdollisimman helppoa ja yksinkertaista vaihtoehtoa jota voisin kokeilla? Kaikki ehdottelee vaan joko jotain superrääkkiä jossa lähtee aivan varmasti henki tai jotain rytmiikan ihmekeksintöä jossa itsensä totaalinen nolaaminen on takuu varmaa… Kummallista 😀

  • Se olis kyllä tosi kuumaa, hottis-Metallisydän hotjoogassa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta