Millainen on hyvä Personal Trainer

Metallisydäntä pyydettiin kirjoittamaan aiheesta artikkeli Kuntosali & Fitness -lehteen. Nyt lehti on ulkona ja meikäläisen hengen tuote kaikkien luettavissa.

Kuntosali & Fitness

”Fitness-buumi elää suurinta nousuaan, ennen niin suositut zumbat ja bodypumpit ovat jäämässä unholaan ja kuntosalit täyttyvät treenaajista. Saleilla väännetään hauiskääntöjä ja pumpataan pakaraa ihan tosissaan.”

Apua oikeanlaiseen pakaranpumppaustekniikkaan ja hauiskääntöjen erilaisiin kulmiin haetaan yhä useammin kouluttautuneelta Personal Trainerilta. Mutta millainen on hyvä personal trainer? Oma mielipiteeni asiaan löytyy artikkelista.

Hyvä personal trainer

”Hyvä personal trainer osaa neuvoa jokaiselle ne oikeat liikeradat ja suoritustekniikat sekä laatia oikeanlaiset treeniohjelmat jokaisen asiakkaan henkilökohtaisista lähtökohdista, oli se sitten bikinifitness-kisa, kunnon kohottaminen tai penkkituloksen parantaminen.”

”Ammattitaitoinen personal trainer osaa laatia juuri sinulle sopivan ruokavalion, juuri sinun henkilökohtaisista lähtökohdistasi ja juuri sinun tavoitteitasi tukemaan, oli se sitten reilumpi painonpudotus, kiinteytyminen tai lihasmassan hankkiminen.”

Nämä kaksi osa-aluetta ovat luonnolliset osat hyvän personal trainerin osaamista, mutta ne eivät vielä riitä. Mitä muuta hyvältä personal trainerilta vaaditaan, käy lukaisemassa se Metallisydämen artikkelista joko salin hyllystä löytyvästä K&F-lehdestä tai sen nettiverisiosta TÄSTÄ linkistä!

Metallisydän

6 vastausta artikkeliin “Millainen on hyvä Personal Trainer”

 1. Hei,
  Kiitos artikkelista ja linkin jaosta. Luin tämän. Todettakoon, että Personal trainer on 80% muuta kuin mitä annat tässä jutussa ymmärtää! Personal trainer on enemmän kuin kuntosaliohjaaja ja keskittyy suurimmaksi osaksi ihan muuhun kuin lihasmassan kasvatukseen, tai dieetteihin.

  Valitttavaa on, että me alan ammattilaiset joudumme korjaamaan sitten epäpätevien Pt:n töiden seuraamuksia. Esimerksiksi juuri näiden dieettien, jotka aiheuttavat erityisesti naisille pysyviä terveydellisiä ongelmia.

  Kuinka pitä koulutus Fit Clubin Personal trainereilla muuten on ja onko teidän koulutus taho hakeutumassa Terveysministeriön alaiseen rekisteriin jossa Personal trainereiden vaatimustasoa seurataan?

  Ystävällisin terveisin:
  Taru Mäki

  • Hei! Ja kiitos että sinä, alan ammattilaisena, kerrot oman mielipiteesi.

   Todettakoon, että artikkeli tilattiin Kuntosali & Fitness -lehteen, joten lienee perusteltua että artikkelissa käsitellään Persanal trainerin työn lihasmassan kasvatukseen ja painon hallintaan kohdistuvia osa-alueita. Toki tiedän että personal trainerin työ on hyvin monialaista, mutta tässä tapauksessa ei liene perusteltua lähteä käsittelemään sitä koko kirjoltaan?

   On valitettavaa jos ”te alan ammattilaiset” olette joutuneet korjaamaan epäpätevien Pt:n töiden seurauksia, uskallan kuitenkin väittää että et ole törmännyt yhteenkään tapaukseen jossa asiakkaalle olisi aiheutunut näitä kertomiasi pysyviä ongelmia FCF:n personal trainerin ohjauksessa. Nämä mainitsemasi pysyvät terveydelliset ongelmat johtuvat useimmiten juuri puutteellisesta tiedosta dieettaamisesta, ja siitä aiheesta FCF:ltä löytyy valtava määrä vahvaa tietotaitoa.

   FCF:n personal trainereista, päävalmentajista ja muutenkin organisaation valtavasta tietotaidosta löydät varmasti kattavasti tietoa FCF:n omilta nettisivuilta. Mutta korostettakoon tässäkin, FCF:n palvelut on suunnattu pääasiassa kuntosalimaailmaan. Koen ainakin itse erikoistumisen tiettyyn osa-alueeseen takaavan vahvemman ammattitaidon kyseisellä alalla.

   Jos tarkoitat Terveysministeriön rekisterillä Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry:n auktorisoitujen personal trainereiden hakemistoa, mielipiteeni siitä löytyy tästä tekstistä: http://metallisydan.fitfashion.fi/2015/03/20/personal-trainerit-listalle-hyva-juttu-vai-keino-rahastaa/

   Jos taas kyse on jostakin muusta rekisteristä, kuulen mielelläni lisää, lähteiden kera.

   Kiinnostaisi vielä tietää oma koulutustaustasi, Suomessa kun alan ammattilaiseksi voi kouluttautua useaa eri kautta.

   -Jari Autere-

 2. Teeppä tollainen ”Metallisydän testaa” -artikkeli tuosta uudesta ilmiöstä, Street workoutista. Voisin kuvitella, että sulta tulis hauskaa pohdintaa kyseisestä lajista. 🙂

  • Ei huono idea… pitääpä selvitellä järjestetäänkö sellasta täälläpäin…

 3. joo, ei tuolla rekisterillä ole minkään ministeriön kanssa mitään tekemistä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta