Fitnesspäiväkirjat – Jees jees vai nou nou?

Tällä viikolla alkoi AVA:lla uusi realitysarja, Fitnesspäiväkirjat. Sarjaa on fitness-piireissä odotettu kuumeisesti, osa innosta hihkuen ja osa pahinta peläten…

fitnesspaivakirjat-kansikuva-ei-teksteja-data

Sarjassa seurataan neljän fitness-naisen, Mari Valosaaren (Tiina Kasvin sisko), Venla Savikujan (Salkkari-stara), Nanna Koiviston (Ms. Jere Karalahti) ja Eevi Teittisen (Ms. Uniikki) fitness-elämää niin salilla, vapaa-ajalla kuin kotonakin.

Saman tien kun sarjan ensimmäinen jakso oli loppunut, alkoi Facebook laulaa kritiikkiä (jotkut ehtivät jo ennen jakson loppua), eihän se fitness tuollaista ole! Fitness on pelkkää kovaa treeniä, parsakaalia ja tuskaa. Fitnessissä ei ole mitään hauskaa! Aina ollaan nälkäisiä, kiukkuisia ja väsyneitä, tai sitten aamulenkillä kurasateessa tai salilla nostamassa rautaa. Sitä on fitness-elämä! No niinpä! Sitähän minäkin olen esim. TÄÄLLÄ yrittänyt kaikille kertoa.

Fitness

Mutta okei, nyt kun salaisuus on paljastettu oikein telkkarissa, voin sen myöntää ihan ääneen: Ei se Fitness-elämä aina pelkästään kurjuutta ole, vaikka kurjuus olisikin paljon katu-uskottavampaa. Fitness-elämä voi olla myös hauskaa ja vaikka eläisi fitness-laiffia, voi elämästä nauttia. Ei ole pakko kitua koko ajan dieetillä riisikakkuja laskien tai offilla ahtamassa kaksin käsin riisiä kurkusta alas. Ei ole pakko jättää kaikkea muuta elämää voidakseen juosta räntäsateessa ja karjua naama punaisena salilla. Elämään mahtuu muutakin ja siitä treenaamisestakin voi nauttia, uskokaa tai älkää, sarjojen välissä voi jopa naureskella.

Marin, Venlan, Nannan ja Eevin fitness-laiffi ei ehkä ole ihan sellaista johon me tavikset ollaan totuttu. Ihan varmasti siinä on enemmän pintaliitoa, blingiä, kuoharia ja kikatusta. Mutta hei, kuka jaksaisi katosoa useamman jakson mittaisen sarjan jonkun taviksen fitness-laiffista? Ei kukaan. Tässä sarjassa on kuitenkin käsittääkseni tarkoitus kurkistaa päähenkilöidensä elämään myös sen fitnessin ulkopuolella.

fitnesspaivakirjat

Mä uskon että Fitnesspäiväkirjat tulee uppoamaan nuoriin treenaaviin tyttöihin (ja pervoihin vanhoihin ukkoihin) ihan yhtä hyvin kuin Jutta superdietteineen pulleisiin kotiäiteihin, sillä Fitnesspäiväkirjojen kohderyhmä ei ole se parinsadan kilpailuihin tähtäävän saliurpon joukko, vaan se tuhatpäinen nuorten naisten joukko, sama joukko joka popsii myös niitä ihmepillereitä joilla rasva palaa ainoastaan vyötäröltä, ei rinnoista.

Ne jotka tietävät ettei sellaisia ihmepillereitä ole olemassakaan ja haluavat katsoa tosissaan treenaamista, kannattaa kurkata Youtubesta hakusanoilla Gymlog ja wlog, saattaa löytyä useampi sata huumorilla höystettyä pätkää joissa ei maistella kuoharia, vaan treenataan kovaa.

wlog

Mun mielestä Fitnesspäiväkirjat oli viihdyttävä, mä keskityn katsomaan sitä ja pohtimaan kumpaan joukkoon kuulun nuoriin treenaaviin tyttöihin vai pervoihin vanhoihin ukkoihin…

Metallisydän

11 vastausta artikkeliin “Fitnesspäiväkirjat – Jees jees vai nou nou?”

 1. Mä en kyllä saanut tästä mitään irti. En tiedä mitä mun sitten olisi pitänyt odottaa. Jotenkin sitä toivoi enemmän kovaa treeniä ja vähemmän höpötystä ja kikatusta tai ”syvällistä” pohdintaa. Lisäksi perheriita oli ihan lähellä, koska mies ei kestänyt sitäkään aikaa mitä mä mielenkiinnosta kuuntelin, vaan kälätys alkoi melkein saman tien. Mä en usko että katson toista jaksoa…ainakaan jos mies on vieressä 🙂

  • Mun odotuksia eka jakso vastas aika hyvin. Just tollasta kevyttä rupatelua ja päähenkilöiden elämään tutustumista odotinkin. Mä uskon että jatkossa treenin osuus kasvaa, mutta pysyy silti pienessä roolissa. Jos olis ollu tarkotus tehdä kovasta treenistä ohjelmaa, olis päähenkilöt varmasti hiukan erilaiset. Mun mielestä tää oli tällaisenaan ihan viihdyttävää katsottavaa 🙂

 2. Mä odotin ja pelkäsin pahinta ton sarjan suhteen mutta yllätyin todella positiivisesti ekasta jaksosta 🙂 mun mielestä kaikki tytöt oli aidon oloisia ja kiva että siinä näytettiin muutakin kun sitä salilla hikipäässä raivoamista ja parsakaalien punnitsemista 😀 😀 antoi koko lajista(niin kilpailijoista kuin harrastelijoista)mielestäni paremman kuvan 🙂

  • Joo, mä tykkäsin kanssa 🙂 Olihan siellä joitakin kohta jotka hieman nauratti, mutta kokonaisuus oli hyvä 🙂

  • Mä hajosin kyllä ihan ääneen siinä kohdassa ku nää yhet oli siellä Nycin hotellin salilla, se olli kuvattu niin hassusti ku kaikki räpels jotain kikkailuita 😀

 3. Pikku laskuvirhe pääsyt mukaan tekstiin, kun mainitset, että naisia on viisi neljän sijaan

  • Hupsis 😀 Luulisi sitä nyt fitness-bloggarinkin sen verran osaavan laskea 😀

 4. vilhelmiinan kommenttiin viitaten mie oisin ihan odottanut sellaista hikipäistä salilla karjuntaa 😀 mie olin vähän pettynyt kun enemmän oli asiaa muista jutskista 🙂 ei kai siinäkään mitään vikaa oo, vaan jos mie telkkarin ääreen raahaudun nii kyl mie sieltä jotain muuta haluan nähdä kuin toisten elämää 🙂 ehkä tämä sarja ei vain ole minua varten 😀

  • Ei kaikki sarjat ole kaikkia varten 🙂 Voin kertoa etten suostu enää katsomaan jaksoakaan Juttaa ja superhyperhääpolttarimikälie dieettiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta