Sairastamisen vaikutus pääkoppaan

Tätä tekstiä kirjoittaessa olen yhdeksättä päivää kuumeessa. MItään varsinaista syytä kuumeelle ei verkikokeista, keuhkokuvista ja vaikka mistä huolimatta ole löytynyt. Kuume vaan sitkeästi pitää pintansa eikä suostu laskemaan.

sick-teddy-bear

Tunnetilat on tänä aikana menneet myös laidasta laitaan. Ensin kuumeen noustessa vitutti. Oli pääsiäinen ja pitkät vapaat edessä, olin suunnitellut vaikka mitä tekemistä vapaapäiville. Ennen kaikkea oli tarkoitus treenata kunnolla ja paljon. Suunnitelmat joutui laittamaan kuumeen myötä uusiksi ja keskittymään sohvalla makoiluun. Ja sehän vitutti.

kuumeessa
Fiilikset sairastamisen alkuvaiheessa

Parin päivän jälkeen kun kuume ei ollut laskenut, aloin asennoitua siihen, että levätään nyt sitten kunnolla tauti pois. Ei se muutama päivä pahaa tee. Annoin itselleni siis luvan levätä ilman kiirettä pystyyn ja treenaamaan.

lepäilyä

Kun kuume ei edelleenkään useamman päivän jälkeen lähtenyt laskemaan, alkoi iskeä epätoivo. Olo oli kauhea, tunsin kehoni veltostuneen ja vuosien treenaamisen valuneen hukkaan. Samalla hieman pelotti, tulenko koskaan enää terveeksi? Onko kyseessä jokin vakavampi sairaus? Äärimmäisen harvoin sairastavana, minulle tällainen pitkittynyt kuume oli aivan uusi tuttavuus. Koskaan ennen ei kuume ollut jatkunut paria-kolmea päivää pidempään. Googlettelin jo kaikenmaailman syövät ja muut kuolemantaudit selvittääkseni voiko olla jostain sellaisesta kyse…

pitkittynyt kuume

Nyt ollaan siinä vaiheessa, että olen alistunut sairastamaan juuri niin kauan kuin kuumeen laskeminen vaatii. Kaikkien labrakokeiden ja muiden jälkeen en enää pelkää tekeväni kuolemaa, vaan uskon kyseessä olevan vaan pidempään kestävä virusperäinen kuume, joka vaatii nyt kunnolla lepoa.

Kyllä täältä vielä noustaan, vahvempana kuin koskaan!

Metallisydän

19 vastausta artikkeliin “Sairastamisen vaikutus pääkoppaan”

 1. Itsellä kanssa yli viikko taukoa salitreenistä,kuume selätetty mutta nyt muuten vaan flunssaa. Räkä lentää ja yskittää kuin keuhkotautista. Ei ole hääviä kun hengästyy kenkiä solmussa.

  • Vähän sama fiilis. Ei tarvi olla kuin hetki pystyssä ja puuhailla jotain, niin jo puskee hikeä ja hengästyttää. On kuumeilu vetänyt jo valmiiksi heikohkon yleiskunnon melkoisen alas…

 2. I feel u! Pääsiäisen jälkeen tulin kipeäksi, kurkussa kaktus ensin kaksi päivää ja aivan karsea olo, sit torstaina tuli täyskäännös, kurkkukipu pois ja tilalle kunnon räkätauti mutta ei kuumetta missään vaiheessa (ehkä oot ottanut munkin kuumeen hoitaaksesi) 😀 joka tapauksessa harmittaa niin törkeästi kun treenaamaan ei pääse eikä tauti tunnu helpottavan, aaaarg!

  • Mulla ei tosiaan oo oikeestaan mitään muuta kuin se saatanan kuume. Nyt on parina päivänä nenä ollut hiukan tukkoinen…

   Mä olen jo päässyt treenaamattomussvitutuksesta eteenpäin ja nyt toivon lähinnä että jaksais olla päivän jalkeilla…

 3. Kuumeilu on inhottavaa. Itselläni on ollut jo vuosia erään sairauden vuoksi kuumetta joka kuukausi 2 viikkoa, eli käytännössä 2 viikkoa kuukaudessa ilman kuumetta. 🙂 Täällä siis treenaillaan kaksi viikkoa kuukaudesta ja kaksi viikkoa sairastetaan. Minä myös haluaisin olla huipputason urheilija…

  • No toi vasta onkin perseestä! Jaksamista sulle!

 4. Vituttaahan se, mutta oo onnellinen, ettei ollut tod. näk. mitään vakavaa.. Mulla alkoi aikanaan hirmu paha reuma kuumeena ja siitä eteni muiks vaivoiksi. Nykyään harvemmin kuumetta, mutta kova määrä lääkkeitä, kaikki flunssat aina kun immuunipuolustus on paska, tai sitten vaan nivelet niin kipeät ettei edes sängystä ylös pääse.. Itse yritän laihduttaa ja treenata, mutta nesteitä keräävä lääkitys ja satunnainen treeni silloin kun siihen mitenkään pystyy, eivät kovasti helpota asiaa ainakaan pään sisällä…
  Mieti siis miten onnellinen olet, että luultavasti sulla ei oo mitään vakavampaa ja kun kuume laskee, voit taas elää normaalia elämää. 🙂
  Paranemisia kuitenkin! 🙂

  • Olenhan mä. Tiedän kyllä millasta on olla vakavasti sairas. En sen takia oloani valittele että kokisin olevani maailman huono onnisin tyyppi kuumeeni kanssa. Lääkäri multakin kyseli onko suvussa reumaa yms. Aika laaja skaala vaihtoehtoja on käyty läpi 🙂

  • Joo enkä mä sillä, että turhaa rutinaa kitisemisen ilosta olis.. Joskus vaan porukalta vaikuttaa unohtivan (enkä puhu nyt sinusta vaan yleisesti) että esimerkiksi just terveys ei oo itsestäänselvyys.. Näin enemmän sairastuneena kun on katsellut vähän liikaakin sitä asian toista puolta.. :/ Mutta hyvä ettei ollut mitään vakavaa! Niin katkeroitunut en ole, että toivoisin tätä kenellekään muulle! 🙂 😀
   Mukavaa viikonloppua! 🙂

  • Joo kyllähän sitä joskus tulee turhastakin rutistua, tällä kertaa toivottavasti myös. Huomenna meen taas lääkäriin selvittämään mistä edelleen jatkuva lievä kuume voisi johtua…

 5. Taitaa olla johonkin allergiaan liittyvää kuumeilua. Todella monella on keväisin pientä kuumetta, jolle ei löydy mitään selitystä. Jos allergiaa ei hoida, niin se voi puhjeta astmaksi seuraavassa vaiheessa. Leppä kukkii jo, ja katupöly vain pahentaa tilannetta.

  • Epäilen. En oo ikänäni ollu allerginen millekään, outoa olis jos nyt olis puhjennut…

 6. Tsemppiä vuoteen pohjalle! Itellä oli muutamia vuosia takaperin kuukauden putkeen kuumetta ja syytä ei vaan löytyny, vaikka miten otettiin verikokeita. Kyllä siinä oli nimittäin pään leviäminen lopullisesti lähellä kun et pystyny tekemään muuta kun lepäämään, lepäämään ja lepäämään..

  • Täytyy myöntää että alkaa kyllä itelläkin olemaan pään leviäminen lähellä jos ei kohta pääse sohvasta eroon… Mutta eiköhän tää tästä taitu…

 7. Valitettavasti näitä pidempi kestosia flunssia näyttää olevan paljonkin liikkeellä.
  Ite olin joulukuun alusta tammikuun puoleen väliin asti kipeänä. Sellanen kevyt puolentoista kuukauden mittanen sairasrupeama. Ja oon kuullut ja lukenut että moni muukin oli ollut viikkoja kipeänä.
  Toivottavasti selviit vähemmällä, koita aatella positiivisesti 🙂

  • Joo, yllättävän moni on kertonu nyt vastaavista sairausjaksoista… Mä toivon että mun osaltani alkaa pikkuhiljaa kääntyä parempaan…

 8. No huh! Jaksamisia sulle, toivottavasti olo paranee pian! 🙂 aika pitkä kuumeilu sulla, mutta onneks ei mtn vakavaa ole! Noi tuntemukset kuulostaa niin tutuilta treenaamisen suhteen 😀
  itellä on ollut nyt riesana allergiaoireet, jotka alkoivat juurikin just ennen pääsiäistä ja luulin, että oon ihan kunnolla kipeä kun syön kuitenkin allergialääkkeitä, mut ei mennyt ”tauti” lepäämällä ohi. Sain avaavaa ja turvotusta laskevaa allergialääkettä, mut sekään ei auttanut, nyt oon sitten pienellä kortisonikuurilla ja se on selvästi auttanut, vaikkakin vetää olon aika veteläks!

  • Allergiat on kyllä ihan perseestä. Jokavuotinen riesa… :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta