Erilaisten ruokavalioiden viidakko – Mikä dieetti sinulle sopii?

Laihduttaminen on aina pop, sen muodot vaan muuttuvat. Ennen oli painonvartijat ja kaalikeittodieetit, nykyisin erilaisia dieettejä on vaikka kuinka paljon ja niillä on toinen toistaan hienompia nimiä. Köydäänpä läpi muutamia suosituimpia…

Paleo-dieetti.

Paleo-dieetillä syödään kuin luolamies. Silloin ei ollut viljoja, perunoita tai muita turhia hiilareita. Silloin metsästettiin ja syötiin lihaa. Ja joskus marjoja. Ja elettiin terveinä koko keskimääräinen 30-vuoden mittainen elämä.

paleo13

Gluteeniton ruokavalio

Gluteenittomasti syövä ihminen jättää ruokavaliostaan pois viljatuotteet. Niiden sijasta syödään sitten riisiä ja enenevässä määrin kaikenmaailman hirssejä, tattareita, avokadoja ja muita viherpiiperöruokia. Lopulta höyrähdetään täysin ja juostaan avojaloin metsässä etsimässä lähdevettä ja pakurikääpää.

pakurikääpä

Ketoosidieetti

Ketoosidieetissä syödään niin vähän että keho menee hälytystilaan ja rasva palaa. Samalla toki palaa myös lihakset sillä keho ottaa välttämättömiin elintoimintoihin tarvitsemansa energian sieltä mistä saa. Mutta mitä sillä on väliä, rasvaa palaa! Oma aivotoiminta pysää tietysti myös kun energiaa ei riitä edes aivoille, mutta se taas ei haittaa kuin pari päivää, jonka jälkeen mielen valtaa omituinen onnen tunne.

paasto

Kasvisruokavalio

Vegetaristit, vegaanit ja mitä näitä nyt on. No ne tyypit jotka ei syö lihaa. Ja osa ei syö kalaa tai kanaa tai maitotuotteita tai oikeastaan mitään mikä on hyvää. Ne mussuttaa vaan salaattia ja Hesen kasvishamppareita. Niin ja pukeutuu usein kirpparivaatteisiin ja osoittaa mieltään, vaikka se ei mitenkään tähän liitykään.

Vegetarian

18/6 dieetti

18/6 dieetillä saat syödä mitä tahansa ja miten paljon tahansa, mutta vain kuuden tunnin ajanjaksolla. Muu aika vuorokaudesta ollaan syömättä. Kuulostaa todella terveelliseltä vai mitä? No odotas seuraavaa…

5/2 dieetti

Aina paranee. Tällä dieetillä syödään viitenä päivänä viikosta ihan mitä vaan ja kärvistellään paastoten, eli nähdään nälkää kaksi (ei peräkkäistä) päivää.

fasting

Syö vähemmän kuin kulutat -dieetti

Tämä on aivan hullu ajatus. Ei mielikuvituksellisia pätkäpaastoja tai kieltäytymistä jostain tietystä ravintoaineesta. Hyvin yksinkertaisesti vaan syödään terveellisesti ja vähemmän kuin mitä päivän aikana kulutetaan. No joo, ihan paska ajatus, tällä kun ei ole mitään siistiä nimeä…

Metallisydän

11 vastausta artikkeliin “Erilaisten ruokavalioiden viidakko – Mikä dieetti sinulle sopii?”

 1. Olen huomannut, että tuohon paleoon kuuluu myös erilaiset raakakakut, niitä voi syödä eivätkä lihota. Sama tuossa gluteenittomassa. Gluteeniton hampurilainen ranskalaisilla laihduttaa syöjäänsä 🙂 Jos tuotteeseen lätkäistään lappu Paleo tai Gluteeniton ei kaloreita tarvitse laskea 😉

  • Jep. Kaikki superfoodit (joihin munlaiset amatöörit laskee paleot, gluteenittomat ja mitkälie muutkin) on just sellasia jotka vaan laihduttaa ja on terveellisiä vaikka niitä söis kuinka paljon. Eihän raakakaakaossa oo lainkaan kaloreita…

  • Jepulis, ei varastoidu rasvoiksi, suoraan lihaseen 🙂

 2. Minkäs laisella ”kaudella” metallisydän itse on ? Bulkki, dieetti vaiko jokin ”ylläpito” jakso ? Kotona kuulen itse aina loppuviikosta, kun äiti sanoo, että syödään nyt sitten, kun kerta päivä jo pilalla ja maanantaina alkaa uusi elämä 😀

  • Tällä hetkellä ei oikeastaan minkäänlaisella kaudella… Tarkotus olis saada vatsamakkaroita hiukan pienemmiksi kesää varten, mutta nyt sekin on tauolla kun on ollu kuumetta jo useamman päivän…

 3. Mahtava teksti, tuli taas hyvät naurut 😀
  Laitoin sinulle sähköpostia kun ajattelin kysellä vähän vinkkejä.
  Toivottavasti voisit lukea sen ja kiitoksia jo etukäteen ! 🙂

  • Jepulis 🙂 Vastaan kun ehdin paneutua asiaan ajatuksella, mutta näin pikaisella vilkaisulla aika hyvltä näytti.

 4. Ei mitenkään kirjoitukseen liittyen, miksi mielestäsi stranutritionin tuotteet eivät ole laadukkaita? 🙂

  • No sanotaan vaikka näin, että ne ovat ihan ok peruslaatua. Laadukkaampia vaan sattuu löytymään markkinoilta. Ei noissakaan rahat hukkaan mene, paljon parempi hinta-laatusuhde kuin Prisman hyllyn Fast-pusseilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta