Pyöreyttä olkapäihin vaikka väkisin!

Tykinkuulat, ladon ovet, raamit. Leveät hartiat ja pyöreät olkapäät on näyttävän näköiset ja saaneet erilaisia massiivisuutta kuvaavia nimityksiä, omani valitettavasti muistuttavat enemmän pullonkaulaa kuin ladonovea… Siksipä asialle on tehtävä jotain ja tässä tapauksessa se jokin on kunnon olkapäätreeni.

Mutta millainen on kunnon olkapäätreeni ja mitä se pitää sisällään? Suoria sarjoja? Erikoistekniikoita? Riuhtomista vai tuntumapumppailua? Milloin mitäkin, tällä kertaa homma lähti käyntiin (vai pitäisikö sanoa lentoon) vipareilla.

20150313_092824

Tässä liikkeessä ei riuhdota eikä heiluta, tässä liikkeessä haetaan nimenomaan sitä tuntumaa ja kohdistusta olkapäiden päälle ja sivuille. Usein näkee mitä ihmeellisempiä riuhtomisia ja heilautuksia joiden kuvitellaan kohdistuvan olkapäille. Höpö höpö, heitetään se ego sinne treenikassiin ja napataan kouraan riittävän pienet käsipainot jotta saadaan liike pidettyä hallinnassa koko ajan ja kohdistettua oikeaan paikkaan.

Vipareiden jälkeen siirrytään taljaan ja kohdistetaan seuraava liike olkapäiden takaosalle.

20150313_100543

Köysikahva ristikkäistaljan yläosaan kiinni ja veto olkapäillä leuan korkeudelle. Käsiä ei päästetä suoriksi ja olkapääosastoa rentoutumaan missään vaiheessa, vaan pyritään säilyttämään jännitys treenattavalla lihaksella.

Seuraavaksi siirrytään viimein punnertamaan, sitä kaikki ovat kuitenkin innoissaan odottaneet. Tällä kertaa punnerretaan seisaaltaan levytangolla.

20150313_093738

Liikerata pidetään suhteellisen lyhyenä, käsiä ei työnnetä yläasennossa suoriksi eikä tankoa lasketa ala-asennossa rinnalle asti. Tämä on sitä kuuluisaa tuntumapumppailua, jossa liikutellaan suhteellisen pieniä painomääriä pitäen tuntuma kokoajan treenattavassa lihaksessa.

Seuraavaksi otetaankin hieman tehokeinoa mukaan treeniin ja yhdistetään kaksi liikettä ilman taukoa tehtäväksi liikepariksi.

20150313_09472920150313_094819

Ensin tehdään punnerrusliike vipuvarsikahvoilla, joilla se voidaan rutistaan failureen asti, laittaa siis kaikki peliin. Siitä siirrytään suoraan ilman taukoa tekemään pystysoutua. Tyhjää tankoa ei toki tarvitse heilutella jos olkapäissä on tässä kohtaa vielä ruutia sen verran että painoa voi tankoon laittaa, minulla ei ollut…

Viimeiseksi olkapäätreeni viimeistellään kiertovipareiksi nimeämälläni liikkeellä.

Kiertovipareissa lähdetään tekemään jo treenin ensimmäisenä liikkeenä tutuksi tullutta vipareita istualtaan, mutta jatketaan liikettä normaalin vipunoston jälkeen vieden painot hieman etuviistossa ylös asti. Ainakin omat olkapääni muistuttivat tässä vaiheessa lähinnä velttoa makaroonia, joten painoa ei todellakaan tarvittu paljon…

Sellanen oli pullonkaulahartia-Metallisydämen epätoivoinen kanuunankuulientavoittelutreeni tällä kertaa, aika tehokasta vaikka itse sanonkin : )

Metallisydän

6 vastausta artikkeliin “Pyöreyttä olkapäihin vaikka väkisin!”

    • Eipä kestä 🙂 Mitäs lihasryhmää laitettas seuraavaksi? 😉

  1. Mä en osaa enää treenata olkapäitä 🙁 Jokainen treeni tuntuu menevän epäkkäille ja niskaan, vaikka miten pienillä painoilla pusertaa. Olisko sulla antaa vinkkiä?
    Ps. Sun blogi on tosi jees!

    • Treenitekniikassa ja liikesuorituksessa on melko varmasti jotain pielessä (tai sitten sulla on epäkkäät ja niska jumissa?). Hyvin hankala sanoa mitään tai antaa ohjeita näkemättä…

    • Joo siis epäkkäät on tosi jumissa. Hierojalla käyn vähintään kolmen viikon välein. Myös osteopaatti on nyt otettu mukaan kuvioihin. Harmittaa kyllä, kun olkapäätreeni on aina ollut yks lempparitreeneistä.

  2. Noi kiertoviparit menee kyllä seuraavalla salikerralla testiin. Aina oppii jotain uutta… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta