Uusi tabletti hankinnassa…

Reilu vuosi sitten hankin ensimmäisen tablettini, 7-tuumaisen Samsungin Tab 3:n. Ajatus oli että sitä on kätevä kuljetella mukana ja surffailla sillä niin kotisohvalla kuin reissussakin. Ja olihan sillä, mutta olihan se myös auttamattomasti liian pieni. Nyt Tab 3 onkin myyty pois ja hankinnassa on uusi tabletti, mutta mikä…

Samsung Tab 3
Hyvin palvellut, mutta turhan pieni Tab 3

Samsung tulee tulevakin tabletti olemaan, se on selvä. Ja 4G-korttipaikka on löydyttävä, tabletti kun kulkee mukana ja kännykän akku tarvitaan sen omaan käyttöön, ei netin jakamiseen. Mutta tarkempi malli on vielä hiukan hakusessa. Olisiko se uusin Tab S vaiko sitä edeltävä Tab PRO tai Note PRO? Ja se koko, onko 10,1 tuumaa riittävä vai tuntuuko sekin jonkin ajan päästä turhan pieneltä? Pitäisikö saman tien hankkia 12,2 tuumainen tabletti?

Tab s Note PRO

Entä oheislaitteet? Tabletilla kun olisi tarkoitus tehdä muutakin kuin selailla Facebookia ja katsella Youtube-videoita… Jonkinlainen suoja on hankittava, entä onko integroitava tai erillinen näppäimistö järkevä hankinta?

accessories-4131c-450x350

Monenlaista pyörii tällä hetkellä Metallisydämen päässä… Vinkkejä voi antaa, lupaan esitellä tulevan hankinnan blogissa ratkaisun tehtyäni.

Metallisydän

12 vastausta artikkeliin “Uusi tabletti hankinnassa…”

 1. ipad:llä tässä juuri selailen tätäkin sivua. Käytössä vuoden,pöytäkone kiinni siitä asti. Erittäin tyytyväinen.

  • Jep, selailuun tabletti soveltuu varmasti erityisen hyvin, mutta kirjoittamiseen erillinen näppis lienee kätevä…

 2. Notea suosittelisin, siinä on omat tekstinkäsittelyohjelmat (dia esitykset, taulukkolaskenta ja perus ”word”), sekä itse olen tykännyt siitä noten kynästä paljon, visuaalisesti oppivana käytin tablettia opiskeluun joten tuo oli mukava kun sai itse piirrettyä kuvioita tekstin joukkoon (tai leikattua joltain nettisivulta) 🙂
  Ja uskoisin että 10.1 tuumainen ajaa asiansa, itselle tullut jo välillä sellainen olo että on liian iso ja kun ajattelen että olisi vielä kaks tuumaa isompi niin tulee väkisin olo että mahtaako olla hankala käsitellä ja kantaa kun painokin lisääntyy koon mukana 🙂

  • Samaa olen lueskellut, että Noten kynä olisi kätevä käyttää…

   Koko itseänikin mietityttää… Toisaalta iso olisi kätevämpi käyttää, mutta toisaalta taas hankalampi käsitellä… hankala valita 🙂

 3. Ipad air uusin versio täällä käytössä ja siitä oon tykännyt tosi paljon! Ainoa huono puoli näissä on ettei toistaiseksi ole ainakaan saanut tabletilla päivitettyä blogia, jos se toimis niin ei tarvitsisi muuta ollenkaan! 🙂

  • Kyllä mä aion joka tapauksessa pysytellä Samsungissa, tuttu käyttää ja onnistuu tuo blogin päivittäminenkin 😉

 4. Mielipiteitä jakava aihe tämä. 🙂 Sopiva merkki/malli riippuu tottakai käyttäjän omista vaatimuksista ja käyttötarkoituksesta.

  Itse teknisesti suuntautuneena ihmisenä tuen ehdottomasti Applea. Oman kokemukseni mukaan esim. Android käyttiksellä varustetut laitteet ovat suhteellisen tökkivää tavaraa. Kannattaa ottaa huomioon myös olemassa oleva laitekanta. Onhan se nimittäin kätevää, jos koko setin saa keskustelemaan keskenään.

  Tässä osoitteessa kaikki vermeet ovat Applen versioita. Hyvinkin jees, kun ei tarvitse piuhojen/muistitikkujen/-korttien tms. härpäkkeiden kanssa pelata. Kaikki laitteet synkattu toimimaan keskenään, joten esimerkiksi napsitut kuvat ovat käytettävissä aina laitteesta tai paikasta riippumatta. Bonuksena myös se, että ko. merkki pitää hintansa. Vaihtotilanteessa ei siis tarvitse edellistä mallia heittää vesilintujen viihdykkeesi.

  Muuuutta, kuten sanottua, tämä on makuasia. Kipinkapin elektroniikka liikkeisiin hipelöimään tarjolla olevia vaihtoehtoja ja testailemaan mikä versio omissa hyppysissä parhaiten taipuu. 😉

  • Joo, tästä ei ole tarkoituskaan kehittää mitään Samsung vs. Apple taistelua, siksi jo alkuun mainitsin tulevan tabletin olevan Samsung, johtuen nimenomaan olemassa olevasta laitekannasta. Nykyinen puhelin on Samsungin S5 ja eiköhän seuraava ole sitten se S6. Läppäri myös Samsungia (vaikkei Android olekaan) kuten melkein kaikki muukin kodin elektroniikka. Olen ollut kaikkien näiden suhteen Samsungiin tyytyväinen.

 5. Asus merkkistä ei kannata. Huono kosketusnäyttö. ps. Samsungin pölypussiton imuri on loistava

  • Joo ei ole Asus, Acer tai muukaan vaihtoehtona. Samsung se oll apitää, niin imuri kuin tablettikin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta