Metallisydän tietää kaiken – kysy mitä vaan!

Metallisydämen blogi on kasvanut alkuperäisestä treeniblogin kyhäelmästä enemmänkin lifestyle-blogiksi, jonka tekstit käsittelevät kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Monenmoista tekstiä on näiden kuuden vuoden aikana naputeltu ja moniin kysymyksiin vastattu. Tiedostan kuitenkin ihmisen luontaisen tiedonjanon ja sen, että teille, rakkaat lukijani, ei mikään riitä. Siksipä nyt onkin taas aika antaa teille lukijoille mahdollisuus kysyä minulta mitä tahansa, vastaan jokaiseen kysymykseen valtavalla tietotaidolla ja ehtymättömällä nokkeluudella ja jos hyvin käy, saattaa tyylistäni poiketen mukana olla hieman huumoriakin.

2015-03-23 22.12.06

Jos siis olet aina pohtinut kannattaako penkkiä treenata ennen haukkaria vai päinvastoin, nyt on tilaisuutesi. Jos taas mieltäsi on vaivannut epätietoisuus siitä, mikä miljoonista pepputreeniliikkeistä muovaa tehokkaimmin lättäpepusta pallopepun, voit kysyä sitäkin, Vastaus löytyy varmasti, ihan yhtä lailla kuin kysymykseen voiko puolen vuoden treenaamisen jälkeen lähteä diettaamaan bikinifitness-kisoihin, tai onko mahdollista treenata sekä jalkoja että käsiä yhtä aikaa. Nyt sinulla on elämäsi tilaisuus saada vastaukset noihin vuosikaudet mieltäsi piinanneisiin kysymyksiisi.

funny-gym-moments-11_zps82e61846

Kysymysten ei tarvitse liittyä treenaamiseen, sillä Metallisydämeltä löytyy vastaus myös elämän suuriin kysymyksiin, kuten onko vuorovesi-ilmiöllä vaikutusta siipikarjan sielunelämään tai kumpi on poliisikoiran isä, poliisi vai koira. Jos taas haluaisit tietää ratkaisun Suomen hankalaan ulkopoliittiseen tilanteeseen idän ja lännen välikappaleena, kysy ihmeessä, vastaan varmasti.

View post on imgur.com

Mikään aihe ei ole tabu, kysyä voit ihan mitä tahansa, lupaan vastata ihan mitä tahansa. Kaikkien kysyjien kesken arvotaan Potkua Proteiinista -proteiinikeittokirja!

potkua proteiinista

Kysymyksiä voi esittää tämän viikon ajan (29.3.2015 saakka), jonka jälkeen arvon voittajan ja vastaan kaikkiin kiperiin kysymyksiin.

 

HUOMIO!

FitFashion siirrettiin eilen 25.3. uudelle palvelimelle ja siirron aikana julkaistut kommentit ovat ilmeisesti jääneet vanhalle palvelimelle. Mutta olkaa huoleti, kaikki tulevat löytymään, FitFashionin tekniikkatiimi työskentelee asian parissa : )

Metallisydän

54 vastausta artikkeliin “Metallisydän tietää kaiken – kysy mitä vaan!”

 1. Hei haluaisin tietää, mikä on sopiva määrä salitreeniä viikossa, itse vasta noin 6 kuukautta salilla käyneenä treenaan 4-5 päivää viikossa salia ja yhden päivän muuta liikuntaa sekä joka arkipäivä kävelyä. Viikkoliikuntamäärät ovat noin 14-16 tuntia viikossa.
  Tarkoituksena on pudottaa painoa ja saada selkälihakset kuntoon mitä kannattaa tehdä ja mitä välttää näin aloittelijana, treenaan kyykkyjä, ylä ja alataljaa jalkaprässiä pystysoutua sekä käsipunttitreeniä ja penkistä nostoa..

 2. -Miksi Ben & Jerrys jäätelö purkki menee aina kerralla?
  -Oletko koskaan tarvinnut kävelyyn apua jalkapäivän jälkeen?
  -Jos saisit valita neljä ruoka-ainetta millä elää yksi kuukausi, mitkä ne olisi?
  -Kyykky vai prässi?
  – Mistä nimi metallisydän tulee? 😀
  – Miksi kaikki kysymyssanat alkaa M kirjaimella? 😮

 3. Mikä on mielestäsi paras jako 3-jakoiseen ? Vetävät/työntävät/jalat kokeiltu. Selkä/rinta vai selkä/olkapäät ja toiseen loput.

 4. No mutta minäpä kysyn. Vastaa vaikka siihen, millä liikesarjalla saat olkapäät parhaiten pumppiin. 🙂

  • Mitä tunteita koet katsoessasi Seppo Papusen vaalivideota?

 5. Moi, Eilen mietin salille lähtiessä sellaista että kannattaako tehdä selän paksuntavia ja leventäviä liikkeitä samassa treenissä vai olisiko niille hyvä olla omat treeninsä? Itse en ainakaan ehdi tehdä kahta selkätreeniä viikossa. Sama jaloissa, pakko ottaa etu- sekä takareiskat samalla kertaa kun en ehdi pitää kahta jalkapäivää. Jos tekee samassa treenissä selälle sekä paksuntavat että leventävät liikkeet niin onko väliä kummalla aloittaa ensin vai tekeekö niitä vähän vähän sekaisin? Itse päädyin eilen tekemään alkuun leuanvetoja leveällä myötäotteella, sitten ylätaljaa lapiokahvalla eteen, kolmantena liikkeenä piti mennä tekemään kulmasoutua tangolla mutta paikka oli varattu joten tein alataljaa tangolla vastaotteella, sitten vipuvarsisoutua yksi käsi kerrallaan ja lopuksi pullovereita narulla.

 6. – mikä on paras treenijako dietillä?
  – onko säästöliekki pelkkä myytti?
  – olenko vässykkä kun teen kyykkyjen tilalta prässiä ja hackia kireiden nilkkojen vuoksi?
  – onko rinnalle pakko tehdä punnerrusliikkeitä jos ne vain sattuvat olkapäihin ja levittävillä liikkeillä saa huomattavasti paremman tuntuman?
  – miksi potkupalloilijat kolistelevat niin pirusti painoja salilla?

 7. Niin..eli

  – Alaselän treenaaminen kahden välilevytyrän kanssa (toinen leikattu, toinen kuivunut). Mikä massaliike turvallisin?
  – Miksi naiset karttavat minua kuin ruttoa, vaikka olen selvinpäin
  – 2g proteiinia / painokilo. Tarkoitetaanko tällä kehon lihasmassa tai rasvatonta painoa, vai sitä lukemaa mitä vaaka näyttää aamulla?
  – Kannattaako vaihtaa auton kytkinrempan yhteydessä kaksoismassavauhtipyörä?
  – Aamupuuron syöminen raakapuurona (kaurahiutaleita protskujuomaan), onko tuleeko vatsaan tällöinkin ”kaurakalvo”
  -Näin kauniin naisen yöelämässä jolta en älynnyt pyytää puhelinnumeroa. Tiedän kaverin nimen ja syntymäajan. Miten saan kiinni ensimainitun naisen?
  – Jos ateria jää päivällä väliin, niin kannattaako ottaa tämä puuttuva proteiinimäärä takaisin jollain toisella aterialla? Kehohan ei vissiin pysty käsittelemään kerralla mitään älyttömiä määriä proteiinia vaan sekin varastoituu rasvaksi?

 8. Minkäslaista kalorimäärää Metallisydän syö massakaudella? Itse palasin salille 20 vuotta kestäneen laiskottelun jälkeen ja nyt kuukaudenkin päästä homma on vielä hakusessa. Oon melkoinen rimpula, joten otin tossa projektiksi painon nousun 70kg–>85kg. Duuni on melkolailla istumista, salilla teen vielä isoja perusliikkeitä, että kroppa heräisi 20v unesta. Sellasta 3000 kcal olen yrittänyt pistää poskeen, kotiruokaa kanasta ja lihasta, alkoholi ja rööki jäi pois kokonaan ja sokereita yritän vältellä. Hiilaria oon vetäny ihan surutta, riisi, pasta ja ruisleipä kuuluu joka päivään. Kasviksia yritän tunkea ruoan sekaan:) Miltä tämmönen dieetti kuulostaa, olisko jotain vinkkejä. Salilla käyn 3-5 krt viikossa, kolmijakoisella oon nyt mennyt aluksi (Ojennusliikkeet, koukistusliikkeet ja jalat). Palkkarissa löytyy desi heraa, desi maltoa ja kreatiinia.

  Entäs sitten, jos joskus pääsee johonkin kondikseen? Voi olla rasvaa ehkä vähän kertynyt? Jos haluaa muskeleita näkyviin, niin hiilarit alas ruokavaliosta ja aerobista settiä mukaan, niinkö?

 9. Hei!
  Miten vatsa röllykän saa taas pois eli vatsa olisi taas yhtä tiukka kuin ennen synnytyksiä?

 10. Löytyykö sulta kokemusta isoja kilomääriä pudottaneista ohjattavista? Omasta kropasta tiputeltu ~60kg ja nyt tapetilla lihasten metsästys/kiinteytyminen. Ihon palautuminen ja kiinteytyminen mahtaa olla tapauskohtaista, mutta kiinnostaisi tietää millasia kokemuksia sulla on ko. aiheesta? Omalla kohdallani arvoitus, että onko ainoana vaihtohtona hakeutua veitsen alle, jotta tavoite ulkomuoto olis saavutettu.

 11. Missä vika, kun mavessa tuntuu että räpylät saa jalkoja enemmän treeniä? Tuntuu että tanko painoineen hitaasti mutta varmasti yrittää irrotella sormia paikoiltaan. Painojahan siinä tangossa ei oo vielä nimeksikään, niin onko mahdollisesti otteessa jotain vikaa, vai oonko ”saavuttanut” nyt sen pisteen, että pitäisi alkaa vilkuilemaan vetoremmejä?

 12. Aattelin kysyä että miten saisin aerobisen harjoittelun sovitettua kiireiseen aikatauluun. Joka toinen viikko ei ole aikaa aerobiselle melkein ollenkaan aikaisten kouluaamujen takia, ja salilla pitää käydä myöhään illalla koska se on muuten ihan täynnä. Koulun jälkeen aika menee läksyihin ja ruoan valmistamiseen, eikä juoksumatolla kipittäminen ole mieleen. Ajattelin jos voisit vinkata jotain HIIT- tyyppisiä lyhyitä treenejä joilla saisi vikat 4 kiloa karistettua 🙂

 13. Miksi käsipyyhkeet pitää pestä, vaikka niihin kuivataan aina puhtaat kädet?

  Jos ihminen on evoluution aikana hioutunut sellaiseksi, että pystyy toimimaan tilanteessa kuin tilanteessa optimaalisesti ja selviytyy niistä, niin miksi ihminen on heti unien älkeen niin toimintakyvytön vätys? Toisin kuin esimerkiksi kissat ja koirat.

  Luonnollisesti odotan oikeita vastauksia, niin siksi kysynkin, että surmasiko Anneli Auer Jukka Lahden?

 14. Selän hermotus on päin p****ttä, eli kannattaisi varmaan tehdä ”tuntumatreeniä” pienemmillä painoilla, niinkuin teenkin. Sarjat vaan tuntuvat silloin kevyiltä ja jäävät ”kesken”. Voiko lihas edes kasvaa tällaisella treenillä? Help?

  Mikä olet ammatiltasi/koulutukseltasi?

 15. Selän hermotus on päin p****ttä, eli kannattaisi varmaan tehdä ”tuntumatreeniä” pienemmillä painoilla, niinkuin teenkin. Sarjat vaan tuntuvat silloin kevyiltä ja jäävät ”kesken”. Voiko lihas edes kasvaa tällaisella treenillä? Help?

  Mikä olet ammatiltasi/koulutukseltasi?

  (kommentti saattaa tulla kaksi kertaa, niin selain herjaa ja erroria pukkaa, mutta en kyllä näe omaani ylempänä missään…)

 16. Miten yhdistäisit ryhmäliikunnan salitreeneihin? Olen itse sekä jumppa- että salipirkko, mutta sopiva treenijako mietityttää. Tarkoitus olisi saada taottua lihasta, mutta myös combat on vaan niin kivaa, ettei siitä millään raaskisi luopua… 😀 Mikä on siis järkevä määrä sykkimistä jumpissa, jos on siis lihastenkasvatus tavoitteena ja miten nämä jumpat ja salit kannattaa jakaa viikkoon?

 17. Miksi ihminen on päässyt Kuuhun (vai onko oikeasti?), mutta ei ole onnistunut kehittämään terveellisiä, mutta muuten täysin samanmakuisia sipsejä kuin nuo epäterveellisetkin?

 18. – Jos haluaa kiristellä kroppaa niin kannattaako palautusjuomana käyttää pelkkää heraa vaiko myös sellasta missä on hiilaria (whey-80, recovery pro starnutrionilta)?

 19. Hei Metallisydän! Valaisisitko kannattaako treenit jakaa silleen, että jokaisella treenillä keskittyy vain tiettyihin lihasryhmiin, tyyliin oma jalkapäivä tai pelkkää selkää ja haukkaa yhdellä kertaa, vai kannattaisiko/voiko liikkeitä sekoitella, että tekisi tavallaan joka kerta vaikka esim. muutaman liikkeen jaloille, muutaman selälle ja pari rintalihaksille? Pohdin tätä siksi ettei salilla ole aina aikaa käydä ja haluaisin saada lihaskasvua aikaan, jostain luin, että lihas tarvitsisi jopa kolmen päivän välein ärsykkeitä kehittyäkseen? Miten tulisi toimia että treeni olisi optimaalista?

 20. Ilman hiilaria ei jaksa, mutta hiilarin kanssa tuntuu, kuin olisi kauhea nestepöhö päällä koko ajan. Mikä avuksi? Vatsapalikat kuoriutuisi muuten esiin, mutta niitä ei pääse esittelemään, kun ei jaksa nousta sängystä.

 21. 1. Kannattaako treenata ensin useaa lihasryymää kuormittavia liikkeitä, esim. penkkipunnerrusta, ja sen jälkeen vasta eristäviä liikkeitä esim. ojentajille, vai toisin päin?
  2. Vaihtaisinko opiskelupaikkaa, tämä nykyinen tuntuu niin puulta?

 22. Olen noin 2-vuotta aktiivisesti salilla käynyt 23 vuotias nainen 158/51.
  Olen kiinnostunut fitneksestä (kuten me kaikki 😉 ) ja mietin miten alkuun pääsee ilman pt:tä / valmentajaa joihin ei opiskelijana ole varaa.
  Ruokavalio tällä hetkellä terveellinen ja salilla käydään 5x viikossa, mutta ruokapuolella varsinkin on ongelmana se miten paljon pitää syödä ja mitäkin. Miten näitä voi itse suunnitella ja mitä suosittelisit? 🙂

 23. Hei setä Metallisydän!

  Olen kohta 36-vuotias, herrassukupuolinen kreikkalaisveistosta muistuttava yli-ihminen ja omistan vartalossani ainoan asian, joka näkyy kuuhun Kiinan muurin lisäksi. Pituutta jumalaisessa varressani (ei siinä kuuhun näkyvässä) on päätähuimaavat 170cm ja puhdasta sekä kovaa lihaa (ei vieläkään se kuujuttu…) 80kg. Karvoitus minulla on aina ollut vartalossani huomattavan runsasta. Minut tunnetaankin paikallisessa metalliskenessä nimellä ”The Bush”. Mitkä ovat mahdollisuuteni pärjätä bikinifitness-kisoissa juniorien alle ja tasan 160cm-sarjassa?

  Lisäksi haluaisin tiedustella Sinulta, että oletko ikinä harkinnut oikeiden töiden ja elämän hankkimista/ oletko tehnyt päivääkään oikeita töitä/ tiedätkö mitä ”töi” tarkoittaa?

  Oletko todellinen henkilö vai vilkkaan mielikuvitukseni tuote?

 24. Moi! Kerroppas vähän dieteistä. Eli hiilari ja rasva diettien erot? Kumpaa itse suosisit?

 25. – Millainen nainen on Metallisydämen mielestä upea?
  – Mitä mieltä fitness-/kehonrakennuskulttuurista ja niiden suhteesta syömishäiriöihin?
  – Onko jotain, mitä toivoisit muuttuvan nykyisessä fitness-/kehonrakennuskulttuurissa?
  – Mitä muista asioista ja harrastuksia kannatat, pidät tärkeänä tai arvostat?
  🙂

 26. – Millainen nainen on Metallisydämen mielestä upea?
  – Mitä mieltä fitness-/kehonrakennuskulttuurista ja niiden suhteesta syömishäiriöihin?
  – Onko jotain, mitä toivoisit muuttuvan nykyisessä fitness-/kehonrakennuskulttuurissa?
  – Mitä muista asioista ja harrastuksia kannatat, pidät tärkeänä tai arvostat?
  🙂

 27. Mikä on mielestäsi hyvä väli pitää ”kevyitä viikkoja”? Treenataan puoliskon kanssa n. 5x viikossa ja aika voimapainotteisesti, isoilla painoilla ja tietty lihasmassaa kasvattaen 🙂 onko esim hyvä 4 viikkoa normi treeniä ja sen jälkeen viikko kevyesti, lihashuoltoa, lenkkeilyä ja hierontaa jne. Onko mielestäsi liian tiheästi? (pelkään tietty että lihakset lähtee jos liian usein keveilee. :D)

 28. Mikä on mielestäsi hyvä väli pitää ”kevyitä viikkoja”? Treenataan puoliskon kanssa n. 5x viikossa ja aika voimapainotteisesti, isoilla painoilla ja tietty lihasmassaa kasvattaen 🙂 onko esim hyvä 4 viikkoa normi treeniä ja sen jälkeen viikko kevyesti, lihashuoltoa, lenkkeilyä ja hierontaa jne. Onko mielestäsi liian tiheästi? (pelkään tietty että lihakset lähtee jos liian usein keveilee. :D)

 29. Miten kuuluu treenata Ranskassa kun vuorovesien vaihtelu aiheuttaa erinlaisia fiilikisiä? Kuuluuko nostaa raskaat painot kun vesi on ylhäällä vai alhaalla?

 30. Mitä puoluetta aiot äänestää vaaleissa?
  Mitä mieltä olet Suomen maahanmuuttopolitiikasta?
  Mikä olet koulutukseltasi?
  Mikä on lempimättöruokasi?
  Mikä on mielestäsi paras lihasryhmäsi ja mitä tykkäät eniten treenata?
  Oletko koskaan vakavasti harkinnut roinaamista?
  Minkä värisen vessaharjan omistat?

 31. – Mikä on mielestäsi paras jako 4xvko treeneihin, kun haluan treenata jalat 2xvko?
  – Mitä suosittelisit kun yläkroppaa kuormittavat liikkeet käy usein kyynärvarsiin?
  – Itselleni lihaskipu treenin jälkeen kertoo, että treeni on mennyt perille oikeaan paikkaan ja ollut tehokas. Mutta jos lihasarkuutta ei seuraavina päivinä erityisemmin tule, onko treeni ollut yhtä tyhjän kanssa?
  – Mielipiteesi siitä, montako salipäivää olisi hyvä tehdä peräkkäin kun treenaan 4xvko? Joskus olosuhteiden pakosta on tullut vedettyä salitreenit kolmena peräkkäisenä päivänä.
  – Kun yläkroppa on luonnostaan tosi rasvaton ja haluaisin sinne enemmän massaa, mutta samalla vatsasta ja alakropasta rasvoja pois, mitä suosittelisit? Ensin massakausi ja sitten kunnon kiristely vai kiristely ensin kunnolla ja sitten massaa lisää?

 32. Heissan!
  Mitä mieltä olet Hiit -tunnista? Oletko käynyt koskaan? Jos et, mielelläni täällä lukisin siitäkin oman palautteesi 🙂
  Miksi en hikoile salilla, vaikka omaan normaalisti hikoilevat kainalot 😉 ?? Hiit tunnilla kyllä hiki lentää ja salilla omilla maksimeilla.

 33. Miksei nainen saa treenata lujaa jos ei tähtäimessä ole BIKINI___FITNESS? Ainakin kaikilla niillä saleilla, joissa oon treenaillu, on aina joutunut MIEHILLE selittämään, etten aio kisata. Koska ei kiinnosta. Ja sen jälkeen miehet (jotka aiemmin on saattanu jopa vähän ihaillen tiirailla peilin kautta heheh) menettää mielenkiintonsa. Ei sillä, että nää salibandysankarit tai oman elämänsä Bruce Leet pahemmin mun omaan treenaamiseen saatika elämään vaikuttais mutta…

  Niin ja joo, top3 kehonrakentajat? Top3 fitnessnaiset?

 34. Jos sinulla olisi hiukset millaiset ne olisi? 😀

  ja vähän totisempi… Kun tavoitteena on kasvattaa lihasta mitä ruokavalioon ensisijaisesti kannattaisi lisätä proteiini, rasva, hiilari? Itse en ehkä syö tarpeeksi hiilaria, koska karppausbuumimielessä. Olisiko sinulla tietonystyröissäsi suuntaa antavaa sopivaa hiilihydraattimäärää nuorelle lihasta haluavaille naiselle? (enkä muuten tarkoita niitä iänikuisia prosentteja vaan ihan puuro, leipä, riisiä puoli lautasta juntti kieltä 😀 )

 35. Moikka!
  Nyt tulisi pari sellaista kysymystä, joihin liittyy pieniä lisäkysymyksiä ja joihin todella kaipailisin vastausta. Viimeinen onkin sitten sellanen huumorin kannalta otettava kysymys 😀

  Mitä mieltä olet siitä kouluruoan terveellisyydestä ja siitä, että kannattaisiko lukioikäisen vain suosiolla napata omat lounaat (ja päivän ollessa pitkä) ja välipalat mukaan, koska ainakin itse koen ettei aterioilla täydenny hyvä, monipuolinen ja kehoa _oikeasti ravitseva_ lautasmalli? Rehupuoli on koulussamme ihan fine, mutta omasta mielestäni ruokalistalta löytyy liian usein (joka ikinen viikko) sellaista ruokaa, joka sisältää mm. kermaa, sika-nauta-jauhelihaa (haluan itse ehdottomasti käyttää puhdasta naudan jauhelihaa) ja juustokuorrutteisia ruokia.

  Miten koulukavereille voisi selittää miksi syön niin kuin syön, koska harva nuori vielä ymmärtää sitä että syön puhdasta ruokaa oikeasti siksi että haluan kehoni voivan hyvin? Ja kyllä, toisinaan minunkaan ruokailuni ei ole täydellistä vaan osaan myös ottaa rennosti ja esim. syntymäpäivillä voin ottaa palan kakkua osoittaakseni kiitokseni tekijälle vaivannäöstä ja suodakseni itselleni joskus nautintojakin myös ruoan parissa?

  Miksi ihmeessä mulla käy usein niin, että kun olen treenannut jalat finaaliin ja teen treenin lopuksi vatsoillekin (hyväntahtoista) kidutusta, niin sitten se jälkikipu jaloista katoaa vaikka vatsoja aloitellessani ne ovat aivan maitohapoilla? Ja siis treenaan ne jalat ihan oikeasti kunnolla enkä hinkuta pienillä painoilla (toki joskus teen tätäkin, jota lihas saa erilaista ärsykettä ja hermotus kehittyisi)…?

  Löytyykö ruokavaliostasi leipää tai syötkö nyt ylipäätään tiukasti ruokavalion mukaan, vai onko ruokailuissa toisinaan sattumuksia (vaikkapa viikonloppuna)? Kuinka usein on OK herkutella kohtuuden rajoissa?

 36. Sanotaan, että treenin jälkeen päivän suurin ateria.. No mitä mieltä olet kokeneena minun bulkkauksen makrojen sijoittelusta ? Treenit iltapäivällä. Aamupala 100 g + lounas 90 g + pari h ennen treeniä 70 g välipala + palkkarissa 80 g + treenin jälkeen 30 MIN päästä 145 g + vielä ennen nukkumaan menoa joku 30 g. Onko turhan paljon treenin jälkeen ? Syön suht nopeasti ja palautusjuomassakin reippaasti hiilaria. Paino 76 kg , n. 500 g hiilaria tulee vrk.

  • FitFashion siirrettiin eilen kokonaan uudelle palvelimelle ja ilmeisesti tuon siirron aikana julkaistut kysymykset ovat jääneet vanhalle palvelimelle tms. FitFashionin tekniikkatiimi työskentelee asian kanssa ja uskon kommenttien tulevan myös tänne näkyviin…. Kaikki kysymykset on kuitenkin viimekädessä tallessa mulla sähköpostissa joten ole huoleti 🙂

 37. Kun kerta tuhkimon kenkä sopi jalkaan täydellisesti niin miten se putosi pois jalasta?

 38. Kuka on sinun mielestäsi Suomen potentiaalisin kehonrakentaja ajatellen kansainvälisiä kilpalavoja nyt ja tulevaisuudessa?

 39. Mitä mieltä oot 17-18 treenaavista nuorista (tytöistä) salilla? Siis sellasista jotka treenaa kunnolla, eikä vaan käy tekstaamassa/lukemassa lehtiä reiden loitonnuskoneessa?
  Onko sulla ikinä sellasta, et ku treenaat aamulla esim. olkapäät ni et periaatteessa huomaa loppupäivänä sitä et oot edes treenannu niitä (toki teeenissä siis tuntunut ja ihan treenin jälkeen olleet ”kaikkensa antaneet olkapäät”) mutta sit seuraavana on kunnon tunne lihaksessa että treenattu on, eli treeni menny perille? Itellä on yleensä tollain et loppupäivä ei viä välttämät aina huomaa mut seuraavana päivänä kyl ilmottelee et treenattu on. Sori pitkä selitys 😀

 40. Kumpi on kulutuksen kannalta suurempaa; porraskonetreeni vai crosstrainer? Entä Näetkö vkommentoijien ip-osoitteet?

 41. – Mitä mieltä olet paleo-ruokavaliosta? Voisitko kuvitella noudattavasi sitä itse tai onko siinä mielestäsi järjen hiventäkään?
  – Mikä mielestäsi on hyvä liike takareisille jos ei pysty käyttämään sellaista reisienkoukistuslaitetta (eli haen nyt jotain vapailla painoilla tehtävää)?
  – Koska ilmoittaudut crossfit on ramp -kurssille? 😉

 42. Miksi palkkarit myydään niin saakelin isoissa pakkauskoissa? Jos joku, joka ei ole ennen kokeillu, haluaisi kokeilla, niin eihän sellaisen säkin ostaminen ole ensimmäisenä mielessä. 😀

 43. Onko treeniohjelmasi koskaan sisältänyt naisten lempiliikettä pakarapotku taljassa ? Mikä olisi ensimmäistä kertaa nelijakoista ohjelmaa koittavalle hyvä jako ? En ole silti aloittelija salilla.

 44. Jos pitäisi heittää jokin % luku, että kuinka paljon enemmän hiilihydraattia kannattaisi syödä treenin jälkeisellä aterialla verrattuna muihin ”suuriin” ateroihin kuten aamupala, päivällinen, lounas , niin mikä luvun heittäisit ? 🙂 Mitä mieltä olet hiilareiden tärkeydestä palautusjuomassa, kun syödään 30 minuutin kuluessa palautusjuomasta ?

 45. Minkälainen jako omien kokemuksiesi perusteella olisi hyvä lähtökohta 4-jakoiseen ohjelmaan ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta