Potkua proteiinista!

Jokainen itseään kunnioittava fitness-bloggari kokkaa erilaisia fitness-ruokia proteiinijauhoista ja avokadosta. Niin olen minäkin joskus kokeillut tehdä pannukakkua jonka vehnäjauhoista korvasin puolet heraproteiinilla ja karmeahan se lopputulos oli vaikka muuta yritin itselleni uskotella. Metallisydämen fitness-uskottavuus on siis ollut kyseenalainen – aina tähän päivään asti!

Toisin kuin suurin osa fitness-bloggareista, Metallisydän oli ovela eikä lähtenyt fitness-kokkailuihin yritys ja erehdys -periaatteella, vaan päätti suoraan hankkia proteiinikeittokirjan jonka mukaan kokkailla. Nyt nähdään kasvoiko Metallisydämen fitness-uskottavuus kokkailujen myötä vai karisiko ne viimeisetkin uskottavuuden rippeet…

20150302_210117

Kyseinen proteiinikeittokirja on Anna Swardin kirjoittama Potkua Proteiinista. Sitä parina iltana lueskeltuani päädyin pohtimaan kahta asiaa: kenellä muka on niin hiton monia erilaisia proteiinijauhoja kaapissaan ja mitä yleensäkin on herneproteiini? Ja mistä niitä oikein saa?

Selailtuani reseptejä jonkin aikaa, löysin pari mielenkiintoista (ja erityisesti riittävän yksinkertaista) reseptiä tällaiselle aloittelevalle fitness-kokkaajalle. Ensimmäisenä päätin valmistaa banaani-suklaa-proteiinivohveleita.

20150226_201235Suklaa-banaani-proteiinivohveleihin tarvitaan nestemäistä munanvalkuaista, vaniljanmakuista heraproteiinijauhoa, kaurajauhoja, yksi banaani ja ruklaarauhetta.

20150226_195431

Itse valmistaminen on suhteellisen yksinkertaista, jopa niin yksinkertaista että yksinkertainen fitness-bloggarikin siihen kykenee. Laitetaan vohvelirauta kuumenemaan ja ladotaan ainekset kulhoon (1 1/3 dl munanvalkuaista,30g protskujauhoa, 4 rkl kaurajauhoa, kuorittu banaani ja 4rkl suklaarouhetta) ja sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi.

20150226_200349

Jonkin aikaa noita aineksia tuossa kipossa käsin pyöriteltyäni totesin että on ehkä sittenkin parempi turvautua tehosekoittimeen jos aikoo taikinasta tasaista saada…

20150226_200550

Hetken suristelun jälkeen taikina on valmista ja vohvelirautakin valmiiksi lämmennyt. Ei siis muuta kuin valutetaan taikina tasaisesti vohveliraudalle.

20150226_200715

Hetken aikaa pyöritellään peukaloita ja annetaan vohveliraudan tehdä taikojaan ja voilá! Meillä on valmis banaani-suklaa-proteiinivohveli!

20150226_200908

Samasta taikinasta saadaan aikaan vielä toinenkin vohveli ja sitten onkin valmista! Yhdessä vohvelissa on noin 200 kcal, 20g proteiinia, 24g hiilihydraattia ja 3g rasvaa. Ja voin rehellisesti kertoa että maku on erittäin hyvä. Päälle voi toki laittaa oman maun mukaan vaikka banaaniviipaleita, hiukan hunajaa tai mitä ikinä keksiikin.

20150226_202132

Banaani-suklaa-proteiinivohvelit olivat menestys. Seuraavana päivänä oli aika nostaa rimaa ja lähteä kokeilemaan omatekoisten proteiinipatukoiden valmistamista…

20150301_171239

Tässä fitness-kokkauksen taidonnäytteessä on jo useampia työvaiheita ja epäonnistumisen todennäköisyys on huomattavasti suurempi… Mansikka-tummasuklaa-proteiinipatukoihin tarvitaan mansikanmakuista heraproteiinijauhoa, kookosjauhoa, kookosmaitoa ja tummaa suklaata.

20150301_172852

Homma lähtee liikkeelle melko iisisti, mitaillaan kulhoon noin 100g proteiinijauhoa, 12 rkl kookoajauhoa ja 12 rkl kookosmaitoa (itse lurautin koko törpöllisen kun en jaksanut sen kummemmin mittailla…) ja sekoitellaan ne tasaiseksi taikinaksi. Tällä kertaa se onnistui ihan käsin, tehosekoitinta ei tarvittu.

20150301_174724

20150301_174946

Kun taikina on valmista, muotoillaan siitä sopivan kokoisia ja mallisia proteiinipatukoita. Se, mikä on sopiva koko ja malli, on täysin kiinni mieltymyksistä… Omista patukoistani tuli ennemminkin pökäleitä…

20150301_175909

Ja kun pötykät on valmiiksi muotoiltu, laitetaan ne jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa kun sulatetaan kuorrutesuklaa.

20150301_180246

Nyt ollaankin sitten jännän äärellä, suklaan sulattaminen kun ei ole ihan iisipiisiä ainakaan aloittelevalle fitness-kokkaajalle. Onneksi sain asiantuntevaa apua, suklaa oli sulatettu käden käänteessä ja pääsin kuorruttamaan proteiinipökäleitäni.

20150301_184002

Siellä niitä pökäleitä pyöriteltiin sulassa suklaassa ja laitettiin sen jälkeen leivinpaperin päälle ja pakastimeen kovettumaan. Hetken aikaa vesi kielellä odoteltuani kaivoin valmiit mansikka-tummasuklaa-proteiinipökäleet pakastimesta.

20150301_191315

Parista pökäleestä tuli ihan kohtalaisen kivan näköisiäkin…

20150301_191446

Eikä se makukaan hassumpi ollut. Kyllä näitä joskus toistekin tulee varmasti kokkailtua. Tarkkoja ravintoarvoja on mahdotonta sanoa pökäleiden koon vaihdellessa rajustikin, mutta proteiini-hiilihydraatti-rasva-suhde on jotakuinkin 2:1:1

Niin ja joo, eihän ne kaikki ihan yhtä houkuttelevilta näyttänyt… Samalla selvisi siis mikä eilen illalla Metallisydämen Facebook-sivulla ja Instagramissa (@metallisydanblog) ihmisiä järkyttäneessä kuvassa oli, omatekoinen proteiinipatukkahan se siinä!

20150302_195132

Jos omaa proteiinihammasta kolottaa ja haluat kokeilla valmiita proteiinikokkausreseptejä, ei Potkua proteiinista ole ollenkaan huono valinta proteiinikeittokirjaksi, reseptejä löytyy laidasta laitaan mukavasti kuvitettuna. Tilaa oma keittokirjasi vaikka TÄÄLTÄ ja vie fitness-uskottavuutesi Metallisydämen lailla uusiin ulottuvuuksiin!

Metallisydän

10 vastausta artikkeliin “Potkua proteiinista!”

 1. Hehhee.. Eilen mielessäni arvuutelin, että kuva esittää ihan selkeesti rapsakkaasti paistettua kananugettia. Mutta kun tekstin lukee ja kuvaa tarkemmin katsoo ja käyttää hiukan mielikuvitusta niin ihan selvästi siinä protskupatukka on 🙂

  • Saattaahan siinä hiukan joutua mielikuvitusta käyttämään, mutta se se on 🙂 Maku oli kuitenkin ulkonäköä parempi 🙂

 2. Aattelin katsovani jotain kärähtänyttä porsaaleikettä 🙂
  Sinä oot kyllä moneen kykenevä mies 🙂

  • Kyllähän sitä nyt miehen pitää pystyä pökäle pyöräyttämään 😀

 3. Mä harpoin ensin vaan kuvat enkä lukenu tekstiä. Sitten katoin et w000t, kuorrutatte raakoja lihapullia suklaalla, et mikähän helvetin uusi raakaruokavillitys tää on 😀 Siisti toi vikan kuvan pökäle. Tosi kutsuvan näkönen, houkuttelee syömään 😀

  • Ei ne raa’at lihapullatkaan varmaan huonoja olis suklaakastikkeella 🙂

 4. Mun roteenivohveli menis ihan harakoille, kun en osaa kuvitella syöväni sitä ilman hilloa/jäätelöä/kermavaahtoa 😀

  Viimeinen pökäle näyttää epäilyttävän karvaiselta.. Onko varma ettei kierähtänyt lattian kautta? 🙂

  • Hei, siihen vohvelin päälle voi helposti valmistaa vaikka proteiinivaahtoa 🙂

   Pöhkö, ei ne ole karvoja, ne on kovettunutta suklaata 😀 Tohon viimeseen ei vaan oikein riittäny kunnolla sulaa suklaata ja siks sen ulkoinen habitus on hiukan tuollainen… noh, erikoinen 🙂

  • Hölmö kysymys, mutta kysyn kuitenkin. Tarvitaanko vohvelirautaan laittaa öljyä, kun paistat vohvelit?

  • Riippuu vohveliraudasta. Jos on sellanen ”tarttumaton” pinta niin ei välttämättä tarvitse. Itse en laittanut ja vohvelit irtosi silti ehjinä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta