Metallisydämen superhaaste – Matin lisäravinteet

Metallisydämen puolen vuoden superhaaste on edennyt jo hyvän matkaa, Matin paino on pudonnut useamman kilon verran, ruokavaliolle on löytynyt hyvä pohja ja treenit maistuvat. Hyvällä mallilla siis ollaan. Projektin startatessa vuoden alussa käytiin Matin kanssa läpi paitsi Matin ruokailutottumuksia ja treenaamista, myös lisäravinteiden käyttöä. Joitakin tuotteita Matti oli kokeillut, mutta mitään vankkaa kokemusta lisäravinteista Matilla ei ollut. Siksipä treeniohjelman ja ruokavalion oheen Matille laadittiin myös lisäravinneohjeistus. Katsotaanpa millaiset jauhot Matilla on pusseissaan…

V__88C8

Kovaa treenaavan ja painoa pudottavan ruokavalio kaipaa pientä täydennystä lisäravinteista vaikka se olisikin monipuolinen ja täysipainoinen. Matin lisäravinteiden suhteen ei lähdetty hifistelemään, vaan pidettiin suunnitelma yksinkertaisena, lisäravinteet sijoitettiin sinne missä niitä eniten tarvitaan, eli treenin ympärille. Matti nautiskelee aminohappoja treenin aikana pitämään treenitehoja yllä ja palautusjuomaa treenin jälkeen nopeuttamaan palautumista ja antamaan lihaksille rakennusaineita. Annoin Matille useampia vaihtoehtoja lisäravinteiksi, mutta viisaana miehenä Matti päätti panostaa laatuun ja hankki lisäravnteet Manninen Nutraceuticals:lta, aminohappolisäksi EAA+:aa ja palautumiseen Anabolic Overdrive 2:ta.

20150225_225332

Treenin ympärillä käytettävien lisäravinteiden lisäksi aamuun sijoitettiin Matin aamupalan oheen C- ja D-vitamiinilisä sekä omega 3-kapselit ja iltapalan yhteyteen hiukan magnesiumia. Lisäksi Matti päätti monipuolistaa välipalavaihtoehtoja Protein Puddingilla joka onkin erinomainen herkku maitorahkan korvaajaksi.

Mutta annetaanpa Matin jälleen kertoa itse fiiliksistään suhteessa lisäravinteisiin:

”Kun aloitimme tämän puolen vuoden projektin niin ruokavalion ja treeniohjelman lisäksi tuli vakavasti otettava ehdotus käyttää ruokavalion tueksi myös lisäravinteita. Koska minun tietämys lisäravinteista oli Jane Fondan jumppa videoista saatu info tai netistä keräämä sekametelisoppa-informaatio, opasti Sensei Metallisydän minut lisäravinteiden maailmaan ja antoi vaihtoehtoja eri valmistajilta, mutta koska treenataan kovaa niin silloinhan lisäravinteiden vaatimustaso on myös korkea. Tästä syystä päädyin kokeilemaan Manninen Nutraceuticals- tuotteita.

Ennen treeniä ja varsinkin treenin aikana nautin Aminohappojauhe EAA+. Onko tuotteesta ollut minulle hyötyä? Minun salitreeni aika on hyvin aikainen aamu ja vaikka aamupalakin on nautittu niin jotenkin minusta tuntuu että treenin aikana nautittuna EAA+ auttaa saamaan lisää virtaa vääntää rautaa, vaikka suurin osa ihmisistä vielä nukkuu. Olen tietoisesti jättänyt muutaman kerran aminohapot pois pullosta ja nauttinut pelkästään vettä. Pakko myöntää, että pelkän veden kanssa huomaan ajoittain haukottelevani sarjojen välissä kun taas EAA+ avulla fokus säilyy paremmin treenissä.

Palautusjuomana käytän Mannisen tuotteista Anabolic Overdrive 2 appelsiinin makuisena. Minusta palautusjuoma on täysin väärä nimi tuotteelle. Oikea nimi on palkintojuoma. Siis tuo maku on aivan taivaallinen. Jos joskus tuntuu, ettei jaksa herätä ja lähteä salille niin ei tarvitse kuin muistuttaa palkintojuomasta niin into lähteä treenaamaan kasvaa huomattavasti. Mutta muistaakseni Jane Fondan videoissa on mainittu, että kaikki, jotka maistuu hyvälle ovat epäterveellistä niin tästä johtuen minun on pakko epäillä tuotteen toimivuutta. Toki olen huomannut, että lihakset eivät ole tulleet ihan niin kipeiksi treenin jälkeen ja palautuminen on nopeampaa, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että palkin.. palautusjuoma on aivan liian hyvää ollakseen hyväksi minulle.”

Metallisydän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta