Pähkinäinen suklaa-superfood-smoothie

Uu mama! Tällä kertaa Metallisydämen blenderistä löytyy todellinen herkku, nimittäin pähkinäinen suklaa-superfood-smoothie!

20150225_112647

Laadukkaasta smoothiesta tulee löytyä sopivassa suhteessa sekä proteiinia ja hiilihydraattia että myös laadukasta rasvaa.

Metallisydämen pähkinäiseen suklaa-superfood-smoothien proteniiniosuus kertyy purkillisesta maitorahkaa ja desistä suklaanmakuista proteiinijauhoa. Tähän tarkoitukseen käytin Mannisen Protein Pudding-jauhoa, jolla lopputuloksesta tulee kuohkeampi kuin tavallisella heraproteiinilla. Hiilihydratteja saadaan päärynästä ja banaanista, joka myös tuo omalta osaltaan kuohkeutta ja paksuutta smoothieen. Laadukkaista rasvoista vastaavat cashew-pähkinät ja kookosrasva. Mausteeksi ja suklaisuutta lisäämään, sekä smoothien varsinaiseksi superfood-osaseksi mukana on raakakaakaonibsejä, jotka rauskuvat kivasti hampaissa smoothieta syödessä.

Itse smoothien valmistaminen on sen verran yksinkertaista, että siitä selviää varmasti yksinkertaisinkin bodari. Survotaan vaan raaka-aineet blenderiin, surautellaan soseeksi ja herkutellaan. Mutta käydään nyt silti ihan vaan varmuuden vuoksi homma vielä läpi vaihe kerrallaan…

Blenderin pohjalle pilkotaan kokonainen banaani ja puolikas päärynä, joiden päälle ripotellaan kaksi ruokalusikallista raakakaakaonibsejä ja kolme ruokalusikallista cashew-pähkinöitä.

20150225_113507

Seuraavaksi lisätään desin verran proteiinijauhoa, purkillinen rahkaa ja ruokalusikallinen kookosrasvaa. Päälle lorautetaan vielä hiukkasen kookosmaitoa jotta koko komeus saadaan paremmin sekaisin.

20150225_113711

Sitten ei muuta kuin surruutellaan hetken aikaa, annostellaan jälkiruokamaljoihin, koristellaan extrapähkinöillä ja raakakaakaonibseillä ja herkuttelu on valmis alkamaan!

20150225_114016

P.S. Setistä tulee kaksi annosta normi-ihmiselle, yksi annos massakaudella olevalle bodarille.

Metallisydän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta