Otteita päiväkirjasta

Joulukuun 1.

Lunta sataa. Ensilumi on sitten kaunista. Luonto tulee kauniin valkoiseksi ja mieli piristyy, kun ei ole enää niin pimeää. Tein itselleni lämmintä kaakaota ja istuin ikkunan ääressä katsomassa hiutaleiden leijumista kevyesti maahan ja peittämässä puun oksia. Todella kaunista.

628_kaakao

Joulukuun 5.

Heräsin ja katsoin ikkunasta ulos. Koko maiseman peitti kristallinkirkas uusi lumi. Hieno näky. Jokaisella puulla ja pensaalla oli valkoinen kaapu. Tein talven ensimmäiset lumityöt ja nautin joka kolallisesta. Kolasin sekä pihan että jalkakäytävän. Myöhemmin päivällä teknisen viraston aura aurasi tien ja työnsi lumen portin eteen. Kuljettaja hymyili minulle ja vilkutti. Minäkin vilkutin hänelle ja kolasin portin taas auki.

20150205_110505

Joulukuun 8.

Viime yönä satoi vajaat 15 cm lunta ja pakkasta on pari astetta. Pihakoivuista katkesi muutamia oksia lumen painosta. Tein lumityöt. Ja taas saatuani työt valmiiksi, tuli aura-auto.

Joulukuun 12.

Sää lauhtui, lumi suli sohjoksi, joka jäätyi liukkaaksi, kun pakkanen taas laski. Kaaduin perseelleni jalkakäytävälle jota ei ollut hiekoitettu. Käväisin lääkärissä, mutta onneksi mitään ei ollut poikki. Sääennustus lupasi lisää lunta.

20150211_124356

Joulukuun 19.

Yhä kylmää. Auto liukui töihin mennessä päin kaidetta ja oikea etukulma meni aika pahasti kasaan. Viime yönä satoi reilut 15 cm lunta. Auto on aivan suolassa ja kurassa. Tiedossa lumitöitä tänään. Se perkeleen aura ajoi meidän ohitse kaksi kertaa.

lumiaura4

Joulukuun 23.

10 astetta pakkasta. Lisää tuota saatanan lunta. Pihalla ei ole yhtään puuta tai pensasta, joka ei olisi vahingoittunut. Sähköt oli poikki melkein koko yön. Yritin pitää talon lämpiminä kynttilöillä ja bensiinilämmittimellä, joka tosin roiskaisi hiukan yli, syttyi tuleen ja oli polttaa koko talon. Sain onneksi matolla tukahdutettua liekit, mutta sain toisen asteen palovammoja käsiini ja silmäripset ja kulmakarvat paloivat. Samoin joulukuusi. Auto karkasi käsistä matkalla poliklinikalle ja siellä se on saatana penkassa edelleen. Ja Joulukin on huomenna…

o-CAR-STUCK-IN-SNOW-facebook

Joulukuun 29.

Joulu meni toipuessa. Tuota vittuperkeleen valkoista paskaa tulee koko ajan. Kaikki perkeleen vaatteet pitää olla päällä, jos haluaa käydä postilaatikolla. Jos saan käsiini sen kusipään, joka ajaa tuota aura-autoa, niin revin siltä sydämen rinnasta. Se on varmaan kulman takana kytiksessä ja odottaa, kunnes saan jalkakäytävän puhtaaksi! Sähköt yhä poissa. Vesijohto jäätyi ja näyttää siltä, ettei katto kestä lumen painoa.

snow-on-roof

Tammikuun 5.

Saatana. Vuosi vaihtui ja oli niin vitun kylmä ettei edes raketteja voinut katsella. 12 perkeleen senttiä uutta vitun lunta ja vitun räntää ja vitun jäätä, ja herra yksin tietää mitä paskaa sitä taivaasta viime yönä tuli. Yritin osua aura-auton kuljettajaa jäähakulla, mutta se pääsi pakoon. Auto ei lähde käyntiin. En pysty liikuttamaan varpaitani. En ole nähnyt aurinkoa viikkoihin. Ennusteissa luvataan lisää lunta. Viima tekee ilman purevaksi.

Tammikuun 21.

Pakkasta koko ajan yli 20 astetta. Perkele, muutan Espanjaan. Vituttaa niin perkeleesti ! Saatanan lumi ja pakkanen ja koko talvi.

.

P.S. Jos teksti jostain syystä vaikuttaa tutulta, saattaa se johtua siitä että se on kiertänyt erilaisina versioina netissä jo pitkään ja löytyy esimerkiksi täältä ja täältä sekä täältä ja olen itsekin tämän oman mukaelmani julkaissut aiemmin blogissani jo viisi vuotta sitten. Fiilikset on kuitenkin joka talvi samat…

Metallisydän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta