Superhaaste-Matin supertreeni

Oli synkkä ja myrskyinen yö… eiku kylmä ja tuulinen lauantai, kun Metallisydämen superhaasteen riivaama Matti saapui jälleen Ulvilaan, Friitalan Sport Centerille Metallisydämen rääkättäväksi… Tai ei nyt ehkä sentään rääkättäväksi, todellisuudessa kyseessä oli tehokas ohjattu treeni, jossa katsottiin suoritustekniikoita kuntoon, vietiin treeni pois mukavuusalueelta ja tehtiin sarjat varmistettuina loppuun asti. Matille ohjaamani treeni oli yksinkertaistettu versio TÄÄLLÄ esittelemästäni perusteellisesta rinta- ja olkapäätreenistä.

Kuulumiset vaihdettiin Matin polkiessa kuntopyörällä lämpöä päälle. Matin paino on pudonnut edelleen tasaista tahtia nälän pysyessä silti poissa, homma etenee siis ihan mukavasti. Höpöttelyjen jälkeen päästiinkin itse asiaan, eli rintatreeniin.

20150207_111449

Kaikesta huomasi että rintatreeni on Matin suosikkitreeni, intoa riitti ja suoritustekniikat olivat melkolailla hallussa, valmentaja saikin keskittyä lähinnä varmistamiseen ja piiskaamaan Matin ylittämään itsensä.

20150207_111641

20150207_112720

Ja kyllä Matti ylittikin, jokainen sarja tehtiin todella loppuun asti ja niitä höystettiin vielä muutamilla pakkotoistoilla ja parilla pudotussarjalla. Lopuksi viimeisteltiin rintalihastreeni yhdellä supersarjalla vipuvarsikahvoilla. Ilmeestä voisi päätellä että alkoi jo jossakin tuntua…

20150207_113146

Rintatreenin jälkeen siirryttiin olkapäiden kiusaamiseen. Olkapäiden osalta puhdistettiin aika lailla Matin suoritustekniikoita ja huomattiin miten pienemmillä painoilla saatiin parempi tuntuma kohdelihakseen…

20150207_114547

20150207_113702

20150207_115440

Täytyy kyllä Mattia kehua, miten mies laittoi itsensä kunnolla peliin, säästelemättä yhtään. Treenin jälkeen suihkuun mennessään Matti joutuikin pohdiskelemaan miten se hiusten peseminen oikein mahtaa onnistua…

2

Entäs ne Matin omat fiilikset?

”Oli tapaamisen aika Sensein kanssa ja tällä kertaa treenattiin rinta ja olkapäät. Siinä missä jalkatreeni on mielestäni syvältä jostain niin rintatreeni on aivan mahtavaa. Sitä voisin tehdä päivästä toiseen. Ehkä juuri tästä syystä oli erittäin antoisaa treenata rintaa valmentajan tsempatessa ja varmistaessa vieressä. Pieniä tekniikkavirheitä korjailtiin ja sitten annettiin vain palaa. Hien, veren ja kyynelten sävyttämästä treenistä jäi parhaiten mieleeni vinopenkkipunnerrus. Se tunne kun voit vain sulkea silmäsi ja pusertaa todellakin viimeiset voimanrippeet lihaksesta tietäen, että valmentaja auttaa ne viimeiset nostot ja se tanko ei jää rinnalle.

Rintatreeni noudatteli samoja liikesarjoja, jotka löytyvät myös saliohjelmastani. Loppuun lisättiin vielä ”ruuvataanvieläviimeisetmehut”- liike, jossa punnerruskoneessa maksimitoistot noin 10 sekunnin palautuksilla. Voin rehellisesti tunnustaa, että ei kolmannella sarjalla montaa toistoa tullut. Näin oli rinta rääkätty loppuun asti.

Jos rintatreenissä korjailtiin pieniä tekniikkavirheitä niin olkapää treenissä korjattavaa olikin ihan hel.. Ehkä parhaiten asian kuvaa se, että kun Sensei kysyi millä painoilla tein mitäkin olkapää liikettä niin oli ihan sama mitä lukuja luettelin niin hän suosiolla pudotti painot paaaljon alemmas. Hyvä niin, koska virheiden korjaamisten jälkeen ei ne punnukset niin vain nousseetkaan kuin omassa treenissä. Esimerkkinä vipunostot sivuille. Aiemmin ajatellut, että maailman yksinkertaisin liike. Eihän sitä voi tehdä väärin. Kyllä vaan voi, ja todella väärin. Kun tekniikka oli saatu suurin piirtein hanskattua niin ne painot käsissä oli pienet, tosi pienet. Tästä lähtien myös vipunostot sivuille tulen suorittamaan pukuhuoneessa askelkyykkyjen yhteydessä. Hei, minähän voisin yhdistää nämä pukuhuone liikkeet tehtäväksi yhdellä kertaa. ”Ota askel eteenpäin ja pidä käsipainot sivuillasi. Kun toinen polvesi lähestyy lattiaa nosta samanaikaisesti kädet sivuille”

Tätä kirjoittaessani olkapäät kiittävät eilisestä treenistä. On niin mukavaa vain roikuttaa nyt käsiä alaspäin ja nauttia laiskasta sunnuntaista.”

Metallisydän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta