Sinnikkyys palkitaan?

Tämä meidän kehonrakennus on siitä mielenkiintoinen laji, että sen huippunimet ovat useiden muiden urheilulajien huippunimiä iäkkäämpiä. Kehonrakentajalta pitää löytyä sinnikkyyttä, pitkäjänteisyyttä ja periksiantamattomuutta. Parhaan mahdollisen fysiikan rakentamisessa menee väkisin vuosia, massiivista lihasmassaa ei pysty taikomaan nopeasti vaikka olisi minkälainen noitatohtori. Pikuhiljaa tähän ollaan heräämässä myös bikinifitnessin puolella. Siinäkään ei enää nousta huipulle suoraan BodyPump-tunnilta. Bikinissäkin taso on noussut muutamassa vuodessa huimasti ja ihan pelkällä jumppatytön fysiikalla ei enää pärjätä edes kansallisissa kisoissa.  Sinnikkyyttä ja pitkäjänteisyyttä tarvitaan bikinissäkin.

slideshow_2

Sama koskee kisaajien lisäksi meitä kaikkia harrastelijoitakin. Kuntosalitreenaaminen on pitkäjänteistä puuhaa. Jos jotain pysyvää muutosta haluaa saada kehossaan aikaiseksi, ei puolen vuoden superdieetti siihen riitä. Sen puolen vuoden rutistuksen aikana on opittava uudenlaiset elintavat. Niiden, ja sinnikkään treenaamisen tuloksena kehoon saadaan aikaan muutos, pysyvä sellainen.

Tämä on tuttua kauraa meille kaikille jo vuosikausia treenaneille punttikörmyille. Kyykkytuloksen kasvattaminen vaatii sinnikkyyttä ja kovaa treeniä. Kun tarpeeksi kauan jaksaa treenata, syödä ja levätä, se kyykkytulos kyllä nousee, hitaasti mutta varmasti. En suostu uskomaan että olisi olemassa jokin legendojen mukainen ”natumaksimi” jonka yli ei voi puhtain jauhoin päästä. Uskon että sinnikkyys ja kova työ palkitaan ja kehitystä tulee, vaikkakin hyvin hitaasti.

20141123_155248

Sivusta seuranneena nostan kyllä hattua jokaiselle intohimoisesti treenaavalle naiselle joka vauvaa odottaessaan joutuu vähentämään ja keventämään treenaamistaan ja lopulta lopettamaan kokonaan. Treenaamisen uudelleen aloittaminen ja oman kehon uudelleen muokkaaminen vasta vaatiikin sinnikkyyttä. Synnytyksen jälkeen ei voi haaveillakaan kovista kyykkysarjoista tai erikoistekniikoista jotka olivat tuttua kauraa ennen raskautta. Ehei, homma on aloitettava alusta, keho totutettava treeniin ja sitten vasta, hitaasti mutta varmasti nostettava treenin kovuutta. Helppoa se ei varmasti ole, mutta päättäväisyydellä ja sinnikkyydellä homma lähtee taas kulkemaan ja keho muokkautumaan.

Meillä synnytyksestä on aikaa vajaa neljä kuukautta ja sivusta seuranneena voin kertoa että sinnikkyyttä on vaadittu. Päätinkin palkita Sarin sinnikkyyden ja ilahduttaa Saria uusilla Six Deucen treenikuteilla, vaikkakin todellinen palkkio on varmasti sinnikkään työn tuloksen näkyminen myöhemmin kehon muokkaantumisena.

20150214_141154
Six Deucen verkkokaupasta ilmainen toimitus koodilla METALLISYDÄN62

Kyllä sitä silti vaaditaan sinnikkyyttä tuoreelta isukiltakin. Meidän prinsessa on osoittautunut todelliseksi sylivauvaksi, mikä aiheuttaa sen, että äidin on hivenen hankala hoitaa arjen askareita kotona. Yllättäen isukki onkin huomannut miten paljon aikaa vaatii kodin siistinä pitäminen, pyykinpesu ja ruuanlaitto… Ja miten ikävää on katsoa iltaisin yksin elokuvia vauvan vaatiessa äidin rinnalleen nukkumaan… Päätinkin siis palkita oman sinnikkyyteni ja ilahduttaa itseäni uudella televisiolla, jotta yksinäisissä leffailloissa olisi hieman hohtoa…

20150214_170119
Siinä on 55 tuumaa uutta 3D Smart TV:tä…

Meniköhän nuo palkitsemiset nyt ihan oikein… No, siinä nyt kuitenkin muutamia esimerkkejä siitä miten sinnikkyys palkitaan. Aina niin ei kuitenkaan käy, tämä totuus iski lähes kirjaimellisesti vasten kasvojani viikolla ollessani menossa elokuviin. Porin Promenadikeskuksen ovessa oli surullinen ilmoitus…

20150211_175714

Melkein käy Pepeä sääliksi. Muistan elävästi muutaman vuoden takaisen uutisoinnin siitä, miten Pepen koko konserttikiertue oli jouduttu perumaan koska liput eivät menneet kaupaksi.

pepe
TÄÄLLÄ alkuperäinen uutinen Pepen perutusta konserttikiertueesta

Vaikka Pepen musiikki saa ainakin tämän miehen kyyneliin, jos sitä joutuu kuuntelemaan, ei voi väittää etteikö Pepe olisi sinnikäs. Vuodesta toiseen Pepe jaksaa yrittää. Luulisi että pikkuhiljaa Pepe löisi kitaran naulaan ja lähtisi raksalle töihin, niin ei, edelleen Pepe jaksaa sinnikkäästi yrittää… Mutta koska Pepen sinnikkyys palkitaan? Myykö Pepe koskaan Olympiastadionia täyteen? Palkitaanko Pepeä koskaan elämäntyöstään musiikin parissa? Tai myydäänkö edes jollekin Pepen keikalle niin monta lippua että se kannattaisi toteuttaa…

Metallisydän

9 vastausta artikkeliin “Sinnikkyys palkitaan?”

 1. Vaimolle trikoopökät ja miehelle telkkari, ihan reilulta kuulostaa 🙂 No, mut kai vaimokin saa osansa tuosta telkusta kun taas trikoot ei varmaan ole yhteiskäytössä? 😀

  Pepen pitäisi kyllä päästä vaikka seuraavalle Vain elämää -kaudelle niin voisi lähteä ura ihan uusiin nousuihin. Olympiastadionista olisi varmaan turha haaveilla, mutta jos nyt lähtisi vaikka tavoittelemaan tuota Promenadisalia.

  • No eikös se ihan reilua ole 😉 Ehkäpä sitä telkkaria yhdessäkin katsellaan 😀

   Ei herrajumala Pepeä Vain Elämään, romahtaa katsojaluvut 😀

 2. Miten vaimosi on palautunut raskaudesta ja synnytyksestä? Jäikö paljon kiloja ja miten on treenaillut nyt? Sori jos liian henkilökohtaisia kysymyksiä esitän, kiinnostaa vaan kun on vauvahommat varmaan itsellä pian tiedossa.

  • Ihan hyvin on palautunut, raskauskiloja on jo pudonnut melkoisesti ja nyt lähtee kunto kohenemaan kun pikkuhiljaa pääsee kunnolla treenaamaan. Toistaiseksi treenit on olleet kevyitä ja tuntumahakuisia, mutta hiljalleen niitä voi alkaa koventamaan 🙂

 3. Nyt se päivä sitten koitti: ”Vuosi 2015 alkoi todella upeasti!

  TRIPLA-EMMA 2014

  Miesartisti
  Rockalbumi
  Kriitikkojen valinta

  KIITOS!”

  Pepe Wilberg on rokkia, se oli ihan uus juttu mulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta