Haastattelussa Heidi Korpela – nainen Fit4You:n takana

Fit4You on varmasti tuttu verkkokauppa kaikille Suomen Fitness-harrastajille, ainakin kaikille joille tyylikäs ja trendikäs treenipukeutuminen on tärkeää. Fit4You-verkkokauppa on noussut vuosien varrella pienestä porilaisesta kivijalkamyymälästä yhdeksi Suomen suosituimmista fitness-vaatteita myyvistä verkkokaupoista. Harva kuitenkaan tietää mitään Fit4You:n taustalla häärivästä Heidi Korpelasta, tai siitä miten Fit4You on saanut alkunsa. Metallisydän päätti ottaa hieman selvää kuka Heidi on naisiaan ja mistä lähti ajatus Fit4You:sta…

Terve Heidi!

Kerrohan ihan alkuun kolmella sanalla kuka sinä olet.

Äiti ja yrittäjä. Riippuu päivästä, missä järjestyksessä.

Fit4You on perustettu vuonna 2007 alunperin ns. kivijalkamyymäläksi Poriin. Mistä lähti ajatus Fit4You:n perustamisesta?

Asuimme Turussa ja fitnesskärpänen oli puraissut meitä. Käytimme erilaisia urheiluravinteita, joita kävimme ostamassa alan erikoisliikkeissä. Turussa oli tuolloin monia sellaisia liikkeitä ja ihmettelimme, miksei kotikaupungissamme Porissa ollut mitään vastaavaa. Pohdimme, että jonkun kannattaisi sellainen erikoismyymälä sinne perustaa. Tuollaista kauppaa ei ilmaantunut, joten päätimme perustaa sen itse : D

UFS-Pori
Fit4You starttasi Porissa ensin UFS-ketjun liikkeenä josta myöhemmin irtautui omilleen

Vuosien varrella Fit4You on muuttunut kivijalkamyymälästä yhdeksi Suomen suosituimmista treenivaate-verkkokaupoista. Kerro hieman yrityksen kehityksestä, onko Fit4You:n matkan varrella ollut kuoppia vai onko matka ollut yhtä nousukiitoa?

Nykyään jo naurattaa kun menneitä muistelemme: ensimmäiset kuusi vuotta hakkasimme käytännössä päätä seinään. Kivijalkamyymälä uskallettiin haudata sen jälkeen, kun verkkokaupan myynti oli ollut vuoden verran tuloksekkaampaa. Kivijalkamyymälää kannatteli verkkokauppa, jos sitä ei olisi ollut, myymälän taru olisi loppunut jo vuonna 2010. Alussa vauhtisokeus oli melkoinen ja avasimmekin nopeasti toisen myymälän Vaasaan, mikä kaatui kuitenkin nopeasti omaan mahdottomuuteensa. Vaasaan on kuitenkin yllättävän pitkä matka 😀 Merikarvialla Kapu-Marinen parkkipaikalla kasitien varressa otin monet nokoset. Silloin ei kyllä naurattanut laisinkaan. Viime vuosina suunta on ollut toinen ja kova työ on tuonut tulosta.

Tuntuu että nykypäivänä lähes jokainen teinityttö harrastaa fitnessiä ja haaveilee bikinifitness-kisoista. Miten fitness-lajien räjähdysmäinen suosio on näkynyt treenivaatemarkkinoilla?

Toki tämä trendi näkyy: uusia merkkejä tulee markkinoille jatkuvasti, harva merkeistä kuitenkaan tulee jäädäkseen. Tässä tarvitaan tarkkaa harkintaa kun uusia merkkejä otetaan verkkokaupan valikoimaan, toimittajilta yhteydenottoja tulee jatkuvasti. Haluamme tarjota asiakkaille vain parasta.

Ilahduttavaa on se, miten ihmiset panostavat omaan hyvinvointiinsa. Treenivaatteiden käyttövaatimukset ovat korkeat: niissä pitää viihtyä, sillä treenivaatteita käytetään moninkertaisesti enemmän kuin esimerkiksi kalliita bilevaatteita, lisäksi vaatteiden ulkonäkövaatimukset ovat suuressa roolissa. Ihmiset eivät käy vain treenaamassa, vaan se on heille elämäntapa. Treenaamiseen ja hyvinvointiin käytetään paljon aikaa, joten on järkevää että treenivaatteisiin panostetaan.

fit4you

Entä urheiluravinteet, vieläkö perusproteiini ja kreatiini ovat myydyimmät tuotteet vai onko ohi kiilannut jokin supermuodikas intra-tuote jonka sisällöstä ei tavallinen treenaaja ymmärrä mitään ilman tohtorin tutkintoa?

Kaikenlaista superhypertuotetta tulee ja menee, mutta onneksi perinteinen proteiini pitää pintansa erin 5-0.

Olet seurannut aitiopaikalta fitnessin nousukiitoa. Nyt pääset visioimaan, mikä on seuraava suuri hitti fitness-pukeutumisessa?

Uskon, että fitnessmerkit laajentavat mallistoaan vaatteisiin, joita käytetään myös salien ulkopuolella. Tuossa jo mainitsinkin elämäntavasta, jota treenaavat ihmiset viettävät. Älyvaateteollisuus kehittyy myös nopeasti, joten on vain ajan kysymys, milloin ne puskevat fitness-alalle.

Entä Fit4You:n tulevaisuus, onko sinulla visiota siitä mihin suuntaan yritys tulee muuttumaan tulevaisuudessa?

Tarkoitus on pitää valittu linja ja tarjota fitnessvaatepuolella vain parasta laatua. Fit4You tunnetaan laadukkaasta valikoimasta ja hyvästä asiakaspalvelusta, näistä asioista en tingi. Toki strategiaa aina kehitetään, mutta kilpailullisista syistä en niistä tietysti voi kertoa… Pysykäähän kuulolla! Vuodenvaihteessa saimme GASP ja Better Bodies Premium Dealer -tittelin, mistä olen erittäin onnellinen ja tyytyväinen. Premium Dealer -statuksella toimii maailmassa kaikenkaikkiaan vain 18 myymälää, joten seula on aika kova.

tausta

Mennäänpä sitten naiseen Fit4You:n takana, millainen nainen on Heidi Korpela?

Tuumasta toimeen -nainen, asiat viedään maaliin työtunteja laskematta. Pienet vastoinkäymiset eivät minua lamaannuta. Uskomalla hyvään saa paljon voimavaroja, mikä kertaantuu ja tuottaa tuloksia. Ammatiltani olen opettaja, minulla on kaksi poikaa ja helmasyntini ovat popcornit. Yltiöoptimismini oman ajankäytön suhteen aiheuttaa miehelleni ahdistusta: kuvittelen esim. yhdellä lomaviikollani rakentavani terassin ja sata muuta asiaa, sitten turhaudun kun edes lautakasaa ei muistettu tilata.

Kerro hieman omasta treenaamisestasi, oletko fitness-hurahtanut, crossfittaaja vai jokumuumikä? Entä kuinka paljon aikaa sinulta kuluu viikossa urheilun merkeissä?

Vaihtoehto C, joku muu. Elämäntilanteesta ja -valinnoista johtuen treenipäiviä on neljä, lajeina kahvakuula ja ringette, kirsikkana kakun päällä silloin tällöin kuntonyrkkeily. Crossfitiin olen hurahtanut, mutta käytännössä en ehdi tällä hetkellä treenisalille, lähin crossfitsali on naapurikunnassa Porissa. Sellainen treeni kuuluu sitku-listaan.

Jos sinulle sattuu jäämään johonkin väliin hiukan ylimääräistä aikaa, miten sen käytät?

Nökötän sohvannurkassa ja luen. Mulla on jokaisella pöydällä joku keskeneräinen kirja ja kirjastoon jatkuvasti sakkosuma. Kesällä kasvatan tomaatteja, jotka syksyn kiireiden tullen unohtuvat ja jäätyvät oksiinsa.

Kuinka tärkeää urheilupukeutuminen on sinulle? Löytyykö Heidin kaapista enemmän Six Deucea, Better Bodiesia vai Adidaksen kaksiraitaverkkareita?

Kaappiin kun katson, siellä on sekalaisesti oman kaupan tuotteita. Haaveilin pienenä Adidaksen verkkareista.

fit4you_fitness_classic2
Heidi kuvan oikeassa reunassa

Viimeinen kysymys, jos haaksirikkoutuisit autiolle saarelle, minkä näistä valitsisit mukaasi: kahvakuulan, nyrkkeilysäkin, Tolstoin Sota ja rauha -romaanin vai Salme Pasin?

Aika paha! Tolstoi tuli ekana mieleen, mutta tarkemmin pohtien valinta on selvästi Salme Pasi! Onhan se roimasti mukavampaa, kun on joku pehmeä kaveri vieressä.

Kiitos haastattelusta! Millaisia terveisiä haluaisit lähettää Metallisydämen blogin lukijoille?

Kiitos! Blogin lukijakunta on taatusti oikealla asenteella liikkeellä, kunnon huumoripläjäys Jarilta kantaa meitä välillä viikkotolkulla. Pidetään suu korvissa!

 

Jos Fit4You ei ole ennestään tuttu, kannattaa käydä tsekkaamassa! Fit4You:n verkkokauppaan pääset tutustumaan TÄSTÄ

Metallisydän

5 vastausta artikkeliin “Haastattelussa Heidi Korpela – nainen Fit4You:n takana”

  1. Itsellä tarkoitus ostaa shortsit salille, ja tuoltakin kaupasta on tullut katsottua 🙂 Totta tekstissä, että treenivaatteiden ulkonäöllä on väliä. Itse haluan jotku shortsit, jossa on jokin siisti merkki näkyvillä ja muutenkin sopivat vaikka rannalle kesällä =) Pettymyksekseni lopusta ei löytynyt alennuskoodia blogin lukijoille ;D

    • Mä koitin Heidille alekoodia ehdotella ja Heidi olis sellasen hommannutkin, mutta joidenkin vaatteiden maahantuojat on asettaneet tarkat hinnat joilla niitä saa myydä, siihen ei voi alekoodeja sotkea… :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta