Metallisydämen sukellus superfoodien ihmeelliseen taikamaailmaan

Tällainen oli iltapala tässä eräänä iltana…

DSC00979

Aika herkullisen näköistä, vai mitä? Ja voin kertoa että ihan törkeän hyvää! Eikä sisällä jäätelöä, kermaa tai lisättyä sokeriakaan, vaan runsaasti superfuudeja, luomujuttuja ja muuta terveellistä ituhippikamaa. Mutta miten tähän päädyttiin? Miten Metallisydämestä tuli viherpiipertäjä? Kasvattaako se nyt pitkän tukan ja alkaa kulkea metsissä paljain jaloin? Kelataanpa hieman taaemmas…

Tuossa noin kuukausi sitten olin junassa matkalla Ouluun FitClub Finlandin Personal Trainer opastuspäiville. Luvassa oli luentojen ja käytännön juttujen lisäksi myös tentti, johon luettavaksi oli määrätty kaksi kirjaa, järkälemäinen, pelkkiä lähdeviitteitä täynnä oleva Liikuntaravitsemus ja huomattavasti kevyempi, paljon värikkäitä kuvia sisältävä ravitsemusasiantuntija Hanna Skyttän kirjoittama Fuel Food. Voitte ehkä arvata kumpaa syvennyin junamatkalla lukemaan…

20150123_181606

Ihailtuani aikani niitä Fuel Foodin värikkäitä kuvia, kiinnostuin aiheesta ihan oikeasti. Vanha sanonta, olet mitä syöt, ei ole ihan tuulesta temmattu lausahdus. Sillä mitä suuhusi laitat, on ihan oikeasti melkoisesti merkitystä paitsi kehon koostumukseen, myös päivittäiseen jaksamiseen ja vireystilaan. En nyt ala saarnata terveellisestä ruokavaliosta, nykyihmisen rappiotilasta ja spirulinan ylivertaisuudesta sen enempää, en itsekään suostu macaa maistamaan toista kertaa ja Pepsi Maxista en luovu. Silti tulen jatkossa valitsemaan joissakin kohdissa toisin, terveellisemmän vaihtoehdon.

Mikä siis oli tulos ihailtuani koko junamatkan ajan Fuel Foodin toinen toistaan mielenkiintoisempia reseptejä ja herkullisemman näköisiä kuvia? No tietysti se, että tentti jäi läpäisemättä, mutta myös se, että nuo superfuudit ja muut ituhippisysteemit jäivät mieleni sopukkaan pyöriskelemään sen verran että kotona hiukan googlettelin niitä ja päädyin Luontaistukun nettisivuille.

10645171_749416551761870_4097045731555699898_n

Luontaistukku on perheyritys joka on muutaman vuoden aikana paukahtanut raketin lailla luomu- ja superfood -markkinoille. Jujuna on yksinkertaisesti korkea laatu ja edulliset hinnat, jotka mahdollistaa se, että tuottajan ja kuluttajan väliin ei ole päästetty yhtään välikättä. Luontaistukku tuottaa ja myy tuotteensa itse.

Tutkailtuani siis erilaisia superfood-reseptejä Fuel Food-kirjasta, päätin kokeilla ja tilasin Luontaistukusta kasan perustarvikkeita, niillä pääsisin raapaisemaan superfoodien ihmeellisen taikamaailman pintaa…

DSC00954

Mukana oli Goji-marjoja, Mulperi-marjoja, Chian siemeniä, raakakaakaonibsejä,  soijalesitiiniä, kookosöljyä, vuorisuolaa ja herkkuani, cashew-pähkinöitä. Kunnianhimoisena tavoitteenani on lähteä sotkemaan noita superfuudeja eri ruokiin, soveltaa erilaisia Fuel Foodin reseptejä ja mahdollisesti rakennella ihan omiakin juttuja. Ja tietysti napostella noita herkkucashew-pähkinöitä vähän joka välissä…

DSC00964

Nyt päästään vihdoin asiaan, eli Metallisydämen herkullisen superfood-smoothien valmistamiseen… Siihen tarvitaan superfoodeja, luomumansikoita, ihan tavallinen banaani, blenderi ja sopivasti luovuutta.

DSC00971

Itse toteutus on yksinkertaista, kaikki raaka-aineet lyödään blenderiin ja surautetaan mössöksi, suunnittelupuoli on se hankalampi. Siihen onneksi lunttasin hiukan apua Fuel Food -kirjasta.

Blenderiin ladotaan pari desiä pakastemansikoita, siivutettu banaani, neljä ruokalusikallista vaniljan makuista proteiinijauhoa, yksi ruokalusikallinen Chian siemeniä, pari ruokalusikallista raakakaakaonibsejä, pari ruokalusikallista Goji-marjoja, reilu ruokalusikallinen kookosrasvaa ja ihan hiukan vuorisuolaa.

DSC00975

Päälle pieni loraus maitoa ja ei muuta kuin jurruttamaan koko homma sekaisin. Sitten vaan annostellaan tarjoiluastioihin ja koristellaan ripauksella raakakaakaonibsejä ja Goji-marjoja. Näin ollaan päästy takaisin tekstin alkuun.

DSC00979

Jos haluat itse kokeilla jotain vastaavaa, suosittelen lämpimästi Luontaistukkua, ensimmäisestä tilauksestasi saat 10% alennuksen koodilla METALLISYDÄN

luontaistukku

Metallisydän

8 vastausta artikkeliin “Metallisydämen sukellus superfoodien ihmeelliseen taikamaailmaan”

  1. Joko olet läpäissyt tuon Oulun testin, vai koska uusinta on tiedossa ? : )

  2. Suhtautuisin varauksella vuosikausia aliravitsemustilassa olleen ”ravintoloihtija” Hanna Skytän kirjoituksiin, etenkin kun hänellä ei ole mitään oikeaa koulutusta ravitsemuksen saralta. Vain nälissään oleva ihminen jaksaa omistaa koko elämänsä ruoan miettimiseen ja siitä puhumiseen. 😉

    • Niin, no… Hyvinkö tunnet Hannan ja olet hänen kanssaan ravitsemusasioista paljonkin keskustellut? Itse koen Hannan olevan kyllä todella asiansa osaava ravitsemusasiantuntija.

  3. Sehän tässä huolestuttavaa onkin, että hän on niin vakuuttava. Moni kokee hänet asiantuntijaksi, koska hän sanoo sellainen olevansa. Kysäisepä ensi kerralla missä daami S on ravitsemusta tai kliinistä fysiologiaa opiskellut. 😉

    • Niin, tarvitseeko olla tohtorintutkinto jotta voi olla asiantuntija?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta