Metallisydämen Möhköfanttimuhennos

Metallisydämen kokkinurkkaus on ollut pitkään hiljaa. Nyt on aika aktivoida tuo yksinkertaisten mutta herkullisten ruokien pyhättö ja valmistaa Metallisydämen Möhköfanttimuhennosta!

20150201_113733

Möhköfanttimuhennoksen nimi on sinänsä hieman harhaanjohtava, sitä ei suinkaan valmisteta Nalle Puhin kaverin, Möhköfantin lihasta, eikä se oikeastaan ole muhennostakaan… Naudanlihapata olisi kuitenkin kuulostanut niin tylsältä että ei anneta nimen hämätä…

Möhköfanttimuhennoksen pääraaka-aine on siis naudan liha, tarkemmin naudan paistikuutiot. Niiden lisäksi tarvitset sipulin, muutaman porkkanan, palasen lanttua, tomaattimurskaa ja oliiviöljyä sekä tietysti sopivasti mausteita.

20150201_113349

Homma aloitetaan ottamalla liha jääkaapista hieman lämpenemään, mukavampi paistella kun se ei ole ihan kylmää. Sinä aikana kun lihakuutiot lämpenevät, kuoritaan ja pilkotaan sipuli, porkanat ja lanttu sopivan kokoisiksi palasiksi. Mikään kokkiohjelma kun ei ole kyseessä, ei veitsen tarvitse viuhua silmää nopeammin, tärkeämpää on säilyttää kaikki sormet ehjinä. Möhköfanttipadan raaka-aineisiin ei sormenpätkät kuulu…

20150201_113818

20150201_114259

20150201_114530

Kun rehut on pilkottu, lorautetaan pannulle sopivasti (reilusti) oliiviöljyä, paistetaan lihat miedolla lämmöllä sopivan kypsiksi ja maustetaan suolalla ja pippurilla.

20150201_114815

Kun lihat on paistettu kypsiksi ja sopivan mureiksi, kipataan ne pannulta uunivuokaan ja heitetään rehut samalle pannulle paistumaan ja maustumaan. Hieman saatuaan väriä kipataan kasvikset lihojen seuraksi uunivuokaan ja aletaan väsätä kastiketta.

20150201_115814

20150201_120555

Tosihifistelijä murskaa itse tomaattimurskan omassa kasvihuoneessa kasvatetuista luomutomaateista. Sama hifistelijä varmaan juoksee pari viikkoa metsässä etsimässä myös sitä Möhköfanttia ennen kuin tajuaa että se on satuolento… Me muut tyydymme valmiiseen tomaattimurskaan, mutta sentään maustamme sen omalla tavallamme. Mukaan voi heittää valkosipulia, erilaisia pippureita tai vaikka kanelia jos uskaltaa. Ihan sama kunhan lopputulos on makuhermoja hivelevää…

20150201_120442

Valmis soosi kipataan uunivuokaan lihojen ja rehujen päälle, lisätään pari laakerinlehteä, sekoitetaan ja isketään koko komeus pariksi tunniksi uuniin valmistumaan.

20150201_121110

20150201_123513

20150201_123520

Seuraavaksi onkin sitten Möhköfanttipadan valmistuksen mukavin vaihe, otetaan parin tunnin päikkärit ruuan valmistumista odotellessa.

Kun reilun tunnin päikkärit on nukuttu, herätyskello on soinut ja masterchef on suorittanut vaativan riisinkeitto-operaation, on aika ottaa valmis Möhköfanttipata uunista.

20150201_151748

Jo pelkkä tuoksu tuo veden kielelle! Mutta entäs se maku… se selviää kohta.

20150201_152033

Kyllä! Taas on mestarikokkimme Metallisydän saanut loihdittua yksinkertaista mutta herkullista vatsantäytettä!

20150201_152217_000

Aitoa Möhköfantin lihaa kun ei ollut saatavilla, käytti mestarikokkimme sen tilalla Nettiliha.fi:stä tilattuja naudan paistikuutioita. Kannattaa käydä tsekkaamassa tarjonta, jos ei kiinnosta juoksennella siellä metsässä Möhköfantteja metsästämässä, Nettiliha nimittäin toimittaa tilaukset kotiovelle!

Metallisydän

11 vastausta artikkeliin “Metallisydämen Möhköfanttimuhennos”

  1. Hyvältä näyttää ! Olisi kiva saada näitä ruokapostauksia jne videon muodossa 😉 ?

    • Mun täytyy hiukan sulatella ajatusta noista videopostauksista… et oo ainoa joka niitä on toivonut 🙂

  2. Taisi jäädä mainitsematta, että miten kuuma uunisi oli? Ja liekö tavallinen vai kiertoilmauuni? Kokeiluun menee ihan varmasti! Kiitos 😀

    • Ei ollut uunissa kiertoilma päällä, asteet oli ensin 225 ja jonkin ajan kuluttua 175 🙂

  3. Pakko sanoa et super hyvää! Itse silppusin sekaan vielä timjamia ja basilikaa, toi kivan yrttisen säväyksen. Kiitos reseptistä!

    • Senpä takia en tuossa tarkemmin mausteita eritellyt, jokainen saa maustaa haluamillaan mausteilla 🙂

  4. Vanha juttu, mutta pakottava tarve kommentoida, että tiedäthän, että raejuusto on muumijauhelihaa? 😄

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta