Superhaaste – Mitä se Matti oikein syö?

Matin taival Metallisydämen Superhaasteen merkeissä etenee suunniteltua tahtia, paino putoaa ja mies eikun komistuu. Tsekataanpa tällä kertaa hiukan mitä kaikkea Matin ruokavalio pitää sisällään…

superhaastesapuskat

Homma alkoi aika tarkaan kuukausi sitten Matin ruokavalion puhdistamisella ja oikean ruokamäärän etsimisellä. Urheasti Matti luopui joulusuklaista, pullasta ja muista herkuista ja alun turvotusnesteiden poistumisen jälkeen löydettiin nopeasti ruokamäärä jolla paino pysyi paikoillaan. Siitä hiukan hiilareita kiristämällä ollaan nyt löydetty ruokavalio jolla Matin paino putoaa suunniteltua tahtia. Hyvässä vauhdissa siis ollaan!

Matin ruokavalio on suunniteltu Matin omista lähtökohdista, ei ole järkevää laittaa ketään syömään esimerkiksi parsakaalia vastoin tahtoaan vaikka se olisi kuinka terveellistä. Siihen pystyy kyllä hetken aikaa, mutta lopulta homma leviää käsiin kyllästymisen myötä. Paljon parempaan ja pysyvämpään lopputulokseen päästään jos ruokavalio koostuu sellaisista raaka-aineista joita syö mielellään. Lähdetäänpä siis katsomaan mitä kaikkea siihen Matin ruokavalioon kuuluu…

Aamu oli Matille hankala, Matti kun ei ollut tottunut syömään ollenkaan aamupalaa. Aamupala on kuitenkin erittäin tärkeä, aamupalalla täytetään yön aikana tyhjentyneet energiavarastot ja ladataan kehoon ravintoa päivän koitoksiin. Matin aamupala koostuu kaurapuurosta, raejuustosta, kananmunista sekä pienestä määrästä heraproteiinia ja öljyä. Sekä tietysti vitamiineista.

WP_20150120_05_07_50_Rich

Matin arki on liikkuvaa ja lounas on hyvin usein kuljetettava mukana. Se on myös ensimmäinen lämmin ruoka Matin aamuisen treenin jälkeen. Hyvä vaihtoehto siihen on riisi-jauhelihamössö, jossa riisistä saatava hiilihydraatti täyttää taas treenin aikana tyhjentyneitä energiavarastoja ja jauhelihan proteiinit toimivat lihasten rakennusaineina. Ei ehkä se suurin gourmet-elämys, mutta helppo mukana kuljetettava ja lämmitettävä. Jostakin syystä Matti on tällä kertaa unohtanut salaattiosuuden toisen takin taskuun ja kuidun määrä jää vähäiseksi…

WP_20150120_11_29_44_Pro

Päivällisellä Matti hieman hifistelee ja ottaa riisin ja kanan seuraksi myös salaattia, jota myös me tosimiehet syömme (emme vaan sitä suostu myöntämään).

WP_20150120_17_13_59_Rich

Matin Iltapalana ennen nukkumaanmenoa toimii kinkkumunakas. Nam!

WP_20150120_20_29_43_Rich

Eikö Matti sitten syö ollenkaan rahkaa? No tottakai syö ja monenlaista muutakin, edellä on esitelty vain yhdet vaihtoehdot lämpimiksi ruoka-aterioiksi. Niiden lisäksi Matti syö päivän mittaan kaksi välipalaa, ruokailujen väliä ei missään vaiheessa päästetä venymään liian pitkäksi. Lisäksi Matin ruokavaliota on tukemassa laadukkaat lisäravinteet, niistä kuitenkin lisää toisella kertaa…

Matin omia ajatuksia ruokavaliosta:

”Niinhän siinä kävi, että Sensei vähensi ruoan määrää. Alkuun pelkäsin, että nyt alkaa se jatkuva kituminen ja nälässä oleminen. Projekti kestää puolivuotta ja jos jo tammikuussa alkaa nälkä kiusaamaan niin tulee piiitkä kevät. Onneksi nälkä ei todellakaan ole vaivannut. On ollut itse asiassa hyvä olo kokoajan. Ei ole mitenkään ähky, mutta ei nälkäkään.

 Aamupala on ollut koko ruokavalion suurin muutos. Ennen en syönyt aamupalaksi kuin vitamiinipillerin ja ison lasin vettä. Olin vahvasti sitä mieltä, että kyllä sillä pärjää ja jaksaa tehdä sarjat salilla. Minä kun käyn aamuisin salilla, ennen töihin menoa. Nyt kun aamupalan oikeasti syöneenä huomaan kuinka sitä virtaa onkin huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin. Joskus on tuntunut jopa siltä, että kun on mennyt jo pukuhuoneeseen niin tekee mieli palata joihinkin sarjoihin uudestaan pusertamaan.  Lounas, välipalat, päivällinen ja iltapala ovat sellaisia, mitä noin sinnepäin olen syönyt aikaisemminkin. Tosin ei näin terveellisesti ja illalla syönyt ennen huomattavasti enemmän kuin nyt. Nyt uuden ruokavalion myötä päivän kalorit jakautuu koko päiväksi ja selvästi hiilarit on minimissä iltapalassa.

 Paino on tasaisesti vähentynyt. Sensein mielestä tasaisen varmasti ja minun mielestä tappavan hitaasti. Tiedätte varmaan fiiliksen kuinka täpinöissään täällä ollaan kun masu kutistuu ja vaaka ei valita niin kovaan ääneen. Tätä vaan tahtoo nopeammin ja enemmän..”

Metallisydän

4 vastausta artikkeliin “Superhaaste – Mitä se Matti oikein syö?”

 1. Tuttua puuhaa tuo kipoista syöminen, eipä sen väljä miltä se lautanen näyttää ! Kotonakin itse syön joskus kipoista, muuten riisit tuppaa menemään yli, kun nuo nykyajan lautaset ei ole suunniteltu true bodareille ! 😀 Kyllä siihen parsakaaliinkin tottuu, itsekin ensimmäisellä kerralla pidin sitä hajua jo hieman outona, mutta kyllä se nykyään uppoaa hyvin 🙂 Miten olisi postaus päivä metallisydämmen kanssa :)? Vai onko sellainen jo ollut. Päivän tapahtumia, ruokailuja jne 🙂

  • Hehe 🙂 Meillä on kotona Teema-sarjan isoja lautasia, niihin mahtuu isommankin bodarin annokset 😀

   Kyllähän mäkin parsakaalia syön, mutta en mielelläni. Tunnen myös ihmisiä joille se on ehdoton ei, ja ymmärrän heitä 😉

   Ehkä hieman sinnepäin-juttuja on ollut kuten Metallisydämen vapaapäivä tms. Normiarkipäivää kun ei voi työn osalta juurikaan blogissa avata… Mutta kehittelemisen arvoinen ajatus…

 2. Hurjan näköistä kun ruokavaliosta näyttää puuttuvan kasvikunnan tuotteet kokonaan (kurkku ja tomaatti nyt on vähän yhtä tyhjän kanssa). :O Jokaiselle noista aterioista voisi helposti lisätä jotain vihannesta (löytyy hyvin paljon muutakin kuin parsakaali) ja aamupalalle vaikka marjoja..:)

  • Marjoja löytyy välipala-osastolta ja annetaanhan Matille hiukan aikaa tuohon kasvikuntaan tutustumisessa, kyseessä on kuitenkin raavas mies…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta