Elämä hymyilee, hymyile sinäkin!

Me satakuntalaiset ollaan suhteellisen nuivaa jengiä. Ei hymyillä vastaantulijoille, urahdellaan tutuille tervehdykseksi ja mulkoillaan tuntemattomia kulmien alta. Kun satakuntalainen näkee elämänsä parhaan elokuvan, ylistää hän sitä sanoilla ”ei se ny iha paska ollu” ja jos joku joskus erehtyy sanomaan satakuntalaiselle jonkin kohteliaisuuden, vastaa satakuntalainen siihen kohteliaasti ”haist sääki paska”. Varsinaisia päivänpaisteita siis koko jengi.

Voitte siis kuvitella että tässä jurottajien joukossa on joskus hankala asennoitua positiivisesti yhtään mihinkään. Se asettaa myös haasteensa tuoreelle isille lapsensa kasvatuksessa. Miten kasvatan lapsestani iloisen ja elämään positiivisesti suhtautuvan ihmisen?

IMG-20150108-WA0003

Lapsi (ainakin meidän pikkuinen prinsessa) on joka aamu herätessään yhtä hymyä, nauraa ja iloitsee uudesta päivästä ja lähellä olevista ihmisistä saaden samalla hymyn myös isin kasvoille.

Tuon lapsen iloisuuden ja positiivisuuden soisi olevan yleisempää myös aikuisten keskuudessa. Liian usein me aikuiset (itseni mukaan lukien) suhtaudumme uusiin asioihin ensimmäiseksi kielteisellä asentella. Miksei kaikkea uutta voisi katsoa pienen lapsen tavoin uteliaasti ja täynnä iloa uudesta päivästä ja uusista asioista?

Nyt esitänkin haasteen kaikille blogin lukijoille: Huomenna kun heräät, aloita päiväsi silmät loistaen ja hymy huulilla, lähde päivään voittajana ja suhtaudu päivän ajan positiivisesti kaikkeen vastaantulevaan! Kiukutella saat ainoastaan jos sinulla on kakat housuissa!

IMG_25193833411549

Metallisydän

14 vastausta artikkeliin “Elämä hymyilee, hymyile sinäkin!”

 1. Tässä sängyssä maakaan ja huomaan selässäni helekutinmoisen kivun. Juuri pohdin kuinka en loppuviikkoon pääse penkkaamaan, kyykkäämään ja kuinka jään tähän näin.. Mutta ei. Jos haaste on esitetty sehän otetaan vastaan! Eli nyt aamupuuro tulille ja opiskelemaan:-) kiitos!

  • Ihan mahtavaa että otit haasteen vastaan vaikka lähtökohdat heikot olikin 🙂 Oikea asenne!

  • Hienoa että meidän prinsessa tuo iloa ja hymyä muidenkin päivään 🙂

 2. No tämäpä sattui sopivasti, tämä aamu alkoi jotenkin positiivisella vireellä ihan automaattisesti, sun kirjoituksessa oli varmaankin taikaa 😉 Jatketaan samalla vireellä päivän loppuun ja miksei koko viikonkin (hui!)

  • Oikein! Koko viikko hymy huulilla saman tien! 🙂

 3. Aika tyhjentävä tuo ”kiukutella saa vaan jos on kakat housuissa”. Sille jo pelkästään jaksaa hihittää loppupäivän. Pieru- ja kakka-huumori paras huumori.

  • Hehehee 🙂 Kakka-huumori jaksaa aina naurattaa 😀

 4. On kyllä niin suloinen tää teidän pikku prinsessa! <3 Ja todentotta me suomalaiset ollaan vähän semmosta " hitaasti lämpenevää ja kaikki v*tuttaa" -kansaa.. Onneksi positiivisuus tarttuu ja helposti hymyilevät ihmiset ympärillä saavat myös oman suun hymyyn. 🙂

  http://pudotus.blogspot.fi

  • Joo kyllä omalla positiivisuudella ja iloisella asenteella saa muillekin hyvän fiiliksen, joskus jopa hymyn huulille 🙂

 5. Täällä myös haaste otettu vastaan ja tuli kyllä jo hymy ku näki tuolla blogien seassa otsikon ja pikku neidin kuvan 🙂

  • Hienoa että meidän prinsessa saa hymyn muidenkin huulille 🙂

 6. Ihana kirjoitus! Tää olikin kiva lukea just aamusti 🙂
  Positiivisuus on ehkäharvinaista täällä Satakunnassa, mutta kyllä meitä positiivareitakin löytyy 😀

  • Totta, kyllä meitä positiivisiakin löytyy, onneksi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta