Vuosi vaihtuu, kuntokuurit alkakoon!

Vuodenvaihde alkaa kohta olla käsillä ja lukemattomat ihmiset ympäri Suomen valmistautuvat luopumaan herkuista, suunnittelevat salikortin hankkimista ja kuntoilun aloittamista. Niin myös eräs Matti. Matin kohdalla tilanne on hieman erilainen kuin noilla sadoilla muilla kuntokuuria suunnittelevalla, Matti on nimittäin valittu lukemattomien hakijoiden joukosta Metallisydämen puolen vuoden superhaasteeseen.

superhaaste

Matti ei ehkä itse ihan vielä arvaakaan mihin on ilmoittautunut mukaan. Matin kuntokuuri ei nimittäin tyssää helmikuun alussa kuten niin monien muiden uudenvuodenlupausten tekijöiden. Ehei, silloin lähdetään täysillä kohti tavoitteita, eli kovaa kesäkuntoa, siitä pitää Matin koutsi Metallisydän huolta!

biceps-training-0-1024x637

Superhaasteen starttiin on valmistauduttu huolella ja antaumuksella, Metallisydän laskemalla kaloreita ja suunnitellen treeniohjelman kiemuroita ja Matti tankkaamalla viimeisetkin herkut joulupöydästä ennen tiukan puolen vuoden mittaisen rutistuksen alkamista.

Mutta mitkä ovat koutsin ja koutsattavan fiilikset ennen superhaasteen alkamista, annetaanpa heidän kertoa itse.

Metallisydän:

”Luotto Mattiin ja Matin motivaatioon on kova, uskon että se tulee kantamaan pitkälle. Uskon että Matin sinnikkyys ja periksiantamattomuus vievät häntä eteenpäin siinäkin vaiheessa kun keväällä nälkä kurnii vatsassa ja tekisi mieli luovuttaa. Ja jos ei sinnikkyys riitä, uskon julkisen nolaamisen auttavan, Matin edesottamuksia seuraa kuitenkin tuhansia ihmisiä, siinä ei luovuttaminen ihan heti tule mieleen.

Liikkeelle lähdetään suhteellisen yksinkertaisella nelijakoisella treeniohjelmalla jossa ei erikoistekniikoita vielä nähdä. Laitetaan Matti ottamaan tehot irti ihan tavallisista suorista sarjoista. Selviää sekin mitä tarkoittaa kun sarjat tehdään ihan aikuisten oikeasti loppuun asti. Myöhemmin sitten revitään miehestä viimeisimmätkin voimanrippeet irti kun muokataan treeniohjelmaa haastavammaksi.

Ruokavalion suhteen lähdetään liikkeelle hiukan samalla suunnitelmalla. Alkuun pudotus jouluherkkujen maailmasta puhtaasta ruuasta koostuvaan ruokavalioon saattaa tuntua raa’alta, mutta alkushokista selvittyään Matti tulee huomaamaan että syötävää riittää eikä nälkä kiusaa, vielä… Ruokavaliossakin lähdetään lähinnä hakemaan oikeaa lähtötasoa josta sitten kiristetään sopivaa tahtia kohti kevättä ja kuoritaan mieheltä ylimääräinen rasvakerros pois niin että kesällä kelpaa biitsillä tallustella.”

20141230_000223

Mutta entäs se koutsattava sitten, millä fiiliksillä Matti itse lähtee superhaasteeseen?

Matti:

”Minulla projektin aloitus lähenee ja täytyy myöntää, että odotankin sitä innoissani. Joulu on tullut herkuteltua niin paljon, että konvehdit tunkee jo korvastakin ulos ja maha (iso sellainen) vääntelehtii levottomasti kun ajattelenkin koko Joulua.

Sensei Metalheart lähetti s-postissa odotetun treeniohjelman ja ruokavalion. Ruokavaliossa ei onnekseni ollut yhtään konvehtirasiaa merkitty välipalaksi, mutta jostain syystä Bigmac oli unohtunut ruokavaliosta? Epäilen, että Sensei on unohtanut tärkeän prinsiipin, eat hard, train hard.. Ruokavalion toimivuutta kommentoin myöhemmin lisää. Heti alkuun tiedän, että minulle tulee ongelmia aamupalan syömisessä kun tähän asti aamupalani on koostunut isosta lasillisesta vettä ja aina yhtä ravintorikkaasta ja maukkaasta D-vitamiini pilleristä.

Treeniohjelmaa tarkasteltua olen tullut siihen tulokseen, että minusta on tarkoitus tietysti repiä kaikki irti, mutta myös vähentää maskuliinisuutta ja testosteronin eritystä, koska penkkipunnerrus ei kuulu ohjelmaan lainkaan. Missä harjoittelussa minä nyt kolistelen painoja, ärisen uhkaavasti, huudan toiston aikana ja läpsin itseäni kuin penkkipunneruksessa? Ei vinopenkin aikana voi noin tehdä. Vinopenkki on sivistynyt nostolaji, siinä on paljon vaikeampaa huijata kuin normaalissa penkkipunneruksessa. En minä voi niin pienillä painoilla huutaa ja äristä sydämeni kyllyydestä.

Jotta nöyryytykseni olis täydellinen niin treeniohjelmaani kuuluu myös jalkapäivänä tehtävä Askelkyykky, käsipainot kädessä. Siinä voi muilla salilla kävijöillä olla ihmettelemistä kun minä katoan käsipainojen kanssa pukuhuoneeseen tekemään askelkyykyt.

1.1.2015 tämä alkaa, pysykää kanavalla niin näette kuinka keski-ikäinen äijä saadaan hyvään fyysiseen kuntoon”

29.12.2014

Metallisydän

9 vastausta artikkeliin “Vuosi vaihtuu, kuntokuurit alkakoon!”

  • Joo mä uskon että huumorinkukka kukkii tässä projektissa aika kivasti mukana koko ajan, Matilta tuntuu löytyvän samaa pilkettä silmäkulmasta kuin itseltäni 🙂 Ei sen diettaamisenkaan tarvi kuolemanvakavaa olla 🙂

  • Hienoa, uskon että tästä tulee hieno projekti! 🙂

 1. Ehdottomasti seurailen sivusta kuinka Matti edistyy. Itse laitoin ensi vuoden tavoitteksi juurikin sitä penkkiä jossa saa karjua ja ähistä ja paukutella henkseleitä, sitä kaikkea mitä Matti raukka ei saa nyt alkuun tehdä ollenkaan. 😉

  Tsemppiä Matti, sä pystyt tähän kun vaan haluat ja sähän haluat!!

 2. Kiitos Metallisydän koukuttavasta blogistasi! Mukava seurata nyt myös Matin projektia 🙂 Hyvää uutta vuotta teille molemmille – ain niin ja myös perheesi tytöille 🙂

  • Kiitos 🙂 Hyvää uutta vuotta sinullekin! 🙂

 3. No oletpa tosiaan löytänyt treenattavaksesi just sulle sopivan häiskän! Innolla odotan treenipostauksia ja usko on kyllä luja Mattiin, hyvä siitä tulee 🙂

  • Kyllä, Matti on juuri oikea mies tähän hommaan, se varmistui tänään kun vedettiin eka treeni. Siitä tulee raporttia blogiin lähipäivinä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta