Metallisydän mediassa

Kuluneella viikolla blogissa riitti kuhinaa, bodypump-kokeiluni sai medianäkyvyyttä sekä the Voicen nettisivuilla että Radio Cityn nettisivuilla ja levisi kohtalaisen paljon myös sosiaalisessa mediassa. Yhteydenottoja ja kommentteja tuli sekä kohtalotovereilta että bodypump-faneilta. Kovasti minua kannustettiin sekä jatkamaan bodypumpin parissa että kokeilemaan uusia erilaisia ryhmäliikuntamuotoja, ilmeisesti kärsimykselleni haluttiin jatkoa… Saa nähdä miten käy ; )

radiocity

Lisäksi sain muutama päivä sitten suuren kunnian kirjoittaa artikkelin suunnattoman suositulle Tikis-sivustolle. Artikkelista tuli (ainakin omasta mielestäni) sen verran onnistunut että päätin julkaista sen myös täällä blogissa, olkaa siis hyvät:

90 minuutin treeni alle 60 minuutissa treenitehosta tinkimättä?

Aina ei ole aikaa haahuilla salilla tuntikausia, vaan joskus kiire painaa päälle ja aikataulu on tiukka. Silloin tullaan hankalan asian eteen, mitä liikkeitä karsia pois treenistä tai mitä jättää tekemättä? Mikään pakko ei ole karsia mitään, muuttaa vaan hieman treenitapaa sillä kertaa.

Useimmat treenaavat perinteisesti liike ja sarja kerrallaan, ensin tehdään kolme sarjaa penkkiä, sitten kolme sarjaa peckdekkiä ja sitten hauiskääntöä ja niin edelleen. Ja jokaisen sarjan jälkeen pidetään kunnon lepotauko. Ei siinä mitään vikaa ole, itsekin treenaan useimmiten juuri niin. Mutta kuten alussa mainitsin, aina ei ole mahdollisuutta käyttää treeniin puoltatoista tuntia, joka itselläni ainakin helposti hurahtaa esimerkkitreeninä toimivassa rinta/olkapäätreenissä. Silloin voi toki karsia treeniliikkeitä tai jättää vaikka toisen lihasryhmän kokonaan treenaamatta. Itse päädyn kuitenkin useimmiten tiivistämään treeniäni käyttämällä enemmän erikoistekniikoita.

Tiivistetään siis treeniä ja tehdään kaksi liikettä peräkkäin, ilman taukoja. Kahdesta erillisestä liikkeestä muodostuu yksi liikeyhdistelmä ja säästetään aikaa, mutta ei tingitä treenin tehosta. Molemmissa liikkeissä puserretaan viimeinenkin toisto, yhtään ei jätetä ”varastoon”. Ensimmäisenä liikeparina toimii punnerrusliikkeet vinopenkissä ja tasapenkissä.

Rinta 1

Vinopenkillä aloitetaan ja se on hyvä tehdä Smith-laitteessa jolloin pystytään tosiaankin puristamaan se viimeinenkin toisto ilman pelkoa rinnalle jäävästä tangosta. Liikeparin jälkimmäisessä liikkeessä ei kovin isoja painoja tarvitakaan, mutta silti puristetaan ulos se viimeinenkin toisto. Kaikillehan meille on joskus jäänyt penkissä tanko rinnalle, joten tiedämme että kyllä siitä selviää jos niin käy, varsinkin kun on kyseessä liikeparin jälkimmäinen liike ja painoa tangossa suhteellisen vähän… Rohkeasti siis vaan tekemään!

Näitä kun rutistaa menemään kolme-neljä sarjaa, alkaa rintalihoissa tuntua. On aika siirtyä rintatreenin jälkimmäiseen liikepariin, joka koostuu rutistusliikkeistä.

Rinta 2

Jälleen sama homma, ensin käsipainorutistukset tasapenkillä ja välittömästi perään ristikkäistaljan kahvoista kiinni ja jatkamaan rutistuksia alhaalta ylös, keskittäen molemmissa liikkeissä rutistus jo valmiiksi puuduksissa ja pumpissa oleviin rintalihaksiin. Tätä liikeparia samat kolme-neljä sarjaa ja rintatreeni on valmis, samassa ajassa kuin normaalisti on saatu vasta kokeiltua se penkki-enkka.

Siirrytään olkapäiden pariin ja jatketaan kahden punnerrusliikkeen yhdistelmällä.

Olkapää1

Ensin punnerretaan Smith:ssä niskantakaa ja puserretaan kaikki teho irti olkapäistä. Sitten tartutaan vapaaseen tankoon ja jatketaan punnertamista, mutta lasketaan tanko niskan sijaan etupuolelle. Niskantakaa punnerrettaessa ei lasketa tankoa takaraivoa alemmas, mutta seisten tangolla tehtävässä punnerruksessa lasketaan tanko kiinni rintalastan yläosaan. Viimeisissä toistoissa voi hiukan antaa tangolle vauhtia polvista, mutta mitään kyykkyhyppyä ei lähdetä kuitenkaan tekemään, pidetään rasitus olkapäillä.

Kun on saatu tehtyä tuttu kolme-neljä sarjaa punnerruskomboa, siirrytään treenin viimeiseen liikkeeseen, vipunostoihin.

Olkapää2

Vipareita tehdäänkin sitten niin saatanasti, yhteensä 100 toistoa. Ei niitä tietenkään tarvitse yhteen menoon tehdä, matkan varrella saa pitää niin monta 10 sekunnin taukoa kuin tarve vaatii. Sellaiset painot käteen joilla tulee n. 15-20 toistoa ja ei kun tekemään. Kun painot ei enää nouse, lasketaan ne lattialle ja pidetään 10 sekunnin tauko ja taas jatketaan. Homman edetessä on turha haaveilla enää 20 toiston seteistä, varsinkaan jos ei ole huijannut ja ottanut liian pieniä käsipainoja ja on tehnyt sarjat varmasti loppuun. Alkaa nimittäin puuduttaa ja polttaa suhteellisen kivasti siinä 70 toiston paikkeilla… Mutta sisulla puserretaan täyteen se 100 toistoa ja sitten lähdetään suihkuun kaikkensa antaneena. Aikaa on mennyt alle tunti ja treeni on varmasti ollut tehokas. Suihkussa hiuksia pestessä nimittäin selviää syy lyhyehköön hiusmalliini, hiusten pesemisestä kun ei tule mitään ; )

P.S. Aika hieno paita vai mitä?  Six Deucella on nykyisin ihan oma suomalainen sivusto ja verkkokauppa, käykääs tsekkaamassa TÄSTÄ!

Metallisydän

8 vastausta artikkeliin “Metallisydän mediassa”

 1. Helou! Oot varmaan lukenut pakkotoistoltakin Tomi Takamaan ”tuntuma” treeneistä… teetkö itse kyseisiä liikkeitä? Tai että pienillä painoilla saat kovan pumpin johonkin lihakseen oikealla tekniikalla, vai runttaatko menemään aina tarpeeksi isoilla painoilla?

  Mites muuten offtopic tähän postaukseen, auttoiko vyöhyketerapia pikkusen masuvaivoihin?

  Netin paras blogi!

  • Joo olen lukenut ja Tomin kanssa niistä puhunutkin. En tee välttämättä samoja liikkeitä, mutta tuntuma ja liikkeen kohdistaminen tarkasti treenattavaan lihakseen on juuri avainsanoja omissakin treeneissä. Runttaaminen ei kuulu omiin treenimetodeihini.

   Kyllä se vyöhyketerapia taitaa alkaa auttaa, onneksi 🙂

 2. Hieno kirjoitus, kiitos:)
  Mä reenaan usein juurikin noin, että teen liikepareina raskaatkin perussarjat ajan säästämiseksi ja mulla on aina niin paljon virtaa, ettei sitä viitsi haaskata lepäilyyn;). Nyt kun alan reenaa penkkiä enemmän, koutsi muistutti, että nyt viimeistään täytyy opetella pitämään taukoja. jep jep.

  Pumppikirjoitus oli myös tosi hyvä, niin juuri minäkin ajattelin ensimmäisten pumppi, spinning ym. jumppien jälkeen. Nyt niitä jonkun verran hinkanneena jaksan hyppiä ja kyykkiä koko 82 kilon kauneudellani mukavasti pari tuntia putkeen;). Kunto kasvaa nopeasti.

  Keep on going!

  • Kyllähän ne tauot tärkeitä on jos isommilla painoilla on tarkoitus treenata, jaksaa paremmin puskea niitä painoja ylös kun ei edellisen sarjan rasitus ole niin akuutisti enää päällä 🙂

   Ai etä pari pumppituntia putkeen… HUH HUH! 😀

 3. Tämmönen reeni on hyvää, itse pidän myös vaikka reenit onkin kuulalla ja omalla ropalla.
  Vuoroparina swingi ja tempaus on kans kylmää kyytiä

  • Kyllähän ne liikeparit tai joskus jopa giantsetit useammalla liikkeellä putkeen on mahtavia aina joskus, ei kuitenkaan ihan joka treenissä 🙂

  • Laita sähköpostia jari.autere @ gmail.com (ilman välilyöntejä) niin neuvotellaan 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta