Kurkistus vauvatarvikkeiden ihmeelliseen maailmaan

Päästyäni nyt sukeltamaan syvälle vauvanvaatteiden ja -tarvikkeiden maailmaan, en ole voinut olla ihmettelemättä kaikkia niitä uskomattomia insinöörien taidonnäytteitä joihin niiden parissa olen törmännyt. Ihan sitä on välillä huuli pyöreänä niin isi kuin vauvakin näiden kaikkien monimutkaisten härveleiden keskellä…

20141122_132941

Lähdetään liikkeelle vaikka vauvan vaunuista. Niissä on enemmän tekniikkaa kuin keskivertoautossa. Löytyy levyjarruja, iskunvaimentimia ja jousia, löytyy seisontajarrua, käsijarrua ja kääntyvää eturengasta. Vaunuja pystyy myös muuntelemaan vaikka millä tavalla. Aisan korkeuden saa säädettyä juuri sopivaksi, vaunukopan melkein mihin asentoon tahansa ja erilaisia vetoketjuja ja neppareita ja muita muuntelumahdollisuuksia on lukematon määrä. En usko että tulen koskaan oppimaan kaikkia vaunujen ominaisuuksia.

20141123_120036

Vauvan vaatteet ovat aivan oma maailmansa. Miehelle joka on tottunut lähinnä yksinkertaisiin paitoihin ja housuihin ja joka saa jo kauluspaidankin napit napitettua ristiin, saattavat vauvanvaatteet tuoda eteen mitä monimuotoisempia ongelmia. Vauvoilla kun on housujen ja paitojen lisäksi tavallisia bodyja, kietaisubodyja, potkuhousuja, yöpukuja ja vaikka mitä eriskummallisia haalareita. Ja kaikissa niissä on ainakin kymmenen nepparia ja jokainen puetaan vauvalle eri tavalla. Helppohan se äidin on vauvaa pukea kun on koko lapsuutensa leikkinyt nukeilla riisuen ja pukien niitä, mutta isälle vauvan pukeminen on lähes yhtä mahdotonta kuin hyttysverkon ja sadesuojan asentaminen vauvan vaunuihin oikealla tavalla. Siinä ei paljon junarataleikit auta.

20141123_120659

Entäs ne vaipat sitten? Vaipan vaihtamisen luulisi olevan suhteellisen helppoa, sen kun ottaa kakkaisen vaipan pois ja laittaa puhtaan tilalle. Pah, vaipatkin on kaikki jollakin tavalla erilaisia. On liberovaippoja, pampersvaippoja, muumivaippoja, baby dry -vaippoja, up-and-go-vaippoja, housuvaippoja ja vaikka mitä. Ja tietysti joka kerta vaippaa vaihatessa pitää avata ja sulkea ne potkuhousujen tai bodyn kymmenen nepparia… Mutta ei huolta, kyllä se vaippa kohtalaisen hyvin imee vaikka olisi väärinpäinkin, huomattu on.

20141123_204438

Kaikkein kummallisin vekotin on kuitenkin vauva itse. Ihan kuin ihminen, mutta niin kovin pieni. Ne pikkuiset sormet ja varpaat on jotain ihan uskomatonta, ja niissä on vielä kynnet jotka pitäisi aika-ajoin leikata. Mahdotonta, ainakin isille, mutta jollain ihmeen tavalla äidit selvityvät siitäkin kuin vettä vaan. Sitten on niitä ihottumia, rohtumia ja pyllynpunoituksia ja jokaiseen on oma voiteensa, öljynsä tai salvansa. Täytyy kyllä sanoa että ilman tuota äitiä olisi ainakin tämä isi aikamoisen hukassa…

Metallisydän

2 vastausta artikkeliin “Kurkistus vauvatarvikkeiden ihmeelliseen maailmaan”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta