Arkea vauvan ehdoilla

Eka isäinpäivä isänä takana ja aika huimaahan tää touhu on. Elämä on muuttunut aika totaalisesti ihan käytännössä mutta myös oman ajatusmaailman osalta. Tässä on ollut opittava elämään vauvan ehdoilla ja elämä onkin yhtäkkiä alkanut pyöriä oman navan sijasta vauvan navan ympärillä. Vaikka sen teoriassa etukäteen tiesinkin, että näin tulee käymään, en silti ihan tajunnut mitä kaikkea se oikeasti tarkoittaa.

20141101_190050

Ennen vauvan syntymistä kokeneemmat vanhemmat varoittelivat naureskellen että kannattaa nukkua etukäteen varastoon, vauvan synnyttyä ei saa enää nukuttua kunnolla. Hölynpölyä sanon minä, viimeyönäkin nukuin ihan hyvin kokonaista kaksi tuntia.

Isyysloma on mahdollistanut päikkärit joka päivä ja täytyy kyllä sanoa että huonosti nukutun yön korvaa kyllä täysin yhteiset päikkärit vauvan kanssa. Se tunne, kun vauva nukahtaa päikkäreille isin kainaloon, on sanoin kuvaamaton. Kun se pieni rakas vauva nukahtaa ja alkaa tuhista tasaisesti korvan juuressa, unohtuu oma väsymys ja sitä vaan nauttii olostaan suu hymyssä.

20141107_111751

Aina silloin tällöin näkee pienen vauvan vanhempia, jotka kävelevät kuin elävät kuolleet. Ilmeettöminä, silmät päässä seisoen, iho kalpeana, jalat maata raahaten ja kädet lievästi eteen ojennettuina. Itse koen vielä tässä vaiheessa olevani yllättävänkin pirteä suhteessa nukuttuihin tuntimääriin. Hiukan kyllä jännityksellä odotan milloin minulle iskee tuo zombi-vaihe päälle, ehkä sitten isyysloman päätyttyä?

Vaippaa saa vaihtaa enemmän kuin usein. Useamman kerran on käynyt niin, että juuri kun olen saanut vaipan vaihdettua ja nostan vauvan syliini, kuuluu vaipasta ”prluuuuts” ja tiedossa on uusi vaipanvaihto. Eipä se silti haittaa, minusta on kiva touhailla vauvan kanssa, pukea ja pestä pyllyä.

DSC00526

Ihan mahtava juttu on myös vauvan vaatteet, joita fiilistelin jo ennen vauvan syntymää. Uskomatonta miten ne pienenpienet vaatteet on vauvalle liian isoja. Aivan uskomattoman ihania ja söpöjä. Vauvan pukeminen saa aina hymyn isin huulille. Kaikkien ihkusöpöjen nuttujen ja pöksyjen lisäksi pitää vauvalla luonnollisesti olla jotain katu-uskottavaa ja originaaliakin päälle pantavaa. Niinpä meidän metallivauvalle piti luonnollisesti tilata omat nimikoidut Metallivauva-bodyt : )

20141109_181735

(Bodyt tilasin www.vauvabody.fi verkkokaupasta, uskallan suositella!)

Menemiset ja tulemiset hoidetaan vauvan aikataulujen mukaan. Vauvan vaipan vaihtaminen, syöminen ja nukkuminen rytmittävät arkea ja omat menot sovitetaan niiden mukaan. Aina kun vauva nukahtaa, suoritetaan pikavauhtia joitakin arjen pakollisia askareita, otetaan pikasuihku, syödään kesken jäänyt annos kylmää ruokaa, yritetään itsekin ottaa pienet päikkärit tai jos oikein rohkeiksi uskalletaan ryhtyä, voi toinen vanhemmista singahtaa kauppaan keräämään pikavauhtia parin seuraavan päivän ruokatarvikkeet sekä kasan vaippoja ja kosteuspyyhkeitä.

20141031_190028

Ennen elämääkin tärkeämpi treenaaminen on jossakin määrin menettänyt merkitystään. Edelleen salille on pakko päästä, mutta treenien kesto on lyhentynyt murto-osaan entisestä. Jostain ihmeen syystä salilta on aina kiire kotiin vauvan luo ja treenejä tulee tiivistettyä ihan alitajuisesti. Supersarjat, pudotussarjat ja giant-setit onkin taas otettu ahkeraan käyttöön ja treenien pituus saatu tiivistettyä puolestatoista tunnista 40 minuuttiin.

20141106_162821

Ennen vauvan syntymää suunnittelin että isyyslomalla katselen monia rästiin jääneitä leffoja ja sarjoja illalla vauvan nukahdettua. Niin, no eräänäkin iltana aloin katsoa DVD:ltä erään sarjan ensimmäistä jaksoa. Yhden 45 minuutin mittaisen jakson katsominen vei yhteensä kaksi ja puoli tuntia kaikkine katkoineen… Saattaa mennä hetki ennen kuin tuo sarja on kokonaisuudessaan katsottu : )

Mutta hei, mä nautin tästä kaikesta ihan täysillä!

Metallisydän

5 vastausta artikkeliin “Arkea vauvan ehdoilla”

    • Ihan mukavasti. Hiukan vauva kiinnostaa, varsinkin jos kitisee, mutta muuten käppänä on kuin mikään ei olis muuttunut. Ennen synnytystä käppänä seurasi äitiä joka paikkaan, rasittavuuteen asti. Ei ollut koskaan yli metrin päässä. Mä uskon että se tulee yhtälailla vartioimaan vauvaa tulevaisuudessa 🙂

  1. Ihana postaus ja ihana lukea näitä asioita välillä miehenkin näkökulmasta. Vauva aika meni itsellä tosi hyvin, kun lapset nukkuivat hyvin ja itsellekkin jäi vähän aikaa. Nyt kun juniori on 7kk ei meinaa itselle jäädä aikaa kun ryömii ympäri kämppää , löytää kaikki elektroniikka laitteiden nappulat ja nousee tukea vasten seisomaan ja välillä kolauttaa pään! Pitää hankkia kypärä hälle! Kiva postaus!tsemppiä ja ihania vauvan tuoksuisia hetkiä !

    • Mä en osaa kuvitellakaan mitä kaikkea tässä tulee vielä matkan varrella vastaan kun vauva kasvaa 🙂

  2. Tuttua, tuttua! Näin jälkeenpäin täytyy kuitenkin sanoa, että onneksi nuo ajat ovat jo takanapäin. Mutta nautin aikoinani joka hetkestä, enkä päivääkään vaihtaisi pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta