Fitness-bloggari tässä taas hei!

Hei vaan kaikki rakkaat fitness-blogini lukijat, täällä ollaan taas!

Fitness-bloggari

Tällä kertaa ei käsitellä fitness-bloggarin normiarkea eikä kotitreeniä tai edes syvennytä pepputreenin saloihin salilla. Tällä kertaa jätetään kaikki tuollaiset pinnalliset jutut ja syöksytään suoraan fitness-bloggarin sielun syvyyksiin, tutkaillaan erilaisia fitness-bloggarityyppejä ja paneudutaan syihin fitness-bloggaamisen taustalla.

Mehän tiedämme että psykologit hakevat kaikkiin aikuisiän ongelmiin syitä lapsuudesta. Vaikka en lähtisi fitness-bloggaamista luokittelemaan ongelmaksi, uskon myös fitness-bloggariksi ryhtymisen syiden löytyvän kaukaa menneisyydestä, joidenkin kohdalla jopa lapsuudesta asti.

baby working out

Meitä fitness-bloggareita on erilaisia, niin myös syitä fitness-bloggariksi ryhtymiseen. Osalla innostus fitnessiin lähtee ihan vaan urheilullisesta taustasta. Jo pienenä lapsena iskä tai äiskä on raahannut lapsensa Takahikiän naisvoimistelijoiden isä-lapsi-ryhmään ja sieltä se on sitten lähtenyt. Niillä harvoilla joilla ei ole ollut omaa tahtoa, on seuraavana luonnollisena askeleena ollut nuorisovoimistelijoiden kilparyhmä ja sitä kautta on rakkaus liikuntaan syntynyt. 2000 luvun alussa on kuitenkin huomattu että lahjat tai treeni-into ei riitä voimistelussa piiritasoa korkeammalle ja voimistelu on vaihtunut säännölliseen kolme kertaa viikossa bodypumpiin. Ainakin kunnes joku treenikaveri joskus tokaisee että ”sulla on hyvä perse, sun kannattaisi harkita kisaamista bikinifitnessissä”. Siitä eteenpäin suunta on selvä, vanha kilpaurheilija syttyy bodypumppaajan sisällä ja bikinifitness-kisa siintää silmissä, bodypump vaihtuu askelkyykkyyn ja aletaan napsia belfieitä joita postaillaan fitness-blogiin VHH-ruokaohjeiden ja kehityskuvien ohella.

12162-470317

Toinen vaihtoehto on hieman erilainen. Lapsuus on vietetty mukavasti piirrettyjä katsellen ja pullaa mussuttaen, nuorena liikunta ei ole kiinnostanut pätkääkään. Aikuisena on sitten tullut pari lastakin pyöräytettyä ja vyötäröllehän ne vauvakilot on tietenkin jääneet. Juttaa ja superdieettejä telkkarista tuijottaessa syntyy päätös omasta muodonmuutosprojektista. Aletaan syödä rahkaa ja parsakaalia, treenataan kovaa salilla ja juostaan Pyynikin portaita niinkuin Juttakin. Pikkuhiljaa paksusta toukasta kuoriutuu kaunis perhonen ja lopulta fitness-kisaaja. Tätä muodonmuutosta seurataan suositussa fitness-blogissa VHH-ruokaohjeilla ja kehityskuvilla höystettynä.

obese-child-300x200

Suosituimpia fitness-bloggareita ovat kuitenkin ne, jotka ovat jo lapsesta asti hakeneet huomiota hinnalla millä hyvänsä. Ala-asteesta lähtien on pitänyt väkisin päästä esiintymään jokaiseen kevät- ja joulujuhlaan, oli lahjoja tai ei. Aikuisena sitten pyritään julkkikseksi samalla innolla. Tungetaan väkisin BB-taloon tai näyttelemään Salkkareihin, oli lahjoja tai ei. Kun on päästy huippujulkkikseksi ja Seiskan kanteen, kerrotaan kovaan ääneen että nyt lähdetään tähtäämään fitness-kisaan. BB-Irmasta tuleekin yhdessä yössä Fitness-Irma, joka kertoo suositussa blogissaan rankoista PT:n ohjaamista treeneistä ja matkasta fitness-tähteyteen höystettynä erilaisilla pintaliitopaikkojen avajaisilla, Katso-lehden laadukkailla alastonkuva-artikkeleilla ja muilla julkkisjutuilla unohtamatta VHH-ruokaohjeita ja kehityskuvia.

Tuksu-bikinifitness

Fitness-bloggareista löytyy myös muutamia jo oikeasti fitness-kisoissa menestyneitä, jotka kirjoittavat fitness-blogia edustamansa lisäravinnefirman nettisivuilla, koska sponsori sitä vaatii ja vaikka se ei itseä kiinnosta pätkääkään. Pakon edessä sinne fitness-blogiin kirjoitetaan kerran kuussa treeneistä ja sponsorin lisäravinteista. Näissä fitness-blogeissa ei VHH-ruokaohjeita ja kehityskuvia näy, vaan jutut ovat treenipäiväkirjamaisia ”penkkipunnerrus 3 x 6, hauiskääntö 3 x 10, askelkyykky 100 x 100 jne.” tyylisiä kirjoituksia höystettynä parilla itselaukaisulla otetulla treenikuvalla.

Trainging for health and fitness studio workout gym photographs

Ja sitten on tietysti niitä pöhköjä jotka ovat treenanneet vuosikausia ilman minkäänlaisia kisasuunnitelmia, jotka luulevat tietävänsä treenaamisesta jotain ja jakavat tätä määrätöntä viisauttaan treenijuttujen, VHH-ruokaohjeiden ja kehityskuvien muodossa kaikenlaisella mukahauskalla diibadaaballa höystettynä blogissaan. Kutsuvat itseään mukaitseironisesti fitness-bloggareiksi ja kuvittelevat että ne jaaritukset jopa kiinnostavat joitakin.

fitnessbloggari

Mistä tämä viimeinen sitten juontaa juurensa… no kai se sitten on jokin lapsuuden trauma tai jotain, kuka näistä kaikenmaailman pöhköistä tietää.

Metallisydän

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta