Behind the scenes – Näin syntyy blogijuttu

Monia lukijoita askarruttaa millaista on fitness-bloggarin arki ja miten blogijutut ylipäänsä syntyvät. Fitness-bloggarin arkea olen aiemmin valottanut NÄISSÄ jutuissa ja nyt on aika kurkistaa erään blogikirjoituksen kulisseihin. Tervetuloa seuraamaan miten syntyi James ”Musta Barbaari” Nikanderin haastattelu!

Haastattelu oli sovittu tehtäväksi puhelimitse. Välimatkaa kun oli reilut parisataa kilometriä, oli yhteisen kahvitteluhetken järjestäminen suhteellisen hankalaa. Niinpä suuntasin tekemään haastattelua kantakahvilani rauhaan.

DSC00000

Kahvilaan astuessani olin jo suunnitellut haastattelun kysymykset valmiiksi mielessäni ja haastattelun runko oli koneella valmiina. Kävin niitä läpi mielessäni suunnitellen haastattelun kulkua samalla kun hain jo tutuksi tuleen bloginkirjoitus-annokseni, kaakaon ja voisilmäpullan, tiskiltä.

DSC00440

Onlysons

Asetuin mukavasti pöytään, avasin tietokoneen ja siemaisin hieman kaakaota. Olin valmis soittamaan Jamesille. Leppoisasti rupatellessa vierähtikin jonkin aikaa. Välillä tarkistin koneelta muistiinpanoistani haastattelun kulkevan aiemmin suunnittelemaani reittiä ja välillä siemailin kaakaota. Juttua tuntui riittävän ja materiaalia jutun kirjoittamiseen tuli enemmän kuin tarpeeksi.

DSC00463

DSC00471

DSC00467

Puhelun jälkeen oli jutun puhtaaksi kirjoittamisen aika. Onneksi kiirettä ei ollut minnekään ja sain rauhassa syventyä kirjaamaan haastattelua koneelle ja keksimään hauskoja sanankäänteitä.

DSC00478

En ole koskaan tyytyväinen tekstin ensimmäiseen versioon, vaan viilaan tekstejä aina useamman kerran, niin nytkin. Sanamuotoja muokattuani ja oikeat kuvat oikeisiin väleihin asteltuani olin viimein tyytyväinen lopputulokseen ja lähetin sen Jamesille oikoluettavaksi. Jamesin luettua tekstin tekisin vielä tarvittavat muokkaukset jonka jälkeen juttu olisi valmis julkaistavaksi.

DSC00481

Näin syntyvät Metallisydämen blogikirjoitukset, kaikessa rauhassa, kantakahvilan kiireettömässä ja rauhallisessa ilmapiirissä kirjoitellen, kaakaota siemaillen.

 

Niinpä niin, ehkä unelmissani… Todellisuudessa fitness-bloggarin arki on vauhdikasta ja täynnä toimintaa. Blogijutut tehdään töiden ja treenien ehdoilla. Ei ole aikaa hengailla kahviloissa, vaan suunnittelen tekstit mielessäni arjen hulinassa ja kirjoitan ulos silloin kun siihen on mahdollisuus. Jamesia haastattelin ruuanlaiton ohessa tehden muistiinpanoja ruutuvihkoon ja tekstin kirjoitin puhtaaksi illalla muiden mentyä jo nukkumaan…

DSC00497

Ehkä vielä joskus saan kirjoittamisesta palkkaa ja voin panostaa siihen enemmän, istua oikeasti kahvilassa ja kirjoittaa kaikessa rauhassa… Ehkä joskus. Mutta kivaa tämä on näinkin : )

 

Kuvausten kahvila Pekan Parhaat Ulvilassa (on muuten oikeesti ihan helvetin hyviä pullia).

Kahvilakuvausten takki Only & Sons, House Of Brandonista ja kengät Converse, House Of Brandonista. Muut vaatteet fitness-bloggarin omista pohjattomista vaatekaapeista.

House Of Brandonista 20 % alennusta kaikista tuotteista koodilla METALLISYDÄN, käykää tsekkaamassa!

logo-hob

Metallisydän

6 vastausta artikkeliin “Behind the scenes – Näin syntyy blogijuttu”

 1. Hauskasti kirjoitettu juttu, sait vedätettyä mua ainakin 🙂

  Mun mielestä sulle pitäis maksaa palkkaa tästä, mihin voi laittaa suosittelut 😉

  • Kiitos 🙂 Kiva että vedätys onnistui 😉

   Joo niin munkin mielestä pitäis 😀 A-Lehdille / FitFashionille voi laittaa mailia jos haluaa 🙂

 2. Hahah! Ihan paras toi käännekohta! Joo eipä tässä mitään ”fancy lifea” edetä, vaan useimmiten blogikirjoitukset tehdään kännykällä pöntöllä istuessa.. Tai ainakin jotain siihen suuntaan! Tykkään pitää blogia, mutta itse en ainakaan jaksaisi kulkea järjestelmäkamera ”taskussa” ja näpsiä hienoja kuvia joka tilanteesta. Mieluummin nautin hetkestä ja treenaan täysillä (ja lopuksi saatan sitten ottaa sen peiliselfien, että ”Olipas hyvä treeni”!). ;D

  pudotus.blogspot.fi

  • Joo kyllähän tämä fitness-bloggarin glamour-arki on aika kaukana glamourista 😀

 3. Aprillasit aika ajoissa 😀 Menin vallan halpaan… En muuten tajua mikä niissä Pekan Pullissa on niin mahtavaa muiden mielestä? Mä olen varmaan saanu yliannostuksen teininä, kun äidillä oli niitä voisilmäpullia kantaa sieltä varmaan päivittäin 🙂 Sämpylät on kyllä kans törkeen hyviä!

  • Hehe 🙂 Hyvä että jekku toimii 🙂

   Onhan ne sämpylätkin hyviä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta