Haastattelussa James ”Musta Barbaari” Nikander

Biisillään “Salil eka salil vika” jokin aika sitten suomen julkkiskentälle raketin lailla noussut James ”Musta Barbaari” Nikander on ollut viimeaikoina esillä milloin missäkin. Barbaari haki pari viikkoa sitten Nordic Fitness Exposta SM-hopeaa Men’s Physique sarjasta, Barbaari on myös tuttu kasvo sosiaalisesta mediasta ja lehtien kansista. Viime vuonna Barbaari villitsi yleisöä viihdeohjelma Putouksessa ja nyt viimeksi Posse-showssa. Nyt Barbaari on vihdoin päässyt myös Metallisydämen haastateltavaksi, soitin Jamesille ja kyselin muutamia kiperiä kysymyksiä…

Musta_Barbaari
(Kuva Panu Pälviä)

Terve James!

Sut tunnetaan Mustana Barbaarina, räppärinä, Stadin revityimpänä lakuna, tinkimättömänä treenaajana, kovana Megadeath-fanina ja nyt viimeisimpänä, fitness-mitalistina. Mutta kerroppa lyhyesti kuka sä oikeasti olet?

Hehe, mä olen James Nikander, oman tieni kulkija.

Sä nousit räjähdysmäisesti pinnalle Salil eka, salil vika –biisin myötä. Heti alusta lähtien on ollut selvää että viihdyt salilla, mutta kuinka paljon sä oikeasti treenaat?

Mä treenaan kuusi kertaa viikossa, tai ainakin pyrin siihen. Tällä hetkellä mä treenaan kolmijakoisella treeniohjelmalla, jossa rinta, olkapäät ja ojentaja on yhdistetty omalle päivälleen, selkä, vatsa ja hauis omalleen ja jalat omalleen.

Musta Barbaari treeni
(Kuva Helsingin sanomat)

Onko Mustalla Barbaarilla koskaan sellaista päivää ettei huvita mennä salille?

Heheh, tottakai, kaikilla on. Siitä huolimatta sinne mennään. Kynnys onkin yleensä salille lähtemisessä, sitten kun sinne pääsee, kulkee treeni aina hyvin ja treenifiilis on hyvä.

Ennätykset kiinnostaa aina kaikkia, kerroppa millaisia painoja Barbaari salilla liikuttelee?

Heh, ai ennätyksiä? : ) Penkkitulosta en ole koskaan kertonut vaikka sitä onkin kyselty, se on sen verran järjetön ettei kukaan sitä kuitenkaan uskoisi vaikka kertoisin 😉 Mites jotain muuta, no maastavedossa oon tehnyt 180 kilolla 8-10 toiston sarjaa ja kyykyssä 130 kilolla 10-12 toiston sarjoja. Isompiakin painoja varmaan liikkuisi, mutta tällä hetkellä painojen määrällä ei oikeastaan ole mulle väliä, mulle treenatessa on tärkeää painojen sijasta mind-muscle -connection, tuntuma treenattavassa lihaksessa.

Musta Barbaari penkki
(Kuva Panu Pälviä)

Kilpailit nyt syksyllä Fitness Expossa Men’s Physique sarjassa varsin menestyksekkäästi. Miten muutit treenejäsi ja syömisiäsi kun päätit lähteä tähtäämään kisoihin? Oliko sulla apujoukkoja?

Olihan mulla. Alkuvuodesta tapasin Takamaan Tomin ja keväällä treenattiin aika paljonkin yhdessä, ihan kirjaakin varten. Tomilta otin paljon vaikutteita omiin treeneihini, mutta täytyy kyllä sanoa että Tomi taisi ottaa vielä enemmän vaikutteita multa vaikkei sitä koskaan myönnäkään : D

Ruokapuolen rakettitieteestä vastasi Maaniemen Sami. Ruokapuolella tulikin ihan tajuton muutos, mä luulin tietäväni bodauksesta ja ruokavalioista jotain, mutta kyllä mulle selvis tän projektin myötä että se mitä mä tiesin bodauksesta oli ehkä 10 %. Ja se on nyt Samin ja Tomin myötä noussut ehkä 50% asti. Suuri kiitos siis Samille ja Tomille.

Ei kipuu ei hyötyy
(Kuva Pekka Ailio)

Olet energinen ja nautit esiintymisestä. keikkasi ovat vauhdikkaita ja mukaansa tempaavia, mutta näytit nauttivan myös kisalavalla täysillä, kummasta saa paremmat kiksit, Physique-kisasta vai bändikeikasta?

Hahhahhaa! Vaikea sanoa, riippuu niin paljon yleisöstä : ) Jos yleisö on mukana, on lavalla mahtava fiilis esiintyä oli lava mikä tahansa. Jyväskylän karsinnoissa yleisö ei ollut niinkään mukana, mutta Lahdessa oli kova meininki ja itsestäkin pystyi antamaan paljon enemmän. Kyllä se on ihan yleisöstä kiinni millä lavalla saa parhaat kiksit : )

Olet joutunut usein raa’an arvostelun kohteeksi, milloin mistäkin syystä. Nyt otit ensimmäisistä SM-kisoistasi hopeaa tasapisteillä voittajan kanssa. Silti ensimmäisenä oltiin arvostelemassa sitä että jalkatreenit ovat muka jääneet väliin. Miltä tällainen arvostelu tuntuu?

Joo, no niinhän se menee että mua yritetään tiettyjen anonyymien ja muidenkin voimin tuoda kaikin mahdollisin keinoin alas. Kai ne ”vihaajat” on kateellisia ja haluais pystyä samaan kun mä, mutta niistä ei oo tekemään näin paljon töitä, tai ne ei oo valmiit panostamaan juttuihin yhtä täysillä ja siks ne haluaa saada mut alas. Kai siinä on jonkinlaista katkeruutta tai kateellisuutta tai jotain. Mut ei se mee niin, kyllä tääkin on menny sillee että noi jalkapäiväkommentit on saanu mut vaan treenaamaan jalkojakin entistä kovempaa.. Kaiken paskankin kommentoinnin voi kääntää vahvuudeksi.

James Nikander
(Kuva ProBody)

Mennäänpä hieman treenaamisen ja kisaamisen ulkopuolelle. Mitä James Nikander tekee vapaa-ajallaan kun ei treenaa tai säädä musajuttuja?

Heh, mä pelaan sillon X-Boxilla, tai tietokoneella. Eniten aikaa kuluu tällä hetkellä Fifa 15:n ja Call of Dutyn parissa. Hankala sanoa kumpi on parempi, se niin vaihtelee fiiliksen mukaan.

Olet saavuttanut nuoresta iästä huolimatta jo monenlaista. Minkälaisia haaveita ja tavoitteita sulla on?

Mä haluan tehdä tätä kaikkea isommin. Mä haluan kansainvälisille fitness-lavoille, tehdä enemmän musaa ja päästä esiintymään isommille keikkalavoille. Mulle mikään ei riitä, ja se saa pyrkimään koko ajan eteenpäin.

Musta Barbaari

Missä James Nikander on kymmenen vuoden kuluttua? Levy-yhtiön hallituksessa, kehonrakennuslavalla vai eduskunnassa?

Hahaa, vai kymmenen vuoden kuluttua! : D En mä halua manata tulevaisuutta, mutta onhan mulla tietyt tavoitteet. 10 vuoden kuluttua mä oon 34-vuotias. Mulla on monta vuotta kehonrakennusta vielä edessä ja sillon mä näen itseni jo Olympia-tasolla kehonrakennuksessa. Samalla mä voisin olla pukumiehenä jossain musabisneksen tai videojuttujen taustalla.

Tärkeimpänä mä kuitenkin näen sen että olen erittäin hyvin voivan perheen isä ja rakastava aviomies, ja että saan tehtyä äidistäkin mummon : )

Niin ja mä haluan olla vahvasti mukana hyväntekeväisyydessä, se on tosi tärkeetä.

Viimeinen kysymys, millaisia terveisiä haluaisit lähettää Metallisydämen blogin lukijoille?

Nää ei nyt oo mitkään tavallisimmat terveiset, vaan käytän tänkin tilaisuuden kertomalla, että mul on Suomen kovin fysiikka ja ens kisoissa mulle luovutettava pokaali on tehty kullasta. Mä oon paras ja kukaan ei yllä mun tasolle! (huutonaurua perään!)

Hahaa! : D Kiitos haastattelusta James ja tsemppiä kaikkiin tuleviin haasteisiin!  

Mustabarbaari-622x349

Metallisydän

5 vastausta artikkeliin “Haastattelussa James ”Musta Barbaari” Nikander”

  1. Siis. Mä tykkään MBstä ihan kauheesti! Toivon hänelle pelkästään hyvää ja paljon menestystä ja toivon että nuoret ottaa hänestä mallia. Kuulostampa vanhalta.. Olen 25v 😀 On mageeta nähdä että ihminen joka on noinkin ”viilee” ja tekee ”coolei juttui” on noin skarppi, kiltti, hauska ja kaikinpuolin fiksu.

    • Onhan se Barbaari kovassa kunnossa. Kyllähän sitä hyvinkin nuorella iällä ja treeni-innolla tulokset kehittyy reilusti nopeempaa kuin tällaisella vanhalla kävyllä 😀

  2. Kaikinpuolin mukaansatempaiseva ja karismaattinen sälli. Näin omaitseensä olemalla, se sai uuden fanin(mut)! Toivon kaikkra hyvää MB!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta