Metallisydämen massakausi ja palautumisen tieteellinen ulottuvuus

Eipä ole kuntokuvia näkynyt Metallisydämen blogissa viime aikoina. No nyt on aika laittaa läskistä kuvaa nettiin, siinä olkaa hyvät!

kunto

Läskiä on kertynyt tässä viimeisen puolen vuoden aikana vajaa kymmenen kiloa, tosin harras haaveeni on että edes pieni osa kertyneestä painosta olisi lihasta läskin sijaan. Turha toivehan se silti taitaa olla…

Kun paino nousee, treeni kulkee. Tai niin ainakin yleisesti ajatellaan. Ja pitäähän se paikkansa ainakin joissakin liikkeissä. Esimerkiksi maastavetotankoon on saanut latoa pari kiekkoa enemmän kuin aiemmin mikä on tuonut mukavaa lisäintoa treenaamiseen ja luonut illuusiota kehityksestä.

Treeneissä olen jonkin verran karsinut pois erilaisia erikoistekniikoita ja muita hömpötyksiä. Ajatus on ollut ottee tehot irti suorista sarjoista. Vituttaahan se silti välillä kun esimerkiksi kyykkytanko jää varmistusrautoihin ja sitä pitää siitä tyhjennellä ja täytellä ennen seuraavaa sarjaa. Palaudu siinä nyt sitten kun pitää ahertaa sarjojen välilläkin… No mutta tietääpä tehneensä sarjan loppuun asti siinä kiekkoja tangosta pois repiessään.

20140905_120116

Ei treenini silti pelkkää kyykkyä ja mavea ole vaikka ne näin läskikunnossa kivoja liikkeitä onkin. Vaihtelu se on mikä kannattaa. Treenini ei olekaan koskaan samanlaiset kahta kertaa peräkkäin, välillä tehdään noita egoilusarjoja isoilla painoilla ja välillä heitetään ego nurkkaan ja pumpataan helvetin pitkää sarjaa pienillä painoilla. Enkä mä nyt ihan kaikista erikoistekniikoista suostu luopumaan, kyllä silloin tällöin pitää muutama pudotussarja tehdä ja hauistreenin loppuhuipennuksena toimii tätänykyä aina TÄÄLLÄ esittelemäni FST-7. Toimii muuten helvetin hyvin, pumppi on todella repivää.

20140809_154416

Olen aina palautunut kovistakin treeneistä suhteellisen nopeasti ja se on mahdollistanut treenaamisen jopa kuutena päivänä viikossa vaikka nelijakoisella ohjelmalla treenaankin ja ainakin itse kuvittelen treenien olevan ihan aikuisten oikeasti kovia. Olenkin vahvasti sitä mieltä että olen oppinut vuosien varrella tuntemaan kehoni aika hyvin ja kuuntelemaan sitä. Väitän tietäväni milloin on aika painaa täysillä ja milloin hidastaa. Silti, tai ehkä juuri siksi, tartuin heti mahdollisuuteen kun minulle tarjottiin kokeiltavaksi Checkmylevel -laitetta.

DSC00489

Checmylevel mittauslaite on alunperin kehitetty ammattiurheilijoille ja valmentajille antamaan tietoa treenaajan fyysisestä tilasta. Se auttaa valitsemaan kuhunkin hetkeen parhaiten sopivan harjoittelumuodon sekä varoittaa esimerkiksi ylirasitusvaarasta, kohonneesta stressitilasta ja orastavista sairauksista. Trendikäyrä kertoo miten keho palautuu rasituksesta ja opastaa harjoittelemaan oman kehon ehdoilla.

Mielenkiintoinen ajatus, laite muka tietäisi minua paremmin koska kannattaa treenata ja koska ei, tuntisi kehoni minua paremmin. Aikamoinen haaste laitteelle kun ottaa huomioon kuinka itsepäinen olen ja että luulen aina tietäväni lähes kaiken paremmin kuin muut, erityisesti itseäni ja omaa treenaamistani koskien.

Laitteen käyttö on helppoa ja nopeaa. Älypuhelimeen ladataan sovellus ja sillä sekä pienehköllä laitteella ja elektrodityynyllä tehdään joka aamu noin 30 sekuntia kestävä mittaus. Seitsemän ensimmäisen päivän aikana laite määrittää treenaajan henkilökohtaisen baselinen eli sen hetkisen fyysisen perustilan; jatkossa baseline mukautuu fysiologian ja kunnon kehitykseen. Laite siis oppii koko ajan enemmän kehostani ja sen toiminnasta mitä pidempään sitä käytän.

Nyt alkaa olla mielenkiintoista, pääsen taas käyttämään älypuhelintani johonkin hienoon uuteen systeemiin. Sitäpaitsi elektrodityynyjen asentaminen ihoon ja sormien koukisteleminen sähköimpulssien mukaan saa minut tuntemaan itseni Terminaattoriksi.

DSC00500

Olen nyt käyttänyt laitetta jonkin aikaa. Laitteen käyttö on tosiaan yksinkertaista, mittauksessa ei  mene kuin se 30 sekuntia joka aamu, hankalinta olikin aluksi muistaa tehdä mittaus aamulla. Teoriassa on mahdollista että pari kertaa saatoin havahtua päivällä siihen etten ollut muistanut mittausta. En kuitenkaan myönnä mitään. Sitäpaitsi omaa vireystilaa on mielenkiintoista seurata, myös matkapuhelimen näytöltä.

DSC00504

Katsotaan mitä tästä seuraa pidemmällä aikavälillä, noudattaako testitulokset omia tuntemuksiani vai olenko eri mieltä laitteen kanssa? Entä tottelenko laitetta jos se käskee minua lepäämään kun haluan treenata? Miten palautumiseen vaikuttaa vauvan myötä mahdollisesti seuraavat unettomat yöt? Entä mikä on vuorovesi-ilmiön vaikutus siipikarjan sielunelämään? Kaikki tämä selviää aikanaan kun testijakso etenee…

Checkmylevelin nettisivut löytyvät TÄÄLTÄ, jos jotakuta kiinnostaa tutustua laitteeseen tarkemmin ja Checkmylevelin verkkokaupasta irtoaa 15% alennus Starter Pack:stä koodilla metallisydan jos joku innostuu kokeilemaan.

Metallisydän

2 vastausta artikkeliin “Metallisydämen massakausi ja palautumisen tieteellinen ulottuvuus”

  1. Vähän erilaiset läskikuvat sun peilissä kuin täällä. 😉

    Tuosta laitteesta: taitaa olla kilpailija http://www.omegawave.com/ tuolle, joka on itsellä käytössä, mutta mittailee ilmeisesti ihan eri asioita. Kiinnostavaa kuulla käyttökokemuksiasi!

    • Hehe 🙂 Kyllä sitä läskiä ihan kiitettävästi löytyy tuolta keskivartalosta 🙂

      Taitaa olla joo hiukan samantyyppinen laite kyseessä… Käyttökokemuksia kirjoittelen kun olen jonkin aikaa laitetta käyttänyt 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta