Synnytys lähestyy, onko kaikki valmiina?

Laskettu aika lähestyy vääjäämättä, äidin masu ja tulevan isän paniikki kasvavat tasaisesti. Vauva syntyy ihan näinä päivinä, milloin tahansa saattaa tulla lähtö sairaalaan.

10547484_10152661719993838_7052178169838738834_n

Kaikki alkaa olla valmista pienokaisen syntymistä varten. On hoitopöytää, pinnasänkyä, pinnasängyn reunapehmustetta, tuttia, vaippoja ja kosteuspyyhkeitä. Miten ihmeessä niin pieni ihminen voi tarvita niin valtavan paljon kaikkea?

20140810_183216

Vauvalle on hankittu oma vaatekaappi ja kasapäin vaatteita. On erilaisia lämpöpusseja ja pikkupikkuhaalareita jotta vauvalla on lämmin nukkua vaunuissa ulkona. Vaatteet on pesty ja vaatekaappi on järjestetty moneen kertaan ihan vaan koska kaikkia niitä vauvatavaroita on niin ihana hypistellä.

20141001_170902

Sitteri on koottu ja valmiina pienokaista varten, vauvanvaunujen metalliosat on kiillotettu, laakerit öljytty ja tuleva isä on opiskellut turvakaukalon ominaisuuksia ja käyttömahdollisuuksia. Kaikki on valmista.

20141012_210433

Lähes kaikki. Isä itse ei ole vieläkään valmis. Isä on paniikissa. Enhän minä ole mitenkään valmis siihen, että meille tulee vauva! Miten minä osaan vauvaa hoitaa? Ne kaikki pienet vaatteet näyttävät ihanilta ja söpöiltä, mutta miten ihmeessä osaan pukea ne vauvan päälle? Miten minä voin olla vastuussa pienestä vauvasta, hyvä kun osaan huolehtia itsestäni? Pelottaa miten osaan hoitaa niin pientä ihmistä… Ja se vaipanvaihto, se vasta pelottaakin…

Toisaalta taas olen innoissani, ei enää kauaakaan kun saan pitää sylissä omaa lastani. Joka kerta kun ajattelen pientä kääröä sylissäni, pieniä sormia tarttuneena sormeeni tai pieniä tuhisevia kasvoja, sydämeni valtaa omituinen lämpö ja kasvoille nousee idioottimainen hymy. Minusta tulee isä.

Metallisydän

20 vastausta artikkeliin “Synnytys lähestyy, onko kaikki valmiina?”

  • Hehe 🙂 Joo eiköhän me vaipat saada vaihdettua, muutaman harjoittelukerran jälkeen ne saattaa mennä jopa oikein päin 😀

 1. Kyllä sä osaat, huoli pois 🙂 Jo se, että mietit näitä juttuja, kertoo että sulla on homma hanskassa. Teillä on jännät ajat meneillään, ja se maailman upein hetki edessä, kun vauva on teidän sylissä. Tsemppiä teille molemmille!

  • Kyllä pitää myöntää että hiukan jännittää, sillee hyvällä tavalla 🙂 Odotan ihan mielettömästi sitä että saan vauvelin syliini 🙂

 2. ..ja kohta te ihmettelette miten olette voineet elää ilman lapsia! on ne niin upein asia ihmisen elämässä! -unohtamatta elää omaa myös siinä samalla 😉 myös äideillä ja isillä on oikeuksia vielä lasten jälkeenkin.

  • Joo niin ne väittää että se elämä jatkuisi vielä lasten saamisen jälkeenkin 😉

 3. Kyllä osaat, maailman luonnollisin asia. Paras hetki on se, kun lapsesi katsoo sinua ensimmäisen kerran silmiin

 4. Vinkki:
  Ja sitten kun lapsi itkee yöllä (toivottavasti ei itke) niin vaunut sisälle, työntöaisaan pitkähkö naru, itse puoliröhnöttävään asentoon sohvalle, tönäise vaunuihin vauhtia, pidä huoli että reitti on esteetön, ettei vaunut törmää mihinkään tai kukaan jää alle, kun naru on saavuttanut loppupisteen ja vaunut pysähtyvät, vedä narusta vaunut luoksesi ja anna vaunuille taas vauhtia ja sama uudestaan ja uudestaan ja uudestaan.. tuosta voi halutessaan kehitellä jonkunlaisen yöllisen treenin.. nim. tuota unissaankin tehnyt 😀

  • Ei meidän vauva yöllä itke, mä oon sopinut sen kanssa että meillä nukutaan öisin, mitä nyt välillä herätään hiukan syömään 😉

   Mut joo, fitness-bloggarin vauvanvaunujumppa on pakko suunnitella jossain vaiheessa 😀

 5. Hienosti se menee! 🙂
  Eräänä päivänä huomaatte miten ihmeessä tuo pieni vauva kasvoi 10 vuotiaaksi! Niinkuin minä ihmettelen nyt esikoistamme jonka 10 vuotispäivä koittaa huomenna. 😉
  Tsemppiä jänittäviin hetkiin! ps. tuleva äiti näyttää kauniilta! 🙂

  • Niinpä, mä jo nyt pelkään miten nopeesti vauveli kasvaa… 🙂

   Ja äiti on aina kaunis 🙂

 6. Kohta kolme vuotiaan pojan isänä voin kertoa, että huoli pois. Kyllä sinä pärjäät. Minäkin pelkäsin alkuun etten osaa mitään, mutta kun sen vauvan ensi kertaa syliini sain niin silloin tiesin, että meistä tulee erottomat ja jos en saa sulle vaihdettua vaippaa niin mennään sitten paljain persein, mutta me selvitään :o)

  Vaipanvaihdosta tuli yhteinen rituaali poikani kanssa. Minä lauloin Mikki-Hiiri merihädässä ja poika nauroi. Siitä se luottamus kasvoi myös vaipan vaihtoon ja muuhun vauvan kanssa toimimiseen.

  • Ja mehän mennään paljain persein, isä sekä vauva 😀

 7. Kyllähän sulta tuokin homma varmasti onnistuu 🙂 Varmaan ihan normaalia että on jännäkakka fitness-pöksyissä.

  • Eiköhän se onnistu 🙂 Mutta kieltämättä sixduusseissa hiukan jännäkakkaa on 😀

 8. Pian koet elämäsi pysäyttävimmän hetken, saat tavata esikoisesi. Se on jotain sellaista jonka haluaisi jokaisen joskus kokevan. <3
  Vaipoissa tai ilman, mitä väliä kunhan isä siivoaa sotkut. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta