Kuka voitti, kenet voitti ja miten voitti?

Ensimmäinen päivä Nordic Fitness Exposta takana ja osa kisoista kisattuna. Miten niissä kävi, kuka voitti ja oliko voitto ansaittu? Entä miten kävi ennakkosuosikeille ja muille ennakkoon kiinnostaville kisaajille? Metallisydän kertoo oman mielipiteensä.

etukuva-NFE14

Nämä ovat omia objektiivisia mielipiteitäni ja mielipiteet on muodostettu ainoastaan tietokoneen välityksellä kuvia katsellen, eri mieltä saa siis vapaasti olla eikä kenenkään kannata pahoittaa mieltänsä vaikka olisikin eri mieltä.

Lähdetään liikkeelle Women’s Physiquesta, joka monien mielestä piti olla fitness-lavoilla aiemmin menestystä niittäneen Tiina Kasvin show. Tiina joutui kuitenkin tyytymään toiseen sijaan Niina Pellikan viedessä ykköspystin. Women’s Physique on vielä sen verran tuore laji Suomessa että mielipide-eroja syntyy varmasti. Itse olisin asettanut Tiinan ykköseksi.

Tiina Kasvi

Seuraava kiinnostava kisaaja löytyi miesten ”shortsisarjan”, Men’s Physiquen lyhyestä sarjasta. Paljon aiheetonta paskaa ja negaatioita niskaansa saanut James ”Musta Barbaari” Nikander näytti epäilijöille ja vei shortsisarjan kakkossijan ihan tuosta vaan, tai siltä se ainakin näytti. Mahtavaa James!

Musta Barbaari

Seuraavaksi siirryttiin CBB:n pariin. Classicissa taso oli mielestäni kova ottaen huomioon että lajin Suomalaisia ”suuria nimiä” ei tänä vuonna lavalla nähty. Itseäni enemmän kiinnosti pitkä sarja, jossa Porilainen Eemeli Grönmark vei kakkossijan jättäen muunmuassa Jeve Ojalan taakseen. Saattaa olla että tulevina vuosina Classicin ”suuret nimet” ovat ihan muita kuin mihin on totuttu…

Eemeli Grönmark

Kehonrakennuksessa suurin huomio kohdistui varmasti raskaaseen sarjaan ja Peter Wileniuksen ja Kille Kujala keskinäiseen taistoon. sekä Markus Heinäsen kisakunnon odottamiseen. Alle 80-kilon sarja olikin lähinnä lämmittelyä isompia sarjoja odotellessa. Alle 90-kiloisten kuvien pamahtaessa nettiin varmistui se mitä odottelinkin, Markus Heinänen oli elämänsä kunnossa! Heinäsellä on täydet mahdollisuudet menestyä myös kansainvälisillä lavoilla. Malli on Suomen parhaimistoa, lihasmassaa riittää ja nyt oli kireyskin kohdillaan. Ansaittu voitto sekä omassa sarjassa että overall-kisassa.

Markus Heinänen

Itseäni suuresti kiinnosti myös alle 90-kilon sarjassa kisannut Porin Jarkko Valtonen. Jarkko olikin vetänyt itsensä komeaan kuntoon ja otti ansaitusti mitalisijan.

Jarkko Valtonen

Sitten siihen raskaaseen sarjaan ja Wileniuksen ja Kujalan kaksintaisteluun. Wileniuksen kireäksi pääsemistä jännitti Peterin itsensä lisäksi varmasti aika moni muukin, mutta niin vain oli Peter saanut itsensä kiristettyä SM-kuntoon. Wileniuksen valtti CBB-lavoilla oli aina erinomainen kehon malli, kehonrakennukseen siirryttäessä massa on mennyt mallin edelle. Mielestäni Kujalan kehon malli on Wileniusta parempi, mutta tällä kertaa voitto meni Wileniukselle.

Kujala Wilenius

Vähältä piti kuitenkin ettei taustalta kaksikon väliin kiilannut itsensä helvetin kireäksi repinyt Lasse Pajunoja. Lassella on takanaan kivikkoinen tie joka vihdoin johti SM-lavalle asti. Harva tiesi että Lassen akillesjänne leikattiin heinäkuussa kesken kisadieetin. Se ei kuitenkaan miestä hidastanut, eikä tosiaankaan näkynyt lavalla. Mieletön suoritus!

Lasse Pajunoja

Kovatasoisessa bikinin ammattilaiskisassa Sara Back otti kolmannen ja Anna Virmajoki otti viidennen sijan.

Anna Virmajoki

Miesten ammattilaiskisan alkaessa töminän tunsi kotisohvalle asti kun lavalle asteli toinen toistaan massiivisempia ammattilaiskehonrakentajia. Ennakkosuosikki Roelly Winklaar otti kisan voiton ja samalla paikan vuoden 2015 Olympiaan.

Roelly Winklaar

Lisää kuvia löytyy muunmuassa Body-lehden galleriasta, mistä nämäkin kuvat on poimittu. Tsekatkaa sieltä lisää ja kertokaa mitä mieltä te olitte, menikö pokaalit oikeisiin osoitteisiin?

Tänään lavalla onkin sitten peppua rivissä kun kisalavan valtaavat body fitness ja bikini fitness kisaajat tavoitellen sitä kiiltävintä SM-mitalia… Meillä jännätään kuitenkin kotona päättääkö vauveli putkahtaa maailmaan juuri tänään : )

 

Metallisydän

5 vastausta artikkeliin “Kuka voitti, kenet voitti ja miten voitti?”

    • Jaahas.. eipäs olekaan! 😀 ovat niin samannäköisiä että sekaisinhan tässä näköjään menee!

  1. Itsekin mainitsisin mieluummin kolmanneksi sijoittuneen Saran kuin viidenneksi sijoittuneen Annan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta