Fitness-sanastoa

Netti on täynnä fitnessiä, lehdet on täynnä fitnessiä, telkkarikin on täynnä fitnessiä. Mutta kuka tietää mitä se fitnessi oikein on ja mitä se pitää sisällään? Ei hätää, tämän Metallisydämen fitness -sanaston avulla pääset varmasti sisään fitnessin maailmaan.

Female-Fitness-Motivational-14

Fitness – Alunperin kilpaurheilulaji, johon kuuluu fysiikkakierros ja vauhdikas vapaaohjelma. Nykyisin kaiken naisten kuntosalitreeniin liittyvän etuliite.

Siksduussi – Tämän hetken trenidikkäin fitness-asuste. Kaikilla fitnessiä harrastavilla pitää olla siksduussit, mielellään useammat. Petterpodiissit on sou läst siison.

495-1343-thickbox_default-horz

Treeni – Kuntosalilla suoritettava toimitus. Fitnessissä käsittää lähinnä siksduusseissa tehtäviä peppua pyöristäviä liikkeitä.

Selfie – Itsestä kännykkäkameralla peilinkautta otettu kuva (ei niin oleellinen fitnessissä)

Belfie – Omasta pepusta (siksduussit jalassa) kännykkäkameralla peilinkautta otettu kuva (hyvin oleellista fitnessissä)

six deuce

Face, insta – Tärkeimmät kanavat kertoa omista treeneistä kavereille ja belfieiden jakamiselle. Usein tarkempi kuin oma treenipäivyri.

Palkkari – Treenin, belfien ottamisen, facettamisen ja instaamisen jälkeen söpöstä sheikkeristä nautittava juoma. Omaa taianomaisia peppua pyöristäviä ainesosia.

Bikinifitness-kisa – Jokaisen fitnessiä harrastavan tavoite, mutta vasta puolen vuoden treenaamisen jälkeen.

bikini fitness

Dieetti – Ajanjakso ennen bikinifitness-kisaa, jolloin syödään tositositosi vähän.

Offsiisoni – Ajanjakso ennen dieettiä, jolloin syödään mäkkärissä.

Parsakaali – Dieetti-ruokavalion perusta. Maistuu paskalta, mutta sitä ei saa sanoa ääneen.

broccoli2

Ehrmanni – Jogurtin tyyppinen maitotaloustuote, joka sisältää runsaasti fitnessissä tärkeää proteiinia. Maistuu pahalle, mutta syödään silti, koska se kuuluu fitnessiin.

Superfuudit – Kaikenlaisia marjoja, pähkinöitä ja jauhoja joista voi tehdä smuuthieita.

Smuuthie – Sellainen seos mitä saadaan kun laitetaan kaikkia kamalanmakuisia superfuudeja blenderiin ja suristetaan mössöksi.

Superfood-Smoothie-780x300

Venyttely – Asia jota pitäisi tehdä, kaikki väittävät tekevänsä, mutta kukaan ei todellisuudessa tee.

Bodari – Miespuolinen fitness-harrastaja. Treenaa salilla hauista ja penkkiä. Ei koske superfuudeihin eikä parsakaaliin, mutta syö ehrmannia kymmenen fitness-tytön edestä.

Ja lopuksi Crossfit – Fitnessin perivihollinen, laji jossa tehdään liikkeet väärillä tekniikoilla ja jossa käytettävät painot näyttää paljon isommilta kuin oikeesti on. Ihan tyhmä trendilaji.

Metallisydän

20 vastausta artikkeliin “Fitness-sanastoa”

  1. :D:D Voisko otsikon vielä korjata..(fitness-sanastoa), pliis:)
    ”Ajanjakso, jolloin syödään mäkkärissä” – *reps*

  2. En kestä!!! Siis löysin tän sun blogin muutama pv sitten..ja aloin eilen illalla nukkumaan mennessäni miettiä et HETKINEN, oliko se metallisydan.FITFASHION ja naurunsekasin tuntein nukahdin..aamulla oli pakko tulla taas lukee tätä sun blogia 😀 Oot ihan älytön. En pidä kaljuista miehistä, en pidä tribaalitatuoinneista, en pidä ”perusbodarin” vaatemerkeistä mutta sua aloin rakastaa heti ensi lauselmista lähtien! Huh.

  3. Mene vain koittamaan crossfittiä paikalliselle boxille. Siinä unohtuu kaikenlaiset siksduussit ja huomaat himoitsevasi Nano 4.0 kaikissa väreissä. Kulttiin kuuluminen tekee onnelliseksi…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta