Vaippoja ja potkuhousuja

Laskettu aika lähestyy ja odotan vauvan syntymää malttamattomana. Välillä minut kuitenkin valtaa kauhu, olenko minä kelvollinen isäksi? Mitä jos en osaakaan tukea vauvan päätä oikealla tavalla? Entä jos yökkäilen vaihtaessani kakkavaippaa? Mitä jos lässytän vauvalle liikaa?

Olen päättänyt turrutta oman epävarmuuteni kilpavarustelulla ja hankkia valmiiksi kaiken mitä vauva tarvitsee, ehkä siinä sivussa kasvan itsekin valmiiksi ottamaan vauvan vastaan? Päätin aloittaa helpommasta, eli vaipoista, niitä osaa itsestään epävarma isäkin ostaa. Ei muuta kuin kauppaan ja vaippahyllylle, itsevarma ilme kasvoille ja tutkimaan Pampersin ja Liberon eroja. Esitä tietäväsi mitä teet. Parempi liikaa kuin liian vähän. Ensimmäinen askel, vaipat, hallussa.

20140919_174058

Seuraava askel olisi vauvan vaatteet, huomattavasti hankalampi homma. Niitäkin tarvitaan, mutta vaateostoksia ei hoidetakaan samalla tyyneydellä ja mukaitsevarmuudella kuin vaippaostoksia. Vaikka kuinka pokkana kävelisit vauvanvaatehyllylle, iskee siellä epävarmuus ja paniikki. Onneksi on olemassa äitiyspakkaus, jonka avulla tuleva isä voi totuttautua vauvanvaatteiden maailmaan.

20141001_172039

Äitiyspakkauksen saapuminen on ehkä pieni askel ihmiskunnalle, mutta valtava harppaus tulevalle isälle. Karski miehinen kuoreni mureni ja karisi maan rakoon hypistellessäni kaikkia niitä potkuhousuja ja pienenpieniä sukkia. Huomasin sössöttäväni puhuessani vauvanvaatteista. Miten kukaan ihminen voi olla niin pieni etä mahtuu niihin? Ja voi kuinka söpösöpösöpöjä ne kaikki pienet vaatteet oikein onkaan!

20141001_171712

Äitiyspakkauksen rohkaisemana uskaltauduinkin hiljalleen kohti kauppojen vauvanvaateosastoja. Ensin vaan hyllyjen läheisyyteen hengailemaan, mutta lopulta jopa hypistelemään pienenpieniä tossuja ja villatakkeja. Tekisi mieli ostaa jo vaikka mitä, mutta koska emme tiedä onko tuleva lapsemme tyttö vai poika, jää niin prinsessamekot kuin miehiset farkkuhaalaritkin toistaiseksi vielä ostamatta…

20140903_200821

Epävarmuus karisee askel askeleelta, ehkä kohta uskaltaudun jo ihastelemaan tutteja… Vielä on onneksi vaikka kuinka paljon hankittavaa, sitteri, turvakaukalo, peppupyyhe… ehkä minäkin tässä matkan varrella kasvan valmiiksi ottamaan pienen vauvan vastaan, tai sitten en…

Metallisydän

4 vastausta artikkeliin “Vaippoja ja potkuhousuja”

  1. Mitenhän kauan teille nuo kakkosvaipat mahtuu? Voipi jäädä pari pakettia käyttämättä jos lapsi tullee isäänsä tuon takamuksen koon ja kehitysvauhdin suhteen. Ei ehkä kannata vaippatarjouksista enempää noita pikkukokoja hamstrata 😉

    • Hehehee 😀 Puolet noista mene jo pelkkään vaipanvaihdon harjoitteluun 😀 Ja on osa kolmoskokoakin 🙂

  2. Itse en ole koskaan kakkavaippoja vaihtanut, mutta uskoisin saman kikan toimivan tähän kuin koiran eritteiden siivoamiseen. Eli kun se tilanne tulee eteen kuitenkin jossain vaiheessa, täytyy vaan tyhjentää pää ja hoitaa homma automaatiolla, hengittäen samalla suun kautta. Jos sitä tilannetta alkaa voivottelemaan ja miettimään sitä eritteen koostumusta ja hajua, niin ei tule mitään 🙂
    Mutta sulla on asenne kohdallaan, kyllä sä siitä selviät 🙂

    Ootko muuten nähny synnytysunia? Mä aikoinaan naureskelin kaverin miestä, joka näki vaimon synnytyksen lähestyessä unta että olikin itse maha pystyssä synnärillä 🙂 Jotenkin hellyyttävää sekin.

    • Kyllä mä uskon että vaipanvaihto onnistuu, en oo ihan herkkä kyökkäilemaan 🙂 En oo kyllä synnytysunia nähnyt, ainakaan vielä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta