Fitness-bloggarin tehokas kotitreeni

Jokainen vakavastiotettava fitness-bloggari kirjoittaa välillä omasta kotitreenistään, fitness-bloggarin arki kun on välillä hyvinkin kiireistä ja täynnä menoa, aina ei ehdi lähteä salille treenaamaan. Onneksi treenin voi helposti tehdä kotonakin arjen askareiden ohessa kun hiukan käyttää mielikuvitusta ja kekseliäisyyttä.

Vaikka kotitreenin tekeekin kotona muiden kotiaskareiden ohessa, on silti hyvä pukeutua joustaviin ja mukaviin urheiluvaatteisiin. Alasti en suosittele kotitreeniä tekemään palovamma- ja loukkaantumisriskin takia, mutta erityisesti mahdollisten ikkunoiden takana kyttäävien paparazzien ja fanien takia – ja niitähän fitness-bloggarilla riittää.

20140721_142100

Fitness-bloggarin monipuolisen kotitreenin ensimmäisenä liikkeenä toimii jauhelihanpaistosumokyykky, jota voi tehdä pienemmässäkin keittiössä luomujauhelihaa paistaessa ja parsakaalia hauduttaessa. Liike kohdistuu erinomaisesti reiden sisäosiin. Sopiva sarjapituus on aika joka menee jauhelihan paistamiseen pannulla, eli noin 3-5 minuuttia. Liike kannattaa tehdä hitaasti ja rauhallisesti turhia hötkyilemättä, säilyttäen koko ajan jännitys reisissä.

20140721_143332

Jauhelihanpaistosumokyykyllä on saatu hyvä lämpö päälle, joten voidaan siirtyä hieman haastavampiin liikkeisiin. Saatuaan seuraavan päivän eväät valmiiksi, ryhtyy fitness-bloggari siivoamaan. Kotitreenin toisena liikkeenä on siis luonnollisesti yhdenkädensohvanaltaimurointipunnerrus. Raskas liike, jossa tehdään yhden käden punnerruksia samalla kun toisella kädellä imuroidaan sohvan alta. Liikettä voidaan käyttää myös sängyn alta imuroidessa. Aloittelevat kotitreenarit voivat tehdä liikkeen kevennetyn version, pitäen polvet maassa.

20140721_142335

Fitness-bloggarin kotitreenin kolmas liike on pölyjenpyyhintähauiskääntö. Kyseessä on hyvin yksinkertainen liike, jossa pölyjä pyyhittäessä pidetään pölyrätti toisessa kädessä ja vesiämpäri toisessa. Samalla kun pyyhitään pölyjä, tehdään hauiskääntöjä kädellä jossa on vesiämpäri. Liikkeen raskautta on helppo vaihdella vesimäärää muuttamalla. Muista myös vaihtaa kättä välillä. Ja muista pölyjä pyyhkiessä Mr. Miyagin opetus: wax on, wax off.

20140721_142657

Fitness-bloggarin kotitreenin neljäs liike on koko treenin vaativin liike. Tätä liikettä en suosittele vasta-alkajille. Kyseessä on jalkalistojenpyyhintä käsilläseisonnassa. Liike suoritetaan nousemalla ensin käsilläseisontaan ja kun tasapaino on löytynyt, pyyhitään toisella kädellä pölyt jalkalistojen päältä. Tässä liikkeessä keskittyminen on hyvin tärkeää jotta kyetään säilyttämään tasapaino ja välttämään ikävät loukkaantumiset, kuten ikkunanläpikaatumiset.

20140721_143042

Kotitreenin viimeisenä sisällä suoritettavana liikkeenä fitness-bloggari suorittaa lähes koko kehoa rasittavan lattianmoppausvartalonkiertopuoleltatoisellekyykyn. Kyseessä on erinomainen jäähdyttelyliike joka käy myös raskaan lihaskuntotreenin päättäväksi aerobiseksi harjoitteeksi. Liikkeessä viedään paino vuorotellen toisen jalan päälle ja kyykistytään pitäen toinen jalka suorana sivulla samalla kiertäen ylävartaloa mopaten lattiaa. Kuulostaa ehkä hankalalta, mutta liikeradan löytyessä liike alkaa sujua kuin tanssi.

20140721_142521

Nyt on fitness-bloggarin kotitreeni saatu tehtyä. Koti on siisti ja koko keho treenattua kuin huomaamatta. Ai mutta hetkinen! Pakara, tuo fitness-bloggarin tärkein lihas on vielä treenaamatta! Eihän se käy, miten käy belfieiden? Miten käy fitness-bloggarin fitnessuskottavuuden? Onneksi kotitreenin bonusliikkeenä voidaan tehdä vielä ulkona suoritettava ruohonleikkausaskelkyykkykävely. Pitkä askel ja puristus pakaroilla ja ei kauaakaan kun päästään taas belfieitä kuvaamaan! Talvella tietenkin saman ajaa lumenkolausaskelkyykky.

20140721_143814

Näin onnistui fitness-bloggarilta hyvän lihaskuntotreenin tekeminen kotona, arkiaskareiden ohessa. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että kotitreeniin voi jopa jäädä koukkuun, niin mukavaa se on ja helppoa! Kannattaa kuitenkin muistaa aina silloin tällöin käydä myös siellä salilla näyttäytymässä : )

Metallisydän

43 vastausta artikkeliin “Fitness-bloggarin tehokas kotitreeni”

 1. Mahtava treenipostaus! Pitääkin testata yhdenkädensohvanaltaimurointipunnerrusta ja lattianmoppausvartalonkiertopuoleltatoisellekyykkyä, kun seuraavan kerran joudun siivoamaan koko talon. 😀

  • Suosittelen testaamaan! Tuo ainakin siivoamiseen uuden ulottuvuuden 😀

 2. Auts auts auts.. sattuu vatsaan ja poskiin tää nauraminen 😀 Nää sun postaukset on vaan niin huippuja 🙂 oli vaan kyl pikkusen haastavan tuntuinen treeni esim. mulle 😀 😀

  • Onhan tuossa haastetta kerrakseen 😀 Treenaamaan vaan, kyllä ne alkaa sujumaan! 😀

  • Täytyy myöntää että oli tuota kuvatessa itselläkin naurussa pitelemistä 😀

 3. Ja siivouspäivät ei enää koskaan tunnu tylsiltä tämän jälkeen! 🙂 Kiitokset päivän nauruista, yhdenkädensohvanaltaimurointipunnerrus räjäytti potin!

  • Kyllä kotitreeni tuo ihan uutta ulottuvuutta siivoukseen 😀

 4. Aivan loistavat vinkit! Meidän 10-v kaksoset tahtoivat heti kokeilla käsilläseisonta listojen pyyhintää 🙂

  • Hienoa! Koko porukalla vaan treenaamaan ja siivoamaan! 🙂

 5. Voi apua, aivan huippu….. 😀

  Oli mielenkiintoista yrittää lukea tätä pokkana töissä, kun meinasin revetä jo tuon sumokyykyn kohdalla, ai että.. 😀 😀

  • Mää oon vaan tällanen ja joku toinen on tollanen 🙂

 6. Hahahahah. 😀 Työpäivä sai kivan kevennyksen, mahtavaa! Olen ennenki pyörähtänyt blogisi sivuilla ja nauranut vatsan kipeeksi!

  • Höh, sehän on kuin tekis maastavetoa käyttäen hallitunkkia! Nyt robotti-imuri kaappiin ja moppi kouraan! 😀

 7. Aikamoisia sanahirviöitä muodostui uuden karheista liikesarjoista =D . Kyllä oli taas viihdyttävää luettavaa. Täytynee
  vihjaista isännälle tuosta viimeisestä liikevinkistä kun seuraavan kerran ajaa ruohon pihalta. Meillä on aika iso piha
  joten hapotus reisilihaksiin on taattu.

  • Nuohan on ihan helppoja ja yksinkertaisia nimiä liikkeille 😀 Isäntä saa paitsi siistin nurmikon, myös teräsiset pakarat 🙂

 8. 😀 😀 😀
  Tämä voisi kyllä kätevästi kääntää myös työajallekin ja näin voisi nauttia kotona fitness-ruokien kokkailusta aivan rauhassa kun työajalla olisi treenit tehty ja työhyvinvointiakin samalla parannettu 😀 Työni kun siis sisältää kaikkia näitä kodinhoidollisiakin työtehtäviä hoitotyön lisäksi, joten kaksi kärpästä yhdellä iskulla 😉
  Ehdottomasti esityslistalle seuraavaan viikkopalaveriin tämä otsikolla Työkaveritkin hyvään kuntoon T:siivousvastaava iive
  Onneksi on hyvä laajennettu työterveys meillä…

  iive
  http://voimaahoitsulle.blogspot.fi/

  • Perhana, en tullut ajatelleeksikaan! Mähän otan kanssa trikoot mukaan töihin ja treenaan siellä 😀

 9. Jos mulla olisi ollut rahkaa suussa, olisivat rahkat niin sanotusti lentäneet näppikselle. Aitoja ja rehellisiä naurunpyrskähdyksiä sai siis pidätellä tätä lukiessa. Kuvat olivat ihan parhaat. Etenkin toi hikipanta. Eissssssaatana 😀

  • Sinun ei pidä rahkaa syömän tietokoneella surffaillessasi. -Vanha viidakon sananlasku

 10. Hitto mä oon siivonnut ihan väärin 🙂 ja kokannut ja ja ja… pitänee ottaa itseään niskata kiinni jos muutkin noin tekee 🙂

  • Ehdottomasti nyt ryhtiä niihin kotitöihin ja arkihommat hyötykäyttöön! 😀

 11. Muahhahaaa! 😀 nyt meni fitness-bloggarin siivousmetodit täälläkin uusiksi 😀

  • Oikein! Sitten vaan uudet liikekeksinnöt jakoon! 😀

  • Mä pelkään että mun pölyjenpyyhintäzumba olis jo julkaisukelvotonta… 😀

 12. Voi jestas! 😀 On pakko kyllä sanoa että olet pelastanut monet aamut aamupuuron äärellä lukiessani näitä kirjoituksiasi. Niin monet naurut on naurettu. 🙂 Onkin tullut jo tavaksi mieheni kanssa päivän mittaan kysyä ”oletko jo lukenut metallisydämen uusimman kirjotuksen?” 😀
  Oot huippu! 😀

  • Kiva kuulla 🙂 Maailmassa ei ole koskaan liikaa naurua, iloa ja hyvää mieltä 🙂

 13. Turha ainakaan keksiä tekosyitä ettei ehtisi treenaamaan ja vatsalihastreeninkin saa näistä postauksista, joita voi lukea vaikka aamupuuroa syödessä 😀

  • Joo kyllä treenille aina jostain löytyy aikaa, vaikka sitten muiden askareiden ohessa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta