Kokeilusta käyttäjäksi

Tällä kertaa ajattelin tarttua hyvin yleiseen, mutta vaiettuun kuntosalitreenin osa-alueeseen. Asiaan joka kuuluu kehonrakennukseen, ja miksei fitnessiinkin oleellisena osana, mutta josta ei julkisesti puhuta, eikä kukaan sitä tunnusta. Se on vähän kuin yleisesti tiedossa oleva salaisuus. Monet tietävät käyttäjiä ja joillakin niitä on jopa ihan lähipiirissä, mutta kukapa sitä lähtisi julkisesti käyttämistään tunnustamaan. Teen tähän salailun ilmapiiriin poikkeuksen ja kerron omakohtaisesta kokemuksestani ihan suoraan.

Kukapa tavoitteellisesti treenaava ei haluaisi että treeni kulkee joka kerta mahtavasti ja että joka kerta pystyy treenaamaan aina kovempaa ja kovempaa ilman että paikat kipeytyvät pahasti? Kaikki varmasti tietävät että on olemassa tiettyjä keinoja joilla se on mahdollista, tai jotka ainakin auttavat treenaamaan kovempaa ja tuloksekkaammin… Nämä keinot ovat kuitenkin yleisesti vaiettuja eikä niitä voi ihan varauksetta suositella kaikille. Usein näitä keinoja tarjotaan pukuhuoneen hämärissä tai hiljaisella kuiskaavalla äänellä salitreenin aikana. Vaikka sanotaan että ei yhdestä kokeilusta vielä koukkuun jää, voi totuus olla ihan jotain muuta. Meille joillekin se ensimmäinen kerta voi olla lopun alkua. Niin kävi ainakin minulle, jäin koukkuun heti ensimmäisestä kerrasta.

Homma alkoi itselläni ihan viattomasta kokeilusta, kaveri tarjosi minulle mahdollisuutta kokeilla ihan ilmaiseksi. Hyvät fiiliksethän siitä tuli ja treeni kulki todella hyvin. Ei mennyt kovin kauaa kun teki mieli kokeilla uudelleen. Alkuun sain lainailla kavereilta aina silloin tällöin, mutta lopulta menin ostamaan omat ja siinä kohtaahan se homma sitten lähti käsistä. Aluksi tarkoitus oli käyttää vain kovissa treeneissä, mutta kohta huomasin käyttäväni aina treenatessa. Jotenkin ilman treenaaminen ei enää tuntunut miltään.

Nyt olen käyttänyt säännöllisesti jo vuosia ja onhan se myönnettävä että käytöllä on ollut vaikutusta myös lähipiiriini. Jotkut vanhat treenikaverit eivät ole enää salilla tuntevinaan ja onhan se käyttäminen romuttanut ihmissuhteitakin. Kaikki vaan eivät voi hyväksyä käyttämistäni. En syytä heitä siitä, onhan se tietyllä tavalla raskasta elää käyttäjän kanssa. Ja luohan se nyt tietynlaisen leiman myös käyttäjän läheisiin. Ei ole helppoa kun ruokakaupassakin ihmiset alkavat kuiskutella että ”tuo on se, joka seurustelee sen käyttäjän kanssa”.

En silti koe että käyttäminen olisi minulle ongelma. Voin lopettaa treenihanskojen käytön koska tahansa jos vaan haluan.

20121231_104434

Metallisydän

27 vastausta artikkeliin “Kokeilusta käyttäjäksi”

  • Liiallisella käytöllä saattaa olla yllättäviä haittavaikutuksia 😀

 1. Tulee alaston olo, jos ne jää kotiin tai reppuun. Ne, jotka ei salihanskoja käytä, voi kokeilla samaa fiilistä jättämällä housut pukkariin. ”Nyt kaikki kattoo, hävettää… kohta ne huomaa että menee käsistä nahka rikki enkä voi näyttää tätä alakuloa kellekkään. ”

  • Hebkilökohtaisesti pidän housuja vielä hieman tärkeämpinä, tosin ei voi tietää mihin tämä vielä johtaa…

 2. Olipa tutun oloista juttua…. Bongasinkin sitten tuolta eräältä foorumilta mr.Metallisydämen vanhoja kirjoituksia. Sieltähän se deja-vu tuli.

  • Jep, omaa aikaisempaa kirjoitustani plagioin, hieman uutta viilausta ja mukailua lisäten 😀

  • Ei ole pelkoa juttujen loppumisesta, tää oli vaan mun mielestä uuden lämmittämisen arvoinen juttu 🙂

 3. Jospa minä nyt sitten vihdoin saisin aikaseks hankkia ne salihanskat! Tekis treenistä ”hieman” miellyttävämpää. 😀

  • Kyllä ne hankkia kannattaa, mutta ei ehkä kannata siitä ihan kaikille kertoa… 😉

 4. Totta. En kerro kyllä kenellekään! 😀 Täytyy tilatakin ne hanskat netistä, ettei vaan kukaan nää.

 5. Tiedän varmuudella kaksi poliisiakin jotka juoksuttavat treeniään hormoneilla. Eihän käyttö tai hallussapito ole edes rangaistavaa suomessa…

  • Hehe 😀

   Luitkohan tekstin ihan loppuun asti? 😀

   Tässä tekstissä ei hämäävästä alustaan huolimatta kyse muusta kuin treenihanskoista 😀

   Itse en ole koskaan hormoneihin tai muihin kiellettyihin aineisiin koskenut, treeni kulkee hanskojen avulla ihan riittävän hyvin 😀

  • Tottakai vyö ja vetoremmit, mutta vaan joissakin liikkeissä ja raskaimmissa sarjoissa 🙂

 6. Mä arvailin mielessäni koko tekstin että mikä suuri paljastus sieltä tulee, ensin ajattelin palkkaria ja laturia ja sitten veikkailu siirtyi näihin treenivälineisiin ja hanskat, koukututtu myös ja nehän täytyy kunnon fitnessbloggarin myös mätsätä vaatteisiin sopiviksi eli yhdet ei riitä millään 😀

  • Hehehe 🙂

   Tottakai pitää mätsätä muuhun pukeutumiseen 🙂

 7. Joskus kyllä huomaa että kanssatreenaajat kattoo oudosti käyttäjää. Hyvä että julkkiksena 😀 uskallat myöntää, helpottaa meidän sunnuntaitreenaajien elämää.

  En tosin käy salilla näyttäytymässä 😉 , joten minullakin on kädessä työhanskat. Kun ostaa keskikalliit niin kestää rautaa, ja treenivaatteiden hinnat tietäen tulee varmasti silti halvemmaksi.

 8. […] Vaikka treenivaatteet ovatkin tärkeä juttu, (alasti tuskin kukaan haluaa treenata, tai jos haluaakin, kukaan muu tuskin haluaa samalla salilla enää treenata) eivät treenivaatteet kuitenkaan sinänsä ole treenivarusteita. Sellaisiksi lasken tukivyöt, ranne- ja polvisiteet, vetoremmit ja erilaiset koukut sekä myös treenihanskat, joiden käyttäjäksi tunnustauduin TÄÄLLÄ. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta