Mies, näin selviät Ikeasta

Ikea, sana jota lähes jokainen terve aikuinen mies kavahtaa. Se herättää useimmissa miehissä kauhunsekaisia tunteita, joissakin jopa pakokauhua. Näin ei kuitenkaan ole pakko olla, Ikeassa käymisestä voi myös selvitä ilman traumoja, Metallisydän kertoo miten.

Ikea_1

Kaikkein tärkeintä, niin tässä asiassa kuin elämässä yleensäkin, on asenne. Jos jo alkuun päätät, että päivästä tulee kauhea, vastenmielinen ja tuskaa täynnä, on peli menetetty jo ennen kuin on edes lähdetty liikkeelle. Omalla huonolla asenteellasi saat myös kumppanisi hermot kireälle ja päivästä tulee varmasti ikävä, jokaiselle osapuolelle kassan ylipirteää ja alipalkattua Håkania myöten. Yllätä siis kumppanisi ja lähde mukaan ilolla, suunnitelkaa yhdessä jo etukäteen mitä kaikkea Ikeasta tarvitsette niin ei tule se valtava kuormakaan sitten ihan yllätyksenä (kannattaa kuitenkin varautua siihen että Ikeasta tehdään AINA myös heräteostoksia…)

Ikea_lipastot_Hemnes_Birkeland

Toinen tärkeä ennakkovalmisteluihin liittyvä ja Ikean reissua huomattavasti helpottava asia on pitää huolta että käteisen rahan lisäksi mukaan tulee ainakin pari luottokorttia joilla on tarpeeksi katetta. Reissu ei nimittäin varmasti tule olemaan halpa.

20140613_000705

Niin shoppailussa kuin kaikessa muussakin urheilussa tankkaaminen on tärkeässä asemassa, varaudu päivään siis kunnon aamupalalla. Matkan aikana on tärkeää pitää huolta säännöllisestä ruokahuollosta jotta verensokerit eivät pääse heittelemään, mutta mukaan on hyvä pakata hätätilanteita varten myös nopeasti nautittavaa evästä. Itse kannan aina mukanani proteiinisheikkiä hätätapauksia varten.

20140612_094801

Myös ajomatkasta on hyvä nauttia, ei ole hyvä lähtökohta shoppailulle jos hermot ovat kireänä huonosti sujuneen automatkan jäljiltä. Säädä siis huolella auton penkki mukavaksi, laita ilmastointi puhaltamaan sopivan raikasta ilmaa ja laita soimaan jotain kepeää musiikkia. Mukaan kannattaa varata myös CD-levyjä, pelkkään Radioon ei kannata luottaa. Radio Novalta soitettu Tauski-maraton on pilannut monta muuten hyvin suunniteltua Ikea-reissua.

20140612_110517

Kun päästään itse Ikeaan, ole valmistautunut siihen, että siellä menee aikaa. On harhakuvitelma että ”kierretään vaan nopeasti ja ostetaan se yksi lipasto jota tultiin hakemaan”. Paskat. Siellä kuluu monta tuntia. Piste. Tässä kohtaa tullaan siihen oikeaan asenteeseen, oikealla asenteella pärjäät varmasti. Ikea on paikka jossa mies ei määrää kaapin paikkaa (tai edes väriä), joten luovuta suosiolla johto puolisollesi ja seuraa häntä muistilista toisessa kädessä, kynä toisessa.

howtoshop279x279

Muista vastailla kysymyksiin, mutta harkitusti. ”Ihan sama” tai ”ei sen niin väliä” ovat AINA vääriä vastauksia. Löydä oikeat tavat kertoa oma mielipiteesi mutta olla samalla ehdottomasti samaa mieltä puolisosi kanssa. Tähän saat hyvää harjoitusta kotona aina kun puolisosi kysyy sinulta mielipidettä siihen mitä laittaisi päälleen kun ollaan lähdössä jonnekin. Ole siis tarkkana!

Muista myös itse ehdotella aina välillä jotakin, se luo kuvan siitä että olet oikeasti kiinnostunut ja haluat olla mukana yhteisen kodin sisustuksessa. Ole kuitenkin valmis siihen että ehdotuksesi tyrmätään hölmöinä miesmäisinä ehdotuksina, Eteisen matossa ei voi olla harmaata kun sitä ei ole makuuhuoneen verhoissakaan!

20140612_140910

Ikeassa aika kuluu kuin siivillä ja tässä kohtaa on erityisen tärkeää muistaa pitää ruokailuajoista kiinni. Älä siis päästä nälkää yllättämään, siinä kohtaa kun vatsa alkaa kurnia, olet auttamattomasti myöhässä! Verensokerit on pidettävä tasaisina ettei ala ärtymys hiipiä tai väsy iskeä… Ikeassa on onneksi tarjolla suhteellisen edullista miesruokaa, perunamuusia ja lihapullia. Osaa ne ruotsalaiset edes jotain…

20140612_132813

Äläkä missään tapauksessa erehdy luulemaan että shoppailu on ohi kun Ikean valtava sokkelomainen yläkerta esimerkkihuoneineen on kierretty. Ei sinnepäinkään, siitähän se nautinto vasta alkaa kun laskeudutaan alakerroksen sisustushärpäkkeiden lumoavaan maailmaan. Et ole koskaan voinut edes kuvitella miten olette tulleet toimeen ilman erilaisia lasipurkkeja, kauhoja ja vatkaimia, käteviä säilytyslaatikoita ja upeita lamppuja, ihania tauluja ja tekokukkia erilaisista kynttilöistä puhumattakaan! Muista hymyillä vaikka sydämesi vuotaisi verta jokaisen serviettipaketin ja käsipyyhkeen kohdalla joka kärryyn kolahtaa.

800_tampereen_ikea

Muista hymyillä myös kun keräät vihdoin varaston puolella selkä hiessä raskaita pahvipaketteja hyllyväleistä 16 B ja 42 D. Äläkä anna hymyn hyytyä edes kassalla kun käsi täristen ojennat luottokorttisi kassan Håkanille uskaltamatta edes vilkaista ostosten loppusummaa. Kohta olet selviytynyt reissusta voittajana!

Kotona odottaa enää täpötäyden auton tyhjentäminen ja pakettien sisään kantaminen. Niin ja se aina yhtä ihana kokoaminen…

20140612_191012

20140612_191039

 

Meillä tosin matka jatkui Ikean jälkeen vielä muutamaan muuhunkin melkein yhtä ihanaan ostosparatiisiin. Itse selviydyin niistäkin kunnialla, hymy huulilla, olenhan jo Ikea-konkari. Ja meillä kun oli ostoslistalla myös jotain aika ihanaa mitä Ikeassa ei myydä…

20140612_192058

Metallisydän

40 vastausta artikkeliin “Mies, näin selviät Ikeasta”

 1. Ihanaa odotusaikaa ja vauva-arkea! Olettaen että vaunut on teidän perheen käyttöön 🙂 Tai jos ne on ostettu kummin kaiman serkun vauvalle, niin hänellekkin samat.

  • Kiitos 🙂 Kyllä vaunut on omaan käyttöön 🙂

 2. Hienoa, että joku ottaa kantaa tällaiseen yhteiskunnallisesti tärkeään aiheeseen, joka vavisuttaa parisuhteita joka päivä. Tässä vielä ammattilaisen lisävinkit.
  – Yläkerran huonekalunäyttelyä EI ole pakko kiertää, vaan yläkerrasta pääsee suoraan alakertaan. Kaiken mikä on nähtävillä yläkerrassa, näkee myös netistä.
  – Saavu paikalle aamulla tai kahdeksan jälkeen illalla, vältyt ruuhkilta. Paitsi jos tykkää ruuhkasta, niin sitten lauantaina tai sunnuntaina kello 14.20.
  – Ota älypuhelin mukaan. Sillä voi ottaa kuvia paikkalapuista (ei tartte kynää ja paperia) ja voi tsekata saatavuudet yms. nettisivuilta. Siitä voi myös katsella jalkapallomatseja samalla kuin nojailee ostoskärryyn.
  – Ikeassa on saatavilla myös kotiinkuljetus, jos farmariauto onkin yllättäen liian pieni kaikille lukuisille Hemnes- ja Kallax-paketeille.
  – Voin paljastaa, että jos luulit shoppailun olevan vaivalloista naisen kanssa, niin se on vähintään kolme kertaa vaivalloisempaa naisen JA lapsen kanssa (Onnea silti!), mutta parin vuoden päästä muksun voikin lykätä ilmaiseksi leikkipaikkaan shoppailun ajaksi.

  Terveisin myyjä (joka ei ole alipalkattu!) siltä osastolta, jossa myydään niitä iki-ihania lasipurkkeja ja kauhoja. Ne on oikeesti aika ihania. 😉

  • Loistavaa, asiantuntijan näkemys asiaan! 🙂

   Mutta hei, eihän Ikea-reissu ole mitään ilman yläkerran labyrintissa harhailua ja kaikkia ”Oooii kun iihana ratkaisu!” kiljaisuja 🙂 Ja parastahan tuo on nimenomaan siinä ruuhkassa, miehet rakastaa jonotamista! Jalkapallomatsien katsominen on muuten hyvä ratkaisu, mutta siinä saattaa huomiokyky herpaantua ja tulla tokaisseeksi kohtalokkaan ”En mä tiedä” tai ”Ihan sama” johonkin tärkeään kysymykseen…

   Ai niin, on ne kauhat kyllä aika kivoja 😉

 3. Sun blogi on aivan huippu nykyään, jatka samaan malliin! Aina, kun lukee sun kirjoituksia, tulee hyvä mieli ja naurattaa:) ja aivan valtavan paljon onnea teille molemmille!:)

 4. Hahaa, täytyykin näyttää nämä ohjeet miehelle ennen seuraavaa Ikea reissua jos sen asenne vähän parantuisi 😀 Tää on kyllä paras blogi ikinä!

  Paljon paljon onnea odotusaikaan! 🙂

 5. Oi, kiitos hyvistä vinkeistä, pitääpä vinkata omalle puolisolle! 😉 Täällä myös ois tommoset hienot kärryhankinnat eessä.. 😉 Ihanaa odotusaikaa sinulle ja puolisolle! 🙂

  • Näin suhteellisen tarkan vertailun pohjalta suosittelen vaunuiksi Hartaneita 😉

   Kiitos 🙂

 6. Onnittelut muksusta ja todella hauskasta tekstistä! Näin naisena on mukava lukea näin hyviä ”man to man” -vinkkejä, pitääpä linkittää heti omalle miehelle luettavaksi 😀 ”Vaikuta kiinnostuneelta ja esitä mielipiteitä, vaikka ne kuitenkin hylätään” – osu ja uppos. Näinhän se menee 😀

  • Kiitos 🙂 Välillä on hyvä saada muilta miehiltä vertaistukea 🙂

 7. Haha, jälleen kerran törkeän hyvää settiä, repesin täysin Tauski- kohdassa :’D
  Onnea perheenlisäyksen johdosta, varsin pätevän näköiset rattaat.

  • Rattaat on ihan mahtavat, oon ihan aidosti innoissani niistä 🙂 Niissä on hei jousitus ja levyjarrut ja ja ja… 😀

 8. Meillä oltais tätä listaa tarvittu, kun mies ihan oma-aloitteisesti ehdotti Ikea-reissua. Pokka piti ja sanoin koleesti että mikäs siinä. Mies ei kun ollut kolmenkymmenen vuoden ikään mennessä kertaakaan käyny pytingissä sisällä joten ei sillä paralla ollu hajuakaan mikä sisällä odotti 🙂 Koitinkin prepata etukäteen sitä, ettei sitten ole naama vääränä tai HUOKAILE (valitustakin ärsyttävämpää). Ja joka kerta jaksoi repiä vähän suupieliä ylöspäin kun osottelin mööpeleitä ja kippoja 😀
  Onnellista odotusaikaa, hienot kiesit! 🙂

  • Äskeiseen viestiini lisäten..
   Onnea paljon tulevasta pienokaisesta ja kaikkea hyvää odotukseen

  • Todellisuudessahan meillä reissu ei mennyt noin, oikeesti ihailin kippoja ja kuppeja ihan yhtä innokkaasti kuin puolisokin… 😉

 9. Ihana loppuhuipennus hauskalle survival guidelle, perhe-elämästä saakin varmaan sitten revittyä mukavasti lisää selviytymisoppaan aiheita 😀 Paljon onnea!

  • Joo, eiköhän tossa ajan myötä tule uusiakin aiheita selviytymisoppaille… 🙂

 10. Rattaat on varmasti viimeisintä huutoa ja toiminnot kohdillaan jos itse olit niitä valitsemassa 🙂
  Ikeassa käynti on ihan karseeta ainakin mulle. Viimeiset kaksi reissua ja aikaa mennyt 15 min. Huomenna olisi käytävä taas siellä, mutta onneksi en ole hypistelijä tyyppiä, joten reissu ei tule olemaan pitkä. Kauemmin menee ruokakaupassa kuin ikeassa 🙂

  Onnea odotukseen.

  • Jep, kyllä tarkkaan tuli vaunut valittua, ominaisuudet on kohdillaan 🙂

   15 minuuttia olisikin ihan sopiva aika Ikea-reissulle 🙂

  • Lähetin miehen yksin ikeaan tänään, annoin ohjeet ja hyllyt mistä ne pitää hakea. Sillä meni 10 minuuttia ovesta sisään ja ulos 🙂

  • Aika suoritus!

   Tosta vois tehdä jonkin kisan. Miehille lista kouraan mitä pitää hankkia ja lähtöklaukaus, ensimmäinen täydellisen setin kerännyt ja kassalta ulos selvinnyt voittaa…

 11. Pitääkin laittaa tämä(kin) teksti aviomiehelle luettavaksi, tässä on erittäin hyvin purettuna miten pärjätä. Se ei ole niin vaikeaa 🙂

  Onnea perheenlisäyksestä 🙂

  • Laita ihmeessä, näillä ohjeilla pitäsi pärjätä 😀

   Kiitos 🙂

 12. vavva!!!!!!!
  kaikki muu hauskuus pyyhkiytyi kokonaan pois kun tuli toi loppuhuipennus!
  vauva tullee! <3 onnea.
  ja ps: haaparannan ikea minne täältä oulusta mennään, on vaan ykskerroksinen. helpottaa huomattavasti miehen, joka meillä asuu, ikeareissuja. 😀 😀

 13. Jees! Mieheni lähti Ikeaan hyvin tyynenä ja rauhallisena ja kulki vaan perässä kärrien kanssa sanomatta sanaakaan mihinkään. Ihan nappisuoritus ensikertalaiselta! On viljellyt tätä taktiikkaansa myös kavereilleen.
  Viime kesänä lähdettiin extempore hakemaan huonekaluja ja otettiin lapset mukaan. Sanoin, ettei sitä yläkertaa tosiaan tarvitse kiertää, kun mehän tiedetään mitä ollaan hakemassa. Mieheni oli sitä mieltä että ”tottakai se kierretään, koska lapsetkin ovat mukana, pitäähän niittenkin se nähdä”.
  Mukaan lähti sitten tie-tys-ti pari ylimääräistäkin juttua, mies oli sitä mieltä ettei takuulla mahdu autoon ja minä sitä mieltä, että mahtuu ”kun tätä on kuule tehty pari kertaa aikasemminkin”.
  Lopputulemana, minä ajan Ikeasta kotiin nenä tuulilasissa, koska kuskin penkki piti vetää niin eteen kun vaan menee ja selkänoja niin suoraksi kun pystyy, että ostokset mahduu kyytiin. Tytär istui takakeskipenkillä takakontista tulevan pahvilaatikon alla niskat nurin koko matkan ja vannotti, ettei IKINÄ enää lähde Ikeaan.

  • Heheheee 😀 😀 Oli kyllä varmasti hilpeä kotimatka 😀 Mutta noi on kyllä silti sellasia reissuja joita varmasti muistellaan hymyssä suin jälkikäteen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 2
Tykkää jutusta