Erilaiset treenaajat

Kuntosalitreenaaminen on suosionsa huipulla. Janni Hussi treenaa, Peter Wilenius treenaa, Anna Virmajoki treenaa, Bull Mentula treenaa, Jutta ja superdieetti treenaa, Metallisydän treenaa ja naapurin Pirjokin treenaa. Kaikki treenaa. Mutta kaikki ei treenaa samalla tavalla. Tällä kertaa Metallisydän luokittelee kuntosalien käyttäjät raadollisesti eri luokkiin. Mistä lokerosta SINÄ löydät itsesi?

erilaiset treenaajat

Salillakävijät

Nimensä mukaisesti salillakävijät käyvät salilla. Käynti voi kestää puolesta tunnista kahteen tuntiin riippuen siitä, kuinka paljon salilla tulee juteltua muiden salillakävijöiden kanssa tai miten mielenkiitoisia uusia naistenlehtiä salin lehtihyllystä löytyy. Salillakävijä tekee salilla sitä liikettä, mikä laite nyt sattuu vapaana olemaan ja mikä sattuu tuntumaan kivalle. Salillakävijälle tulee harvemmin salilla hiki, jos ei sitten pientä kainaloiden kostumista lasketa kun salin telkkarista näkyvissä salkkareissa on niin jännä kohta… Salillakävijälle tärkeintä on sanoa käyvänsä salilla.

20140530_102325

Trenditreenaaja

Trenditreenaaja on entinen bodypumppaaja joka on myös harrastanut zumbaa. Nyt trenditreenaaja harrastaa fitnessiä ja tähtää bikinifitness-kisoihin. Trenditreenaaja pukeutuu viimeisimpien trendien mukaisiin treenivaatteisiin ja on salilla aina edustava, tekokynsien väri mätsää aina trikoiden väriin. Aikaa saattaakin vierähtää enemmän kotona peilin edessä päivän treenivaatteita sovittaessa kuin itse salilla. Trenditreenaaja kuljettaa mukanaan pientä trendikästä hikipyyhettä ja taputtelee sillä otsaansa jos hiki pääsee yllättämään crossarilla. Trenditreenaajalle tärkeintä on kerätä salilla katseita ja päivittää jokainen treeni iphonella facebookiin.

20140530_121615

Teinitreenaaja

Teinitreenaajia näkee salilla usein ryhmissä, vähintään pareittain, lököttävät farkut jalassa ja lippa vinossa. Teinitreenaajat tulevat salille tekemään penkkiä ja hauista. Tai sitten hauista ja penkkiä. Jalkoja teinitreenaajat eivät tee, nehän kehittyvät sählyä pelatessa koulun liikuntatunneilla. Ja sitäpaitsi, mitä väliä niillä jaloilla on, ainahan voi olla housut jalassa… Teinitreenaajalle tärkeintä on se, kuinka paljon nostaa penkistä.

20140530_101520

Treenaaja

Treenaaja treenaa samalla kuntosaliohjaajalta saamallaan ohjelmalla vähintään kolmatta vuotta. Samat liikkeet samassa järjestyksessä ja samoilla painoilla, vuodesta toiseen. Sarjat tehdään siihen asti kunnes alkaa tuntua ikävältä. Maha ei kasva, mutta kehitystäkään ei tule. Treenaajalle treenaaminen on mukava harrastus.

20140530_101826

Massakausitreenaaja

Massakausitreenaaja on aina massakaudella. Massakausi on juuri alkanut tai juuri loppumassa, mutta aina ollaan silti massakaudella. Massakausitreenaaja syö paljon koska se kuuluu massakauteen. Massakausitreenaaja repiii ja ryskii liian suurilla painoilla koska massakaudella kuuluu käyttää suuria painoja. Massakausitreenaaja kertoo kavereilleen kuinka kovassa kunnossa on sitten dieetin jälkeen, koskaan se dieetti ei kuitenkaan pääse alkua pidemmälle…

20140530_102023

Kellarisalitreenaaja

Kellarisalitreenaaja treenaa hämyisessä testosteroninhajuisessa kellarisalissa magnesium-pölyn keskellä. Kellarisalitreenaajalla on aina hupparin huppu silmillä ja polvituet polvissa. Kellarisalitreenaajista ei kukaan oikeastaan tiedä enempää, sillä kellarisalitreenaajat eivät koskaan poistu kellarisalistaan.

20140530_100646

Hifistelijä

Hifistelijä panostaa treenaamiseen kaikkensa. Hifistelijä ylittää kipukynnyksen joka kerta eikä oksennuskaan ole kaukana. Treeniohjelma on mietitty tarkkaan, jokaista osatoistoa myöten. Myös ennen treeniä, treenin aikana ja treenin jälkeen käytettävät lisäravinteet on mietitty ja punnittu grammalleen. Hifistelijä ei jätä treenejä väliin oli sitten joulu tai juhannus. Hifistelijä luulee tietävänsä treenaamisesta ja siihen liittyvstä kaiken, ja usein tietääkin. Hifistelijän elämä pyörii treenin ympärillä, oikeastaan hifistelijälle treeni on elämä.

20140530_100855

 

Löydätkö itsesi jotakin lokerosta? Jäikö jokin lokero puuttumaan? Onko lokerointi mielestäsi typerää? Onko Marsissa elämää? Kerro rohkeasti mielipiteesi, niin minäkin teen : )

Metallisydän

59 vastausta artikkeliin “Erilaiset treenaajat”

 1. En osannut luokitella itseäni pelkästään yhteen, vaan useampaankin 😉 kiitos huippu blogista, hihittelin taas yövuorossa ja sain uusia ideoita omaan treenaamiseen ❤️

  • Nuo saattaa olla hiukan kärjistettyjä ja oikeasti kaikki on jotain noiden väliltä tai sekoitusta kaikista 🙂

 2. Aivan loistavia nämä päivitykset!! 😀
  Itse ehkä hifistelijän ja kellarisalitreenaajan välillä..

  • Kiitos 🙂

   Mä luulen että mussa on itessäni enemmän tai vähemmän jokaista 😀

  • Kuvistakin päätellen sussa on vähän näitä kaikkia :’D

   Unohdit muuten instagram salilla kävijät, jotka räpsii muutamat belfiet, selfiet ja muut salikuvat instaan todistusaineistoksi. Treeniin kuuluu maximissaan lihasten pumppailua, että näyttää kuvissa paremmalta ja sitten instagram treenaaja lähtee kotiin. Kotimatkalla otetaan nomakeup selfie ja päivitellään salilla käymistä 😀

  • Olen mukautumiskykyinen 😉

   Joo belfiet kuuluu ehdottomasti osana salitreeniin, mulla ainakin 😉

 3. Heh, mä olen selvä massakausitreenaaja. Aina olen ens keväänä/kesällä timmissä kunnossa 🙂 Sitä kesää odotellessa:)
  Hyvä blogi, kiitos!

  • Hehe 🙂 Eiköhän se kesä sieltä vielä tule 🙂

 4. Taas ihan huippukirjoitus, joka sai hyvälle mielelle! Tää olis halunnut nähdä Metallisydämellä pinkin topin lisäksi myös nuo
  SixDeucet päällä ja belfien kera, ehkä ens postauksessa? 😉

  • Postista kävin just hakemassa paketin Six Deucea, eiköhän tässä nähdä vielä Six Deucea Metallisydämenkin päällä, jos ei housuja niin paitaa ainakin 🙂

  • Hifistelijä massakaudella kellarissa? 😀

 5. Sä olet ihan ehdottomasti paras bloggaaja päällä maan:) Kiitos maanantain piristyksestä!

  • Oikein! Aikalailla sinne hifistelijä-lokeroon joudun myös, tosin otan mausteita mukaan aikalailla kaikista muistakin lokeroista 😀 😀

 6. Ei kukaan muu ole törmännyt senioritreenaajiin? Nämä papat kulkevat ”Pudasjärven Sisu -57” -verkkareissaan salilla aina aamulla tai aamupäivisin ja ehtivät yhtä aikaa sekä vaihtamaan kuulumisia toistensa kanssa että opastamaan nuorempiaan. Siellä he hinkuttavat kymmenen vatsarutistusta paineilmalaitteissa sellaista tahtia, että alkaa unettaa, kun katseleekin. Istuvat laitteessa pyyhe kaulan ympärillä sarjatauolla, ja huikkaavat neuvoja tyyliin ”Elä elä tyttö moista taakkaa laita siihen tankoon, menneepi välilevyt jos riuhtoo tuommoisia voimamiesliikkeitä”.

  • Ihan loistava! 😀 😀 Toi olis ihan ehdottomasti pitäny lisätä listaan 😀

 7. Hieman hävettää, mut taidan olla ihan vaan treenaaja.
  P.S iltalehti oli poiminut faktaa täältä juttuunsa: Viisi syytöstä bikinifitnessiin – timmit mimmit vastaavat… oltiin otettu vähän liian todesta tää ”salilla kehutaa peppua ja sixdeucen housut jalassa, niin voi lähtee bikinifitnessiin” 😀

  • Joo huomasin ton, olis voinu laittaa ihan linkin blogitekstiinkin kun kerran lainauksenkin ottivat suoraan… Yksi lause irrotettuna kontekstistaan saattaa antaa ihan eri kuvan kuin koko teksti… Ei ehkä tuo tekstin ironinen sävy ihan välittynyt 😉

 8. Haha oon ihan ehdottomasti toi Treenaaja! ;D mun tavoite onki käydä salilla koska se on kivaa! Sama se kasvaako lihakset ja kunto, ainakin se saavutettu kunto ylläpidetään! 😀 ja ennenku joku true-bodari tulee tänne huutamaan että ”SALILLA EI OO KIVAA SIELLÄ NOSTETAAN SUUPIELET VÄÄRINPÄIN RAUTAA” niin pyh ja pah, mun mielestä kaikessa urheilussa lähtökohta on se, että on kivaa! Kukin omien tavotteiden mukaan! Loistopostaus ja toi pappatreenaja-lisäkommentti on kyllä kans aivan tosassie!

  • Salilla kuuluu olla kivaa, treenaaminen on kivaa vaikka hampaat irvessä vääntäisi. Mä nautin treenaamisesta ja nautin siitä että nautin treenaamisesta 😀

 9. Taijan olla tuo massakausi treenaaja,joka haluais olla kellarissa hifistelijä 🙂 Mutta ei ole kellaria ja lapset ja työkin pitää hoitaa 🙂
  Tuo pappa-huomio -57 verkkareissa oli hyvä ja lisänä vain mummu-osasto,joka käy kyselemässä ”miten ne lapset voi äläkä sie poika rukka revi itteäs piloille” 😀

  • Mummut ja papat ikävä kyllä jäi jaottelun ulkopuolelle, hiton huolimatonta 😀

 10. Loistavaa jaottelua ja analysointia taas kerran! En ihmettelisi vaikka iltalehdestä löytyisi kohta juttu lähdeviitteenä metallisydän 😀 Itse lisäisin yhden mainitsemattoman henkilön joka ainakin Vaasan saleilla tunnetaan ”salikyylä”, joka tulee arvostelemaan ja kyyläämään muiden reenejä 🙂

  • Olishan se kunnia jos Iltalehti huomioisi tällaisen fitnessbloggaajan 🙂

   Hitto vieköön, salikyylästä tuli mieleen yksi unohtunut kategoria, nimittäin peilin kautta kyttääjät 🙂

 11. Sielultani kelaritreenaaja(ja salikäytös yhtä epäsosiaalinen) Luonteeltani hifistelijä. Eli molempia löytyy. Hyvä teksti taas, kiitos!

 12. minäki sielultani sellanen kellaritreenaaja, ainoa vaan että puntteilu on oheisharjoittelua omalle lajille 🙂

  • Ei se vähennä ollenkaan kellaritreenaajan uskottavuutta 🙂

 13. Hahahahaa! Trenditreenaja kautta treenaaja ilmoittautuu! Pumpin ja zumban kauttahan tonne salin puolelle tuli ehkä nelisen vuotta sitten siirryttyä eikä paluuta näy. Ulkonäkö on kyllä salilla au naturel ja helvetin hikinen eikä vaatteillakaan koreilla, joten pump-historian lisäksi muuta trendikästä täältä ei löydy. Hitokseen laiska oon vaihtamaan ohjelmaa, mutta on tuo nykyinen nyt ehkä neljäs eli plus/miinus yks vuos on aina menty samalla 😀 Oon mä noita vanhoja silti välillä keskenään kierrättänyt.

  • Ei sitä treeniohjelmaa liian usein saakaan vaihtaa, mutta ehkä kuitenkin alle vuoden välein 😀

 14. Ehkä yhdistelmä hifisteliää (Kyllähän ne lisäravinne ja treenijutut on vähän turhankin pitkälle välillä mietitty), kellarisalitreenaajaa (Salini on voimanostopainotteinen kellarisali) ja teinitreenaajaa (ihan iän vuoksi, ei niinkään käytöksen) 😀

  • Harva ihan suoraan mihinkään lokeroon sujahtaa, eikähän meissä useimmissa ole hiukan osia useammasta lokerosta 🙂

 15. Mä olen aina massakaudella ja ehdottomasti hifistelijä!! Massakausi ei kyllä näy missään (nimim. 52,3kg), ja kaikki tarttee punnita ihan grammalleen puurohiutaleista lähtien! ;D

  • Ei punnitseminen väärin ole, massakaudellakaan 🙂

 16. Täällä huutelee yksi Ikuinen Aloittelija, joka innostuu treenaamisesta aina säännöllisen epäsäännöllisesti. Esim. silloin kun on ostanut uudet treenivaatteet joita pitää päästä esittelemään tositoimissa. Ikuinen Aloittelija tulee salille vastakyhätyn saliohjelman kanssa, virittelee Ipodiaan kuulokkeiden johdot solmussa ja istuu väärinpäin salilaitteissa. Hän esittelee ylpeänä alkavia salikovettumia kämmenissään. Jo kolmessa viikossa hän kokee niin suuren kehityksen ”eiks mun haba/peppu ookki jo vähän alkanut muotoutumaan”, että itse asiassa salilla ei tarviikaan käydä ihan niin usein. Hän siirtyy joogaan tai muulle kehonhuoltotunnille vetreyttämään ”rankan treenijakson” kiristämiä lihaksia. Ja sitten hän ihmettelee eikö neljä kertaa viikossa salilla ähkivillä tositreenaajilla ole oikeasti muuta elämää.

  • Aivan mahtava tämäkin! 😀 😀 😀

   Mun jaottelu on selkeesti puutteellinen! 😀

 17. Olin lisäämässä samankaltaista ryhmää kuin Ikuinen aloittelija. 😀 Käyn ”kellarisalilla”, oon wannabe-hifistelijä (mutta sen verran järkeä päässä, että hirveästi rahaa en laita palamaan, kun tiedän, että innostus lopahtaa pian), mutta mulla on salaperäinen pieni muistivihko, johon kirjaan jotain jokaisen liikkeen jälkeen (runojako?). Kävin koko tammikuun salilla. Sitten kävin maalis-toukokuun salilla kolmesti, neljästi viikossa ja nyt on neljäs viikko laiskottelua. Todennäköisesti aktivoidun vähintään kolme kertaa tänä vuonna.

 18. Moikka!

  Kaksi prototyyppiä jäi välistä. Ristiintreenerit/crossfittarit/toiminnallisen reenin yksilöt JA old school voimailijat eli painon/voimanostajat. 😉 En nimittäin löytänyt kyllä itseäni mistään noista. Kellarisalikävijä oli lähellä (nousi heti mieleen Kontulan kuntokellari isokäsisine bodailijoineen). Mutta Ruskeasuon punttimiehet/naiset on nyt unohdettu kyllä kokonaan!

  Toki kukaan muutenkaan muista ikinä painonnostajia, joten kovin suuri synti tämä ei ollut.

  Tsemiä reeneihin!

  – Anni

 19. Tämä on kyllä ainoa blogi, jota olen jonkin verran jaksanut jopa seurailla, sarkastisuus taitaa vetää hieman puoleensa. Mutta asiaan, varmaankin itseni löydän tuolta hifistelijän/kellarinkunkun väliltä, ei ihan huppu ja polvituet tosin kulje mukana, mutta muuten hipoo lähellä sitä. Ja tietoa kannattaa hankkia aina, mutta mainitsit tuossa että usein tietää kaiken. Olen vahvasti siinä uskossa, että jokaiselle treenaajalle on se oma tie/tyyli.

  • Kaikki treenaa tyylillään ihan kuin kaikki elää omalla tavallaan. Ei ole oikeeta ja väärää tapaa, paisti tietysti että mun tapa on se paras tapa 😉

 20. Ciao!! Oon pt-treenari… Pakko pitää pt joka hymyssäsuin keksii mitä rankempia treenejä… muuten sohvaperunaminäni ottaa voiton… Onhan minunkin pakko kehua tätä blogia kun saat mut nauramaan ääneen :)!! Ihqu oli toi pinkki paita 😉

  • Tuo on kanssa aika yleistä että treenataan ”PT:n voimalla”, eikä se ole ollenkaan huono tapa varsinkin jos tiedostaa oman taipumuksensa luovuttaa ilman piiskaajaa 🙂

 21. Yksi ryhmä tuli mieleen, joita salilla tulee usein vastaan ,nimittäin urheilijat, jotka treenaa lajityypillisesti tukien omaa salin ulkopuolista lajiaan… (mä juoksijana kuulun vähän tollaseen ryhmään)

  • Joo sellaset lajinomaiset treenit saattaa näyttää tottumattoman silmään välillä aika hassuilta 🙂

  • Ja itelle tulee salilla sellanen olo, varsinkin nyt kaiken tän fittness buumin keskellä,et jengi tsiigaa ja miettii,että eikö toi urpo tiedä miten salilla kuuluu treenaa et saa ne pyöreät pakarat ja timmin kropan 🙂 Et isoja painojahan sitä pitäs käyttää…..

  • Niin ne varmaan miettiikin 😀

   Mutta älä anna sen häiritä, tee sitkeesti vaan sitä omaa juttua!

 22. Hahahah ei hemmetti hyvää huumoria taas jälleen! Tyypin blogi täynnä oikeeta asiaa treenaauksesta, mistä tulee nyhdettyä vinkkejä ja sitten tällasta sopivan keveää tekstiä. Saa miettiä tänkin jälkeen missä kohtaa itse menee ja lokeroituuko mihin näistä!

  • Kiitos kehuista! 🙂 Onhan noita muitakin lokeroita tai sitten voi kehittää ihan oman 🙂

 23. Pappatreenaajat voidaan oman kokemuksen mukaan jaotella kahteen ryhmään: niihin jotka ovat koko ikänsä käyneet salilla ja edelleen nostavat kunnioitettavia kilomääriä sekä niihin jotka ovat aloittaneet vasta myöhemmin ja liikeradat on jokseenkin mielenkiintoisia. Ensimmäiselle ryhmälle tyypillistä on totuuksien laukominen erinäisistä asioista: olen kuullut totuuden mm. Suomen sodista, Sennan kuolemasta ja kaupungin vanhoista ja uusista rakennushankkeista. Viimeisin totuus oli ”penkki tulee aina ykkösenä elämässä”. Välillä myös muistellaan hurjaa nuoruutta ja naisjuttuja. Harmittomia ja hauskoja tyyppejä omasta mielestäni.

  Jaotteluun voisi vielä lisätä ne tosi kovat bodaajat, jotka eivät pysty tekemään liikkeitä hallitusti vaan käsipainot tipautetaan lattialle yli metrin korkeudesta, tankosarjat on niin kovia ettei niitä kiekkoja jakseta nostella pois tangosta jne.

  • Hehe, tosiaan aika mahtavia tyyppejä löytyy pappatreenaajista 😀

   Tuo tosi kovat bodaajat on kyllä mahtava lisä jaotteluun 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta