From fitness to fatness

Kuten jo aiemmin on tullut todettua, fitness-buumi on nyt kuumimmillaan, kaikki kaikkialla on fitnessiä. Mutta kuten on käynyt kaikkien muidenkin muotivillitysten, uskon myös finess-buumin hiipuvan hiljalleen. Vai kuinka moni enää muistaa Jane Fondan jumppavideot tai edes käy enää vielä hetki sitten niin muodin huipulla olleilla zumbatunneilla?

zumba-image-1

Miettikää nyt, kaikki harrastaa nyt fitnessiä, mutta oikeasti siitä touhusta nauttii vain aniharva. En usko että menee kauaa kun suurin osa tämänhetkisistä fitness-intoilijoista kyllästyy iänikuiseen ”jee, kävin salilla pumppaamassa, oli niin ihanaa!” -jankutukseen ja belfietkin alkaa lähinnä vituttaa. Se on vaan niin helvetin vaikeeta saada otettua siitä omasta takapuolesta aina vaan edustavampia kuvia kun ei se kyykkykään oikeesti kiinnosta. Kyllähän sen nyt ymmärtää, se vaatii ihan oikeaa kiinnostusta ja motivaatiota jaksaa päivästä toiseen ja vuodesta toiseen treenata ja syödä terveellisesti. Ei sitä vaan aina jaksa salilla ravata ja sitä parsakaalia popsia. Niin siinä sitten käy, kun on jaksettu riittävän kauan esittää tekopirteää, tulee raja vastaan. 

Woman-Tired-of-Working-Out-520x346

Uskon vakaasti seuraavan buumin olevan fatness. Useinhan aloitetaan kuntokuuri esimerkiksi uudenvuodenlupauksena. Ja sitä seuraa lähes aina repsahdus ja kuntokuuri tyssää siihen. No miettikää kun nämä tuhannet fitness-intoilijat alkavat repsahdella, yksi toisensa jälkeen. Kohta tyssää maitorahkan myynti kuin seinään ja pullapitkot alkaa taas mennä kaupaksi. Lo-carb-fitness-patukat jää hyllyyn ja Fazerin sinisen myyntikäyrät alkaa taas hipoa huippulukemia. Fitness-intoilijat alkavat paisua enemmän tai vähemmän. Näin fatnessista tulee uusi buumi. Spirulinat ja muut superfuudit homehtuvat kaappeihin ja kaikki alkavat postailla fatness-blogeihinsa mitä epäterveellisempiä ruokareseptejä. Facebookiin postaillaan bellyfieitä, jotka ovat itseotettuja kuvia omasta läskimahasta.

fat-belly-lady

Rasittavaahan tässä on se, että pitkän kaavan läskit eivät ota näitä fatnessiin hurahtaneita vastalihonneita tosissaan. Mitä fatnessia se on että pari kuukautta syödään roskaruokaa ja luullaan heti olevansa joku vakavasti otettava läski. Kyllä siihen todelliseen fatnessiin vaaditaan monen vuoden työ, ei sitä oikeaa, vakavasti otettavaa rasvamassaa ihan lyhyessä ajassa pysty kasvattamaan.

too_huge_guys_by_the_fat_boy-d5lc164

Ajan mittaan painuu kuitenkin fatnesskin suuresta suosiostaan huolimatta unholaan, vain tosiharrastajat jaksavat painaa fatnessin parissa vuodesta toiseen. Silloin iskee läpi taas jokin uusi muotivillitys, voimme vain arvailla mikä se voi olla…

 

Muistakaahan nyt vielä kun fitness ja belfiet on muodissa, käydä tykkäämässä Metallisydämen seksiä tihkuvasta belfiestä Facebookin kisassa! Ohjeet löytyy TÄÄLTÄ

Metallisydän

20 vastausta artikkeliin “From fitness to fatness”

 1. ”Mitä fatnessia se on että pari kuukautta syödään roskaruokaa ja luullaan heti olevansa joku vakavasti otettava läski”

  Sulla on kyllä ihan mahtava blogi 😀 kiitos taas nauruista 😀

  M

 2. Itsehän en henkilökohtaisesti mihinkään muotivillityksiin ikinä suostu lähtemään periaatteestakaan mukaan 😀 mutta täytyy sanoa näin ryhmäliikuntaohjaajana, että zumbat on meidän saleilla kyllä edelleen sellaisia mitkä vetää porukkaa ja paljon myös järjestetään erilaisia zumba-tapahtumia, missä kerätään esim. hyväntekeväisyyteen rahaa. Eihän tuo tietysti yhtä suuressa mittakaavassa kulje enää mitä silloin kun se tuli uutena lajina, mutta anyhow kyllä se on elämään jäänyt 😉 Ehkä näillä villityksillä aina saadaan ihmisiä kokeilemaan jotain uutta ja juuri ne joille se oikeasti kolahtaa niin se jää myös pysyvämmäksi. Mulle kaikki villitykset nostaa vaan karvat pystyyn 😀

  Hyvää tekstiä taas kerran! 🙂

  • Joo taitaa joku sitä zumbaa vielä jaksaa harrastaa… ja niin taitaa käydä fitnessillekin kun suurin huuma laskee 🙂

 3. Purskahti aamukahvit taas kerran pöydälle :’-) Täytyy varmaan alkaa jo soluttautumaan paikkoihin joissa näitä pitkän kaavan läskejä pyörii, jos sais vaikka varaslähdön ennen varsinaista buumin alkua. Mahtava blogi 😀 !

  • Joo kyllä kannattaa hieman noita piirejä tutkailla jo etukäteen, osaa sitten ainakin fatness-slangia kun se aika koittaa 🙂

 4. Hajosin! 😀 Voi että, tämä teikän blogi on kyllä paras löytö aikoihin, asiallista tekstiä hyvällä huumorilla höystettynä. Se on aina hyvä merkki, ko jotain tekstiä lukiessa on pakko nauraa ääneen. Jatka samaan malliin, mää hyppään kelekkaan mukaan oottelemaan fatneksen nousukautta ja fitneksen tuhoa.

  • Hehe 🙂 Kiitos kehuista 🙂

   Fatness, here we come! 😀

 5. Itse näin ainaisena edelläkävijänä aloitin trendin seuraamisen vahingossa jo muutama kuukausi sitten xD

 6. Niiin monta kertaa tullu repeiltyy sun teksteille, että huhhuh! M:n sitaatin sisältö oli juuri se viimeinen naula arkkuun, jonka takia tulen muiden ärsytykseksi virnuilemaan itsekseni koko loppupäivän. 😀

  Alkaa vaikuttaa siltä, että tunne siitä, että fitnesstä on nykyään joka paikassa on oikeasti lähinnä vain lajin harrastajien mielipide ja johtuu siitä, että elämä pyörii niin vahvasti lajin ympärillä, ettei elämän monimuotoisuuteen enää kiinnitetä huomiota. Sama juttu se on minkä tahansa kanssa. Golffaajat näkevät joka paikassa golffia, jalkapalloilijat jalkapalloa.. Kun juttelee ihan perus jampoille jotka eivät käy tai käyvät salilla muuten vaan niin he nostavat kädet pystyyn heti kättelyssä ja sanovat etteivät tiedä fitnekssestä mitään. 🙂

  • On kyllä totta tuokin. Eihän se fitness varmaan sellaisen mielestä joka paikasta pursua jota laji ei kiinnosta tippaakaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta