Miksi en kirjoittanut voimailijoista?

Kirjoitin jokin aika sitten blogissani johdatuksen body-lajien pariin otsikolla ”Mitä nää bikinifitnessit ja crossfitit oikein on?” Tuossa tekstissä avasin fitness-lajien sanastoa ja eri lajien eroja toisiinsa. Tuo teksti sai melkoisesti näkyvyyttä, sitä jaettiin sosiaalisessa mediassa tuhansia kertoja. Se jopa uutisoitiin Voicen nettisivuilla. Silti tuossakin tekstissä oli puutteensa, jonka tarkkasilmäiset ja asioista perillä olevat lukijani kyllä huomasivat. Jätin pois yhden tärkeän lajiryhmän body-lajien keskuudesta, nimittäin voimanostajat ja voimailijat noin yleisesti.

fposm30

(Kuva Bullfarm.fi)

Tämä ei suinkaan ollut vahinko, vaan tarkkaan harkittu teko. Miksikö sitten jätin tämän ryhmän vaille sen kiistatta ansaitsemaa huomiota?

Syy on yksinkertainen, itsesuojeluvaisto. Suurin osa esittelemieni lajien harrastajista osasi ottaa tekstini huumorilla ja nauraa itselleen ja omalle harrastukselleen, ainoastaan kuntopiiriläi… ei kun crossfittaajat ottivat tekstistä nokkiinsa. Se oli odotettavissa, mutta en kokenut sitä suurena riskinä. Eiväthän sivistyneet crossfittaajat tee suuttuessaan muuta kuin sadattelevat keskenään tyhmää blogijuttua suljetuissa facebook-ryhmissään (joihin ei pääse ennen kuin kurssit on käyty ja termit hallussa).

Toisin on voimailijoiden kanssa… Faktahan on se, että tuon ryhmän edustajat ovat helvetin vahvoja ja jos suututan heidät laukomalla totuuksia, alkavat he kaivautua kellarisaleistaan kettingit kaulassa ja huonostihan siinä fitnessbloggariraukan käy…

BranchWarren-MD-PerBernal304

Siksipä jatin tietoisesti tuossa tekstissä kertomatta että voimailu on se laji, jonka pariin eksyvät ne kehonrakentajat jotka eivät ole pystyneet katkaisemaan massakauttaan. Voimailussa kun on sitä parempi mitä isompi ja rumempi on ja mitä enemmän pystyy siellä kellarisalin hämyisessä nurkassa magnesiumia pöllyttämään ja karjumaan ennen sen maksimiykkösen tekemistä.

Kuka hullu nyt uskaltaisi tuollaisista tyypeistä totuuksia laukoa? Siksipä en tuollaisia juttuja blogiini kirjoitakaan.

On ihan eri asia nimittää esimerkiksi jalkapalloilijoita herkiksi itkupilleiksi. Tottahan sekin on eikä siitä kenenkään pitäisi mieltänsä pahoittaa. Mutta mitä siitä seuraa jos nyt kuitenkin jalkapalloilijoille tulee paha mieli? He heittäytyvät maahan itkemään, ei sen kummempaa.

1288331423235

Jääkiekkoilijoiden kanssa asia on toisin. Jääkiekossa ei itketä, sillä jääkiekko on tosimiesten laji ja sitä korostaakseen pelaajat kasvattavat usein kauden lopussa ”tuuhean” parran. Jääkiekkoilijoista ei kuitenkaan kannata totuuksia laukoa, sillä suuttuessaan jääkiekkoilija heittää heti hanskat jäähän ja se on menoa sitten. Sitäpaitsi Suomi on jääkiekkokansaa. Jos suututtaa jääkiekkoilijat, suututtaa koko Suomen kansan. Varsinkin nyt MM-kisojen alla on parasta olla varovainen, sillä nyt jääkiekkofaneja alkaa kaivautua taas jokaisen kiven ja kannon alta…

1048886

Vaikka tämä fitnessbloggari ei ihan laakson älykkäin muumi olekaan, tajuaa sentään sen verran että ihan kaikkia ei kannata suututtaa. Siksipä jätän kirjoittamatta myös esimerkiksi kamppailu-urheilijoista, ainakin tällä kertaa…

Metallisydän

36 vastausta artikkeliin “Miksi en kirjoittanut voimailijoista?”

 1. Tää blogi on kyl sulaa vahaa… ainoa mitä tulee luettua alusta loppuun saakka 🙂

 2. Tää blogi on niin helmi! Miten onkin jäänyt huomaamatta aiemmin.
  Raakoja totuuksia joista monta allekirjoitan täysin (mitenkään niihin itse sortumatta) 😀 Jatka ehdottomasti tällä huumorilinjalla, pelastaa monesti huonosti alkaneen päivän.

 3. Tosi hauskoja, toivottavasti löytyy inspiraatio kamppailu- urheiluskenen läpileikkauksen tekoon!

  • Kyllä inspiraatiota löytyy, mutta uskallanko… 😉

  • Ei sitä koskaan tiedä ketkä joutuvat tarkemman analyysin kohteeksi… 😉

  • Ai niin, eihän ne luekaan. Pirulauta, olis pitänyt vaan kirjottaa… 🙂

  • Video kuvaa osuvasti voimailijoiden arkipäivää… 🙂

 4. Joka kerta kun psyykkaan maveykköstä tai jotain sarjaenkkaa, katon ton Törmän videon, se on on parasta liftspirationia ikinä!

  • Oikein! Kyllä siinä omatkin adrenaliinit alkaa jyllätä tota katsoessa 😀

 5. Hahaha, ihan huikeita nää sun postaukset! 😀 Toi video oli kyl huvittava, äijät ihan fiiliksissä, hahaha!!

  • Taidankin jossain vaiheessa kirjoittaa jutun omasta valmistautumisestani maksimisuoritukseen… 🙂

 6. Ou no !!
  Poski- ja vatsalihakset karampissa hekotellen luen toista kertaa blokiasi, kiitos naamakirjan. Nyt on pakko varmaan lukea kaikki vanhatkin kirjoituksesi… Kyllä ikiuimarikin näille lämpiää. Tiedossa pitkä yö, eli vatsalihakset on kovilla 😉 KIITOS!

  • Vai uppoaa uimariinkin 🙂 Hienoa 🙂

   Jos kaikki aiot lukea, saattaa hetken verran mennä 🙂

 7. Aivan huippublogi, ehdottomasti piristysruiske päivään! Nyt rohkeesti kirjottaa kamppailuharrastajistaki. Ollaa rentoa porukkaa eikä suututa totuuksista 😉 Oishan se iha kiva kuulla tällasen fitnessbloggarin mielipide

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta