Kumpi on hyvksyttävämpää, kännäys vai urheilu?

Raskas työ vaatii raskaat huvit on monelle tuttu sanonta. Sitä käytetään hyvin usein perusteluna sille että remutaan baareissa tai ihan vaan vedetään känni viikonloppuna, onhan sitä saatava rentouduttua raskaan työviikon jälkeen. On siis ihan perusteltua vetää känni ja hassata rahaa baarireissuun.

Most-Funny-Drunk-Animals-5

Harvempi on kuullut sanontaa ”Raskas treeni vaatii kunnon lisäravinteet”. Ei ihme, sillä kehittelin tuon sanonnan juuri äsken. Sen ajatus on kuitenkin monille hyvin outo. Jopa yllättävän monet urheilullisetkin ihmiset kyseenalaistavat lisäravinteiden käytön. ”Eikö se banaani treenin jälkeen ajaisi saman asian” tai jotain vastaavaa. Ei ajaisi. Lisäravinteita pidetään edelleen jotenkin ihmeellisinä, turhina tai jopa terveydelle haitallisina. Ja niiden ostaminen on ihan hullua, eikö silläkin rahalla voisi olla jotain parempaakin käyttöä…

Lisäravinteet

Mietitäänpä nyt hiukan. Siis baarireissu ja kunnon känni viikonloppuna on ihan hyväksyttävää. Ei kukaan kyseenalaista sen terveellisyyttä tai sitä olisiko siihen käytetyille rahoille ollut järkevämpää käyttötarkoitusta. Mutta hitto jos menet ostamaan vaikka beta alaniinia… Oletko nyt varma että se on terveellistä? Kannattaako tollaseen nyt rahojaan tuhlata?

Ja sitten vielä viikonloppuisin treenaamisen kyseenalaistaminen. ”Etkö sä parempaa tekemistä lauantai-illalle keksi kuin salilla treenaaminen?” Saatan keksiäkin, mutta sitä ei varmasti ole baareissa roikkuminen. Ihan kuin pitäisi kokea huonoa omaa tuntoa jos lähtee viikonloppuna treenaamaan. Krapulassa sohvalla makaaminen on varmasti paljon parempaa laatuaikaa…

Minusta noissa asioissa nyt vaan on hiukan ristiriitaa…

No mutta ei sillä väliä, minä jatkan tätä epäterveellistä urheilemista ja lisäravinteiden käyttämistä ja annan muiden jatkaa terveellistä baari-elämäänsä. Kuhan nyt hiukan avauduin. Tsemppiä kaikille siihen pään nollaamiseen, minä hoidan sen salilla.

Metallisydän

19 vastausta artikkeliin “Kumpi on hyvksyttävämpää, kännäys vai urheilu?”

 1. Tulokselliseen ja tavoitteelliseen treeniin ei ikävä kyllä mielestäni sovi viikonlopun kaatajaiset. Parhaita selityksiä mitä olen kuullut että viikonloput on lepopäiviä. Right? Viikot revitään salilla ja viikonloput Tampereen erilaisissa kinkkubingoissa niin ei mahda kroppa kamalasti palautua.
  Ja sunnuntain olotiloissa ei varmasti maistu kova treeni kun aikaisintaan keskiviikkona 🙂

  Summasummaarum kukin tekee niinkuin parhaaksi näkee. Tässä kesän aikana ajattelin joskus myös kaljalla käyväni, mutta kyllä se pääkopan nollaaminen tehdään salilla.

  • Niin, tavoitteelliseen treeniin ei juurikaan sovi tuo alkoholi ihan jo katabolisen vaikutuksensa takia, saati sitten sen takia että treenitehot on alhaalla monta päivää.

   Tottakai joskus voi ottaa, mutta mielestäni se, että ryyppääminen on yleisesti hyväksyttävämpää kuin urheilullinen elämäntapa on jopa masentavaa…

 2. Mistään ei kyllä Suomessa saa niin paljoa vittuilua kun jos kieltäytyy juomasta.

  • Se on totta. Suomessa jotenkin korostuu tuo ryyppäämisen arkipäiväisyys. Ja yritäppä ottaa vain muutama, olet ilonpilaaja jos et vedä kunnon konttauskänniä…

 3. Hehe, näinpä. Ite kun kieltäydyn juomasta alkoholia, niin ekana kysytään olenko raskaana. Muuta syytähän ei voi olla. 😀 Ja toinen mikä on ollut ”suuri ongelma” muille on herkuttelu. Jos en ota kahvipöydässä pullaa ni heti sanotaan että miksi sä laihdutat sähän oot jo niin laiha jne. Sitten joskus sanonu vaa että yritän kasvattaa lihasta, en laihduttaa ja haluan tehdä sen puhtaalla ravinnolla enkä millään pullamössöllä. haha. Ärsyttää kyllä kun joutuu selittelemään näitä terveellisempiä elämäntapoja. Tekisi mieli alkaa sanomaan kahvipöydässä niille pyöreille ihmisille, että kannattaako sun nyt tota pullaa ottaa. 😀 Siis ihan vaan sen takia kun epäterveelliset tavat on ok ihmisille mutta terveelliset on jotenkin outoja ja väärin.

  • Multakin on joskus taidettu vittuillakseen kysyä olenko raskaana kun ei ole alkoholi maistunut 😀

   Tuo herkuttelupuoli on myös totta. Se koetaan epäkohteliaaksi jos ei pulla kelpaa. Onneksi oma lähipiirini tietää että osan vuodesta pullat jä pöytään (kun taas joskus tankkauspäivinä tyhjennän koko pöydän 😀 )

 4. Samaistun täysin, niin totta joka sana! Aina saa selitellä ja melkein potea huonoa omaatuntoa siitä, että lähtee mieluummin muutaman lasillisen jälkeen keskiyöllä kotiin lepäämään treenejä varten, kuin että rellestää pilkkuun asti ja yrjöää koko seuraavan päivän. Ihmiset, come on oikeesti!

  • Niinpä. Olet tylsimys jos et kreisibailaa aamuun asti…

 5. AIVAN LOISTAVA! Tuo oli täyttä asiaa ! miettinyt kyseistä asiaa useampaankin otteeseen.. Miksi ei menisi baariin, miksi käyn ennemmin salilla ja vastaavaa. Miksi tuhlata rahaa ravinteisiin kun voisi ostaa kaljaa niin kuin kaverini tekevät. Kiitos!! 😀

  • Fitness-buumissa on hyvät ja huonot puolensa, mutta mielestäni yksi parhaista jutuista siinä on että terveelliset elämäntavat yleistyvät ja muuttuvat nuortenkin keskuudessa hyväksyttävämmiksi.

 6. Joo ja mistään ei saa niin paljon nainen joka on naimisissa kyselyä kuin ootko raskaana jos et halua juoda.. jep jep sehän se on se ainoo syy :D… Ehkä sitten joskus munkin kaverit ymmärtää missä tässä mun elämäntapamuutoksessa oikeesti on kyse.

  -hanna-
  http://laihdutusmatka2014.blogspot.fi/

  • Kyllä se lähipiiri ainakin mulla on vuosien varrella asiaan tottunut, suurin osa jopa ymmärtää 🙂

 7. Seuraavan kerran kun viikonloppukännejä rakastava poikaystäväni vittuilee mun lisäravinteista tai nimenomaan niihin tuhlatusta rahasta niin tiedänpähän nyt mitä vastaan. 😀 Kiitos Metallisydän hyvistä vinkeistä parisuhderiitaan 😉

 8. Mitä käytännön haittaa lihasten kasvatuksen kannalta on yhestä pullasta silloin tällöin jos ollaan offilla?

 9. Niin asiaa! Sitä voi juoda vain lasin, pari viiniä tai herkutella terveellisesti eikä sitä pitäisi kenenkään joutua puolustelemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta