Timmit pakarat, piukka peppu

Naisille pepputreeni on usein se ykkönen siinä missä miehille rinta ja hauis. Erityisesti nyt bikinifitnessin lyötyä lapi oikein kunnolla, on pakaroiden treenaaminen erityisesti naisille se tärkein treeni. Usein tuntuu että pakaraliikkeet mielletään hyvin pitkälti ”naisten liikkeiksi”, miehet tehköön sitä penkkiä. Itse olen kuitenkin sitä mieltä ettei ne treenatut pakarat miehelläkään huono juttu ole, itse ainakin haluan treenatun pepun enkä lattapyllyä.

images

Mutta millä liikkeillä niitä pakaroita sitten kannattaa kiusata, mitkä liikkeet ovat parhaat pakaran kasvattajat? Avaan tällä kertaa hieman omaa näkemystäni tästä aiheesta.

Aiemmin tein jalkatreenin yhteydessä askelkyykkyä ja joskus reiden loitontajaa, mutta nyt olen jokin aika sitten tehnyt kierron aikana kaksi erilaista jalkatreeniä. Toinen keskittyy reisien treenaamiseen ja toisen painopiste on pakaroissa. Tällä kertaa tarkastellaan tuota jälkimmäistä.

Mielestäni kaikkein tehokkain pakaratreeniliike on askelkyykky ja vielä erityisesti tehtynä Smith-laitteessa, jolloin liike on tukeva, askeleen voi viedä riittävän pitkäksi ja tuntuman saa kohdistettua nimenomaan pakaraan. Siksipä aloitan useimmiten pakarapainotteisen jalkatreenini juuri askelkyykyllä.

20140325_094318

Askelkyykyssä asetan takajalan korokkeelle ja etujalan reilusti eteen, näin liikkeen rasitus kohdistuu parhaiten pakaraan. Riittävästi painoa jotta liike on raskas ja sarjat tehdään loppuun asti. Syke nousee askelkyykyssä melko korkeaksi, johtuen ihan siitä että toistoja tulee tavalliseen sarjaan nähden hyvinkin tuplasti, molemmille jaloille kun tehdään yhtä monta toistoa.

Toisena liikkeenä pakarapainotteisessa jalkatreenissäni on useimmiten takajalkaheilautussysteemihommaliike.

20140325_095151

20140325_095102

Tässä liikkeessä pidetään tukijalan polvi hieman koukussa, kumarrutaan eteen tanko käsissä ja heilautetaan toinen jalka kunnolla taakse. Liikkeen voi tehdä myös vapaalla tangolla, mutta oma koordinaationi on sen verran heikko että jos aion tehdä sarjat loppuun, on liike tehtävä myöskin smith-laitteessa askelkyykyn tapaan. (Koroketta käytän vain sen takia ettei tanko kolahda alas vietäessä ala-stoppareihin)

Näiden kahden liikkeen jälkeen on pakarat jo tulessa ja hyvä siirtyä aina niin ihanaan takakyykkyyn : )

20140325_101208

20140325_101205

Mielestäni kyykky pitää tehdä aina syvälle, mutta erityisesti jos rasitus halutaan kohdistaa pakaraan, on tärkeää kyykätä riittävän syvälle. Pakaran osuutta voidaan lisätä vielä kunnon puristuksella pakaroilla ylös noustessa. Purista perseellä! kuten jo Raimo Vormisto aikoinaan suojattiaan ohjeisti.

Sitten siirrytään erikoisliikkeeseen, eli Hack-laitteessa tehtävään ihmepakaraliikkeeseen.

20140325_104215

Tämä liike näyttää homolta, mutta tuntuu tehokkaasti pakarassa. Jalkaterät leveälle ja auki, selkä suoraksi ja alas. Ja sitten taas perseellä puristaen ylös. Nam.

Ja viimeisenä liikkeenä, mikäpä muukaan kuin se reiden loitontaja : )

20140325_100308

Niin se vaan on, että millään muulla liikkeellä ei saa pakaran ulkosyrjään yhtä hyvää poltetta kuin reiden loitontajalla.

Olkoon vaan naisten touhua tuo pepputreeni, mutta on se vaan aika perhanan kivaakin : )

20140318_104731

Metallisydän

2 vastausta artikkeliin “Timmit pakarat, piukka peppu”

  1. ..siinä olet kyllä oikeassa et varsin gayltä näyttää tuo hack nussuttelu. Mut samaa ajattelin lantionnostosta tangolla, mut on se varsin tehokas liike.

  2. takajalkaheilautussysteemihommaliikettä oon kuullu kutsuttavan yhden jalan maastavedoksi, oisko helpompi muistaa tuo 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta