Metallisydämen kauneudenhoito-opas – Nyt sheivataan!

Tiedän että te kaikki pervot karvaiset miehet olisitte toivoneet että kyse on pallien sheivaamisesta. Sori, ei tällä kertaa, nyt sheivataan päänuppia.

20140322_140141

Aikoinaan olen ollut melkoinen pitkätukka, mutta nyt olen jo jokusen vuoden pitänyt hiustyylini suhteellisen lyhyenä. Alkuun koneella ajettuna, mutta nyt jo pidemmän aikaa sileäksi sheivattuna. Kynnys sheivaamisen aloittamiseen oli melkoinen, pelkäsin sheivaamisen olevan vaivalloista ja että leikkelen päänahkani haavoille. Alkuun sainkin aikaan muutamia haavoja kunnes totesin ettei ole aivan sama miten ja millaisilla välineillä tuon sheivaamisen hoitaa. Huonoilla välineillä saa varmasti päänsä täyteen haavoja, mutta hyvillä välineillä on lähes mahdotonta saada aikaan haavoja.

Itse olen kokeillut monenlaista höylää halvasta BIC-höylästä lähtien päätyen Giletten ProGlide höylään, jonka olen todennut olevan erinomainen kaljun siloittaja : )

20140322_140155

Kunnon höylän lisäksi sekä sheivaamisen mukavuutta että lopputulosta parantaa huomattavasti kunnon vaahto tai geeli. Itse pidän eniten Giletten ProGlide-geelistä, se pehmentää karvoja ja tuo luistoa helpottaen ajamista huomattavasti. Onhan tuo hieman hassua levittää partageeliä päänupppiinsa (ja vielä hassumpaa on ottaa siitä kuvia ja laittaa niitä nettiin…)

20140322_140207

20140322_140255

20140322_140321

Noniin, kaikki valmista, ei muuta kuin höyläämään!

20140322_140543

Hyvällä höylällä ei tarvitse hinkuttaa edestakaisin, vaan tulos on hyvä jo yhdellä vedolla. Huuhtelen höylän terän jokaisen vedon jälkeen kuumalla vedellä, näin terät eivät pääse tukkeutumaan ja ajotulos pysyy hyvänä.

20140322_140552

20140322_140800

20140322_140957

Kun koko pää on käsitelty, levitän päänahkaan lopuksi Giletten Post shve balm:ia, joka poistaa ärsytystä ja estää päänahan kuivumisen.

20140322_141352

20140322_141415

Jes! Valmista on, pää on taas sileä kuin vauvan pylly : )

20140322_141640

Nämä on siis vermeet joita minä käytän hiustenhoitoon, millä välineillä sinä sheivaat?

20140312_200757

Metallisydän

9 vastausta artikkeliin “Metallisydämen kauneudenhoito-opas – Nyt sheivataan!”

 1. Hyvä kirjoitus.

  parranajossa / päänajossa höylällä saa kaikkein miellyttävimmän kokemuksen kun käy ensin lämpimässä vedessä suihkussa, iho muuttuu pehmeämmäksi ja joustavammaksi…ja tylsemmälläkin terällä ajo sujuu leikiten. Terävällä menee ku veitsi voihin.

  • Usein käynkin ensin suihkussa ja ajan päänupin vasta sen jälkeen 🙂

 2. Ennen käytin myös giletten tuotteita kuulan ajeluun. Kannattaa katsoa myös semmoinen tuote kuin Headblade. Kaikki tuotteet suunniteltu pään sheivaamista ajatellen, ei ole kuula ikinä ollut näin sileä ja hyvässä kondiksessa.

  • En ole koskaan Headbladea kokeillut, mutta jokunen vuosi sitten luin siitä ja taisin pari videotakin netissä katsoa…

 3. Moi,
  Samoilla vehkeillä ite ajelen mutta heräsi vielä pari kysymystä…
  Miten usein ajelet pään… Joka päivä vai?
  Ja miten usein joudut vaihtaan uuteen terään?

  • Ajan pääni joka toinen tai joka kolmas päivä. En oo niin kauheen tarkkaan laskeskellut montako ajokertaa yhdellä terällä tulee, vaihdan kun tuntuu siltä että olisi hyvä vaihtaa 🙂

 4. Itse kyllä miellän kuulan ajelun ärsyttäväksi ja aikaa vieväksi hommaksi. Höylällä joutuu vetelemään joka suuntaan että saa täysin sileän lopputuloksen. Noh toisilla ei ole tämmösiä hiuspyörteitä. Tässtä syystä ajelen vain koneella niin lyhyeksi kuin saa.

  • Ei pysty muistamaan tarkkaa hintaa, harvemmin tulee ostettua koko settiä kerralla. Teräthän nuo hinnakkaimpia on, varsi kun on kertaostos ja kestää todella pitkään ja ajogeeli ja ”jälkikäsittelygeeli” ei montaa euroa ole purkkia kohden…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta