Sitähän sää kysyit – Metallisydän vastaa osa 2/3

Lukijat kysyivät, Metallisydän vastaa kirjoituksista vuorossa toinen osa. Ensimmäinen osa löytyy TÄÄLTÄ. Sen pidemmittä löpinöittä asiaan, eli kysymyksiin ja vastauksiin:

t2:

Mortonki MetalliSyvän! voitko kertoa jokaiselle lihasryhmälle omasta mielestäsi parhaan liikkeen?

Metallisydän:

Takakyykky jaloille (oikeasti alhaalta tehtynä), leuanveto selälle, voimapyörä vatsalle, dippipunnerrus ojentajalle, scott-liike hauikselle, vinopenkkipunnerrus rinnalle ja vipunostot olkapäille.

20140209_105706

Suomalainen:

Miten paljon koet saavasi vastiketta rahoillesi erinäisistä lisäravinteista, eli tulisiko vähemmällä toimeen?

Itsekkin olen hanakka ostelemaan milloin mitäkin, mutta tuntuu että palautusjuoma ja kreatiini riittäisi vallan hyvin tuloksien tekoon ihan samalla tavalla kuin ne kymmenet purkit joita itselläkin kaapissa on.

Metallisydän:

Vuosien varrella on tullut kokeiltua ja käytettyä mitä erilaisempia lisäravinteita joista osa on osoittautunut hyviksi ja osa humpuukiksi. Tärkeinä pidän palkkaria, lisäproteiinia ja aminohappolisää. Loput on hifistelyä ; )

Se, minkä verran niihin laittaa rahaa on ihan itsestä kiinni. Itse haluan panostaa laatuun, mutta kyllä halvimmalla heralla ja maltollakin varmasti aika pitkälle pääsee.

Lisäravinteet

Puolijumala:

Kuinka monta tähteä on taivaalla ja miksi?

Olen vakuuttunut että taivaalla ei ole yhtään tähteä. Se on vain CIA:n juoni saada meidät katselemaan taivaalle jotta he voivat kuvata vakoilusatelliiteillaan meitä. En kyllä tiedä miksi…

Paljonko maksaa maitolitra?

Alle euron

Miksi kravatille roiskuu aina sinappia?

Ne saatanan kertakäyttöhaarukat nakkikioskeilla! Ei ne millään kestä sitä kun kravattisankarit kolmelta yöllä yrittää ahtaa niitä makkaraperunoita suuhun. Miksei ikinä muista ottaa kotoa mukaan oikeaa haarukkaa puvun taskuun? Ja se saatanan CIA kuvaa senkin!

Mikä näistä on tehokkain itsepuolustusmuoto?

a) Karatella niskaan

b) Judolla nurkkaan

c) Vapaaottelulla häkkiin halimaan

d) Bodaus (tämähän on tietenkin oikea vastaus)

Vastaan e) Spurttaamalla karkuun. Ainoa jossa ei joudu itse syytteeseen pahoinpitelijän pahoinpitelemisestä.

 Funny_Pictures_General_Karate_Cat

Ti88iT:

Jos jostain syystä (sen enempää erittelemättä) sinun pitäisi lopettaa kuntosalitreeni/bodaus, minkä harrastuksen pariin ajautuisit?

Metallisydän:

Eiköhän se jokin kamppailulaji olisi, brassijujutsusta tykkäsin joten sitä voisi jatkaa… 

 

naikou:

Miksi treenaat? Ulkonäön vuoksi? Hyvänolon tunne? Parempi puolisko pakotti nuorena ja innostuit? Et jaksanut kantaa kauppakasseja? Miksi oi miksi?

Metallisydän:

Hyvänolontunne on se ensimmäinen syy, mutta kyllä se ulkonäkö tulee toisena. Oikea syy on se etten vieläkään jaksa kantaa niitä kauppakasseja…

 

Hennu:

Moi! Nyt kun kesäkin lähenee ja moni alkaa ’kiristellä’ kroppaansa, niin mitä muutoksia teet ruokavalioon/treeneihin jos kiristelet? Tai mitä tapaa suosittelet, millä maksimoidaan rasvan palaminen jne?

Metallisydän:

Mulla on kiristelykausi juuri menossa. Treniin en juurikaan tee muutoksia, mutta ruokavalion suunnittelin tarkasti. Lähinnä vähensin hiilarien määrää ja jätin herkut pois.

Rasvan palaminen on seurausta syötyjen kalorien ja kulutuksen suhteesta, sen kun säätää kohdilleen, niin alkaa rasva palaa.

 

petsku:

Kuinka paljon nostat penkistä?

Metallisydän:

Hirveän vaikea sanoa, edellisen kerran olen kokeillut penkkimaksimia joskus 6-8 vuotta sitten. Ei siinä varmaan hyvin kävisi…

bench

Jucci:

Käytätkö kreatiinia koko ajan vai kuuriluontoisesti? Ja millaisia määriä?

Metallisydän:

Käytän kreatiinia kuuriluontoisesti. Tankkaan ensin viisi päivää 20 g päivässä ja sen jälkeen 10 g päivässä pari kuukautta. Sitten epämääräinen tauko ja homma uusiksi. Välillä tauko saattaa olla pitkäkin.

 

SsS:

Oletko koskaan ollut putkassa?

En

Oletko koskaan kokeillut huumeita?

En

Paljon hauis?

Vielä alle 50 cm, valitettavasti.

 

Moro:

Mitä luonteenpiirrettä arvostat eniten ihmisessä?

Metallisydän:

Rehellisyyttä

 

king arthur:

onko suomessa myytävistä dieetti /rasvanpoltto valmisteista mitään hyötyä vaiko tyhmiltä rahat pois?

Metallisydän:

Rasvanpolttovalmisteissa on varmasti eniten noita tyhmiltä rahat pois -tuotteita. Eiköhän se vihreä tee ole yksi harvoista oikeasti toimivista.

 

Kyselijä:

Aiemmin taannoisessa postauksessasi kerroit tekeväsi työtä ”ongelmanuorten” kanssa. Mitä tarkoitit sillä, kuinka niin ongelmanuoria? Eikö se ole aika erikoinen ihmiskäsitys auttajalle, eikö pitäisi kuitenkin nähdä kokonaisuuksia ja olla leimaamatta nuoria heidän hankaluuksien kautta? Ihminen tuppaa toimimaan ja muodostamaan identiteettiä moisten leimaamisten kautta.

Metallisydän:

Ongelmanuori, erityisnuori, onko sillä niin merkitystä? Jokaisella huostaanotetulla ja sijoitetulla lapsella ja nuorella on varmasti taustallaan erinäisiä ongelmia, tai hankaluuksia kuten asian ilmaisit. Olen kymmenen vuotta tehnyt töitä huostaanotettujen nuorten kanssa, auttanut, opastanut ja kasvattanut heitä, muodostanut hyvinkin vahvoja kiintymyssuhteita ja tunnesiteitä ja voin vakuuttaa että leimaamisesta huolehtivat minun sijastani ne aivan tavalliset ihmiset joilla riittää ennakkoluuloja huostaanotettuja lapsia kohtaan.

 

Maugga:

Mikä on elämäsi koskettavin hetki?

Metallisydän:

Oman rakkaan koirani hautaaminen.

Kita

Roope Pappa:

Tere Metsku!!!

Olen 74 V puntinkolistaja (ihan totta).Teen melkein samaa kolmi jakoista kuin sinäkin.Pienin helpotuksin ja toki pienemmillä raudoilla.Testot on ruiskittu maailman tuuliin (testopussi ) aika tyhjä.Luuletko että:Tf2 tai joku muu lisä auttaisi asiaa.Käytössä on creatiini ja Self:in isolaatti.Minun treeni päikkäri on Muskle- foorumilla jos kiinnostaa vilkaista.(Pappa74).Kaikenlaisia neuvoja kuuntelen ja kiitän. Jaksetaan eiks niin.

Papa74

Metallisydän:

Tottakai jaksetaan! Tf2 ja muut lailliset reseptivapaat testosteronin nostajat nostavat kehon omaa testosteronin tuotantoa. Miehellä ikävä kyllä iän myötä testosteronin tuotanto vähenee rankasti. Uskoisin että sinun (kunnioitettavassa) iässäsi olisi mahdollista saada jo testosteronia lääkäriltä ihan luvan kanssa. Sillä on varmasti paljon suurempi vaikutus kuin millään laillisella lisäravinteella.

Jussi.U:

Olitko teininä kova mopomies?

Metallisydän:

Mopomies olin ja silloin luulin tottakai olevani myös kova kun PV:llä päristin menemään nahkatakki päällä ; )

suzuki+pv+004

Q:

Millaista neuvoa antaisit yleisesti tavoitteellisesti treenaavalle pidemmällä tähtäimellä. Neuvoja ja vinkkejä seuraavista aiheista: motivaatio, tavoitteet, suunnittelu, ravinto/lisäravinteet, treeniohjelmat jne… ?

Voisit kiteyttää homman lyhyesti, miten itse olet aikoinaan aloittanut homman ja mitä olet matkan varrella kohdannut ja miten aattelit jatkossa kehittyä?N äin myös aloittelijat ja kokeneetkin treenaajat voisivat poimia oleellisia asioita jos mielessä on tavoitteellinen treenaus muun sosiaalisen elämän ohella.

Metallisydän:

Vastaus tähän kysymykseen muodostui sen verran laajaksi, että siitä päätin tehdä ihan oman, erillisen blogikirjoituksen. Julkaisen sen lähipäivinä…

 

ile:

Mikä on ollut pahin motivaatiokadon aiheuttaja reenivuosien aikana, ja miten selätit tuon mörön?

Metallisydän:

Rehellisesti sanoen minulla ei ole koskaan ollut ongelmaa motivaation kanssa. Jos on ollut päivä ettei ole kiinnostanut treenata, en ole treenannut ja johan on taas seuraavana päivänä intoa puhkuen suunnattu salille. Motivaatiota on siis aina löytynyt, osittain varmaankin johtuen siitä että nautin tästä hommasta : )

 

Janne:

Vaihteletko kuinka usein treeni-ohjelmaa?

Metallisydän:

Vaihtelen treeniohjelmaa todella harvoin. Nyt eriytin vuoden alussa pakaratreenin muusta jalkatreenistä. Sitä ennen treenijako pysyi suhteellisen samana varmaan pari vuotta. Se ei tarkoita ettei treeneissäni olisi vaihtelua. Vaikka treenijako on suurinpiirtein sama koko ajan, vaihtelen joka treenissä liikkeitä, niiden järjestystä, sarjojen määriä ja pituuksia. Kahta samanlaista treeniä ei varmasti tule peräkkäin.

20131029_1529030

Marko Kane Kanninen:

Kuinka jaksotat kestävyys-, perus-, ja maksimivoima kaudet. Kuinka kauan kukin periodi kestää?

Metallisydän:

En erittele treenikausia toisistaan. Treenijako pysyy suhteellisen samana, treenien sisällön vaihdellessa koko ajan.

 

Tom Vainio:

Paras lisäravinne joka mielestäsi auttaa rasvanpoltossa ?

Metallisydän:

Kyllä se on niin ettei rasvaa lisäravinteilla polteta, ainakaan niillä laillisilla. Kyse on siitä mitä syö ja minkä verran kuluttaa.

 

Jari Pirinen:

Tässä pamahtaa samassa hengessä treenaavan kaiman kyssäri  Sinäkin kun olet jo aikamies ja pitkään treenannut naturaalina ja varmasti ne helpot lihat tehnyt aikapäiviä sitten niin kuinka monesti sinulla on mieltä kutkuttanut siirtyä voiman ”pimeälle puolelle”? Ja millä perustelet itsellesi vuodesta toiseen valinnan jatkaa normi kaurapuuroilla, kun vuosien treenin jälkeen tulokset alkaa jo vaatimaan mahdottoman työmäärän jos sitä mittaa esim. kasvaneena rasvattomana massana/lihaksena.

Metallisydän:

Onhan se myönnettävä että tietyssä vaiheessa tuo ”pimeä puoli” houkutti suurestikin. Olen kuitenkin hiton ylpeä siitä että olen pelkässä kaurapuurossa pysynyt. Kehitys on tosiaan todella hidasta, mutta ainakin tietää itse tehneensä jotain oikein jos sitä kehitystä aikaan saa. Kyllä se on se ylpeys omasta työstä ja sen tuloksista. Ja tietysti se nautinto minkä itse treenaamisesta ja siitä hitaasta kehityksestä saa.

Pose

 

Toinen osio vastauksia kysymyksiinne takana. Seuraavassa osassa paneudun nimimerkin Q kysymykseen ja tavoitteellisen treenaamisen ytimeen.

Metallisydän

6 vastausta artikkeliin “Sitähän sää kysyit – Metallisydän vastaa osa 2/3”

  • Ensi viikolla paukahtaa laajahko vastaus kysymykseesi 🙂

 1. Ihan sitä vaan, että pirun hyvä vastaus ”ongelmanuori” -kysymykseen. Propsit!!

 2. Olen myöhässä alkuperäisestä kysymyspyynnöstä, mutta ajattelin nyt heittää kuitenkin tähän pari mietettä…

  Ensimmäinen miete:

  Onko sinulle tuttu käsite ”21 Burn”? Aika moni kovaakin treenaava kysyy sen kohdalla että mitäs vitt….ihmettä. Vai lieneekö sillä liikesarjalla jokin muu paremmin tunnettu nimitys? Hämmästelyn syy on se, että kuvittelin tuon jutun olevan kovinkin tuttu kaikille vähänkään tosissaan treenaaville…

  Siis tämä idea, että esimerkiksi hauiskäännössä tangolla (sopii itseasiassa sovellettavaksi melkein mihin tahansa liikkeeseen) otetaan ei-liian-raskaat painot ja tehdään liike ensin 7 kertaa alhaalta puoliväliin, mahdollisimman puhtaasti ja pysäyttäen painot sekunniksi ennen alaslaskua. Laskut tehdään samalla nopeudella kuin ylösviennit, pidetään melko hidasta vauhtia. Välittömästi seitsemännen jälkeen jatketaan 7 kertaa puolivälistä ylös samalla periaatteella ja lopuksi 7 kertaa koko liikerata. Osasinkohan selittää ymmärrettävästi…

  Toinen miete:

  Oletko koskaan kokeillut tehdä ihan perus vatsarutistuksia niin, että kädet ovat niskan takana ristissä? Ei, ei sitä perusvirhettä että revitään itseä niskasta istumaan vaan niin, että viedään oikea kämmen vasemman lapaluun päälle ja päinvastoin. Aikaansaa oikein mukavan poltteen ihan alimpiin vatsalihaksiin. 🙂 Kannattaa kokeilla ensin ihan vaan lattialla että saa tuntuman liikkeeseen ja sitten vasta modata sitä raskaammaksi.

  Tuossa ei kannata (ainakaan alkuun) edes yrittää istumaan asti, menee helposti repimiseksi jos yrittää ylittää sen luontaisen ”kynnyksen”, mikä useimmilla tuntuu tosi selvästi ja se kynnys on yllättävänkin loivassa kulmassa jo.

  Vai oliko ennestään tuttu? Sorry, jos nämä ovat kovin noviisimaisia kysymyksiä, se johtuu siitä että olen noviisi. 😀

  • Tuota 21 Burn:ia kutsun itse ihan vaan ”kaksykköseksi” 🙂 Ihan mahtava tehokeino käytettynä juuri esimerkiksi hauiskäännöissä, mutta kannattaa testata myös Hack-kyykyssä. Siinä tietää mistä johtuu tuo Burn 😀

   Tuota vatsarutsitushommelia ei ole tullut kokeiltua, pitääkin ottaa testiin. Kiitos vinkistä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta