Metallisydän testaa – Tee se itse treenilaturi / PWO

Olen jo monta vuotta käyttänyt treenilaturia ennen treeniä ja vuosien varrella onkin tullut kokeiltua mitä erilaisempia latureita ja huomattua niissä olevan suuriakin eroja. Yhdistävä tekijä niissä latureissa joista olen tykännyt, on ollut niiden piristävä ja treenitehoja nostava vaikutus. Ne ovat antaneet energiaa treenata kovaa loppuun asti. Useimmiten tuo piristävän vaikutuksen aiheuttaja on iso määrä kofeiinia. Lähdin miettimään, olisiko mahdollista rakentaa toimiva treenilaturi ilman suurta määrää kofeiinia…

Viime kesänä mietiskelin treenaamistani ja sitä että oli tosiaan mennyt jo useampi vuosi niin että lähestulkoon jokaiseen treeniin olin jotakin treenilaturia käyttänyt. Syksyllä ensin vähensin treenilaturien käyttöä vain joihinkin treeneihin ja vähitellen jätin treenilaturin kokonaan pois. Aluksi tuntui ettei treeni kulje mitenkään ilman laturia, mutta jonkin ajan kuluttua treenit alkoivat kulkea ihan kohtalaisen hyvin. Oli aika lähteä kokeilemaan millä saisi potkua treeniin ilman noita suosikkilatureita jotka kaapinhyllyllä odottivat.

Kokeilun jälkeen löytyi Metallisydämen oma speciaalitreenilaturisekoitus nimeltään SuperPumpExtraRapidMassAttack!

20140316_100829

Ensimmäinen SuperPumpExtraRapidMassAttack!:n ainesosa on GrowMax, joka sisältää muunmuassa kreatiinia, HMB:ta, ALA:a, glutamiinia ja tauriinia. Kaikki tuntee esimerkiksi kreatiinin hyödyt, mutta mielestäni näistä mielenkiintoisin on tuo HMB, joka tuoreen tutkimuksen mukaan lisää lihasmassan ja voiman kehittymistä. Kokeiltuani ensin Growmaxia yksinään, päädyin rakentamaan SuperPumpExtraRapidMassAttack!:n sen ympärille.

20140316_100908

20140316_101030

Toisena ainesosanaSuperPumpExtraRapidMassAttack!:ssa on EAA+ aminohapposekoitus. Aminohapot auttavat ylläpitämään lihasten anabolista, eli rakentavaa vaihetta ja estävät kataboliaa, eli hajoamista. Olen pitkään käyttänyt EAA+:aa treenin aikana ja huomannut sen tuovan tehoa treeniin, siksipä kokeilin sekoittaa sitä myös uuteen treenilaturiini ja pirulauta, sehän toimi hyvin siinäkin : )

20140316_100927

20140316_101051

Kolmas SuperPumpExtraRapidMassAttack!:n ei niin salainen ainesosa on selkeästi pumppia parantava CitruPure. Sitrulliinimalaattia löytyy hieman EAA+:stakin, mutta kokeilujeni perusteella enemmän on enemmän ja siksi lisään myös enemmän CitruPurea koktailiini. Sitrulliinimalaatti estää lihasväsymystä ja lisää veren virtausta lihaksiin, siis parantaa pumppia. Siis ihan ehdoton lisä SuperPumpExtraRapidMassAttack!:iin!

20140316_100943

20140316_101106

ViimeinenSuperPumpExtraRapidMassAttack!:n ainesosa on luonnollisesti beta-alaniini. Kaikki jotka ovat beta-alaniinia kokeilleet, varmasti muistavat sen ihanan kihelmöinnin iholla. Sen lisäksi että tuo mukava kihelmöinti valmistaa psyykkisellä tasolla treenin alkamiseen, tehostaa beta-alaniini mukavasti treeniä ja nopeuttaa palautumista. Sopii siis erinomaisen hyvin osaksi toimivaa treenilaturia.

20140316_101009

20140316_101125

Nyt on kaikki SuperPumpExtraRapidMassAttack!:n ainekset koossa. Ne kannattaa latoa suoraan sheikkeriin, jolla drinkki on paljon helpompi sekoittaa kuin esimerkiksi juomalasissa. Ei siis muuta kuin sheikkaamaan!

20140316_101345

Ja kurkusta alas noin 45 minuuttia ennen treeniä.

20140316_101358

SuperPumpExtraRapidMassAttack!:n sisältö saattaa kehittyä vielä kokeilun ja ajan myötä, mutta tämän koktailin olen huomannut itselläni toimivan hyvin ennen treeniä nautittuna. Treenin aikana sitten hörpin lisää aminohappoja ja treenin loppupuolella palkkaria. Treenitehot ovat riittäneet hiton hyvin koviinkin treeneihin ja palautuminen on toiminut erinomaisesti.

SuperPumpExtraRapidMassAttack!:n resepti on vapaasti kopioitavissa ja kokeiltavissa. Mielelläni kuulen muiden mielipiteitä ja kokemuksia jos joku innostuu koktailiani kokeilemaan. Myös jos jollakin on mielessä ainesosa jota kannattaa settiin lisätä, saa vapaasti ehdottaa. Kootaan yhdessä se ultimaattinen treenilaturi!

Metallisydän

10 vastausta artikkeliin “Metallisydän testaa – Tee se itse treenilaturi / PWO”

 1. Itse treenasin pitkään ilman treenilatureita ja olin sitä mieltä, että ne ovat nössöille. Jossain vaiheessa aamuisin aikaisin treenaavana aloin talven piemeimpinä hetkinä kaipasin jonkunlaista potkua treeneihin ja aloin myös ottaa asioista selvää rakentaakseni oman laturin, sillä mahani ei kestä aspartaamia tai sukralooseja, enkä tutkimustiedon valossa pidä niitä aineita kovin terveellisinäkään. Jenkeissä olisi ollut valmiita stevia-versioita, mutta shippaamisessa tuli suuria ongelmia, kun monet kaupat eivät yksinkertaisesti shipanneet Suomeen asti.

  Selvitin myös mitä treenilatureissa on ja kävin hakemassa tavarat kaupasta, listalla oli Beta-alaniini, mannisen citrupure, kreatiini ja arginiini (jonka nyttemmin olen jättänyt turhana aineena pois). Lisäksi laturiin paukutan hieman stevialla ja sokerilla makeutettua mehua (lähinnä tuomaan maksan glykogeenitvarastoihin täydennystä ja peittämään makuja) sekä hippunen hyppysellinen ruususuolaa. Täytyy sanoa, että olen ollut mixaukseen tyytyväinen ja itsetehty tulee pidemmän päälle halvemmaksi, kun noita hintoja tuijottelee 🙂

  Itselle uutena tuotteena tuo GROWMAX kyllä kiinnostaisi, kunhan siitä tulisi maustamaton versio tai versio vaikkapa sukraloosilla..

  • Mä olen jo aikoja sitten päätynyt hankkimaan kaikki lisäravinteeni Suomesta. Ulkomailta saattaa löytää halvemmalla, mutta tuo toimitus on usein niin ongelmallista etten jaksa nähdä vaivaa. Pitää laskea jotain tullirajoja ja sitten odotella pakettia jopa kuukausiakin…

   Sitrulliinimalaatti tosiaan toimii paremmin kuin arginiini jolloin arginiini on kyllä turha.

 2. Ite tein tossa vähän aikaa sit todella toimivan buusterin:
  Napalm-tehonlisääjää antamaa pirteyttä
  L-glutamiinia 5g
  Kreatiinia 5g
  Eaa 5g
  Glycofuse nopeaa hiilaria n 10-15g ja piru että kulki rinta/hauis treeni pitkästä aikaa mallikkaasti:)
  Tohonhan voi tietty lisäillä vielä vaikka citrupuree ja arginiiniaki nii saa kivan sörsselin aikaan ja ainaki pitäs virtaa riittää:D Ps loistava tää blogi tulee luettua joka pvä kun on jtn uutta:)

  • Ite kanssa mietiskelin tuon nopean hiilarin lisäämistä tuohon laturiin… ehkäpä kokeilen sitäkin 🙂

 3. Tuota reseptiä on käytetty vuosia, laturi reenijuoma ja palkkari koostuu noista hieman ainesosien vaihdellen mm. reenijuomassa reippaasti glutamiinia ja palkkarissa eaa 30g…

  • Hehe 🙂 Meinaatko ettei ole ihan yksinomaan mun keksimä resepti 😀

 4. Mikäli perse kestää niin eea kannattaa suosia treenin ympärillä ja erityisesti palkkarissa jolloin ravintoaineiden hyödyntäminen on nopeaa elimistössä… Hiilareita tarpeen mukaan..

  • Mulla EAA painottuu treenin aikana hörpittäväksi, nyt sitä otan myös tässä laturissa ennen treeniä. Palkkarina on edelleen AO2.

 5. Sama laturi oli täälläki käytössä ja aika hyvä setti oliki! Tosin mulla ei ollu tota erillistä beta-alaniinia. Nyt oon ottanu pelkästään kofeiinitabletin ennen treeniä, ainoo vaikutus on ollut oikeestaan lisääntyny hikoilu. 😀 Laturin kanssa en oo saanu niin tehokkaasti hikeä pintaan.

  • Kofeiini nopeuttaa elintoimintoja, siksi myös hikoiluttaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta