Mitä missä milloin? – Metallisydän vastaa osa 1/3

Noin viikko sitten laitoin pystyyn kisan, jossa lukijat saivat kysyä minulta mitä tahansa, omasta mielestäni parhaan kysymyksen lupasin palkita treenilaturilla. Kysymyksiä tuli melkoinen määrä ja palkintokin on jo voittajalle lähetetty. Nyt on aika vastata kysymyksiinne. Kysymyksiä tuli tosiaan aika paljon ja osa vastauksista venyi melkoisen pitkiksi, joten päätin lukukokemusta keventääkseni jakaa vastaukset kolmeen erilliseen osaan. Tässä ensimmäinen osa:

 

Rööpe:

Millanen on Metallisydämmen täydellinen päivä?

Metallisydän:

Ai täydellinen päivä? No aamulla heräisin hyvin levänneenä ja energisenä, maittavan aamupalan jälkeen kulkisi treeni hiton hyvin ja uudet ennätykset tulisi tehtyä. Loppupäivä kuluisi läheisten ja rakkaiden ihmisten seurassa. Sillä mitä yhdessä tehdään ei niinkään ole väliä, kunhan kaikilla on hymy huulilla ja hyvä olla. Täydelliseen päivään kuuluu paljon iloa ja naurua, läheisyyttä ja rakkautta. Onnellisuutta.

20140221_142735

AZU:

Elikkäs ei ole niitä tyhmiä kysymyksiä.. joten päätin kysyä tällaista: Mitä mieltä olet, onko dieetillä mahdollista että lihakset lähtevätkin kasvuun? Treeni on kovaa, siis oikeasti kovaa ja aminohapot on treenissä mukana ja miinuskaloreilla olen ja syön puhtaasti.

Metallisydän:

Tietyissä tapauksissa on, parille kaverille olen suunnitellut dieettiruokavaliot joilla lihasmassa on onnistuneesti lähtenyt kasvuun rasvan palaessa. Kyse ei kuitenkaan ole mistään taikuudesta, vaan siitä että aiemmin on syöty hieman miten sattuu, eikä se treenikään ole aina ollut niin säännöllistä. Dieetin alkaessa ovat ruokailut säännöllistyneet ja ravinto on otettu puhtaista raaka-aineista. Samalla treenimotivaatio on kasvanut. Nämä yhdessä ovat saaneet lihasmassan kasvamaan myös dieetillä. Mitä tarkemmin syödään ja treenataan vuoden ympäri, sen vaikeampaa se on, ei kuitenkaan mahdotonta. Silloin pitää vaan kaikkien osa-alueiden olla kunnossa : )

 

Kalle:

Mitä se vaatisi, että lähtisit vaikka sen yhden ainoan kerran elämässä CBB-lavalle kokeilemaan? ”Omasta mielestä riittävän hyvä kunto” tietenkin, mutta mitä tuo käytännössä tarkoittaisi paino/rasvaprosentti- akselilla?

Hyvää jatkoa Metallisydämelle!

ps. Huhujen mukaan Maj Karma tekee komean paluun tänä vuonna

Metallisydän:

Haaveissahan tuo CBB-lavalle kapuaminen on ollut jo jonkin aikaa, saa nähdä tuleeko koskaan toteutumaan. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että lihasta pitää takoa vielä melkoisesti lisää. Pituutta kun on 187 cm, pitää kisapaino olla mielellään lähellä tuota 87 kiloa jottei ihan rimpulalta näytä.

Oon kanssa kuullut huhuja Maj Karman paluusta… Malttamattomana sitä odottelen : )

 

Joni Nikulainen:

Moro! Mikä on sellainen laji/lajit, joita olet halunnut koittaa?

Metallisydän:

Olen aikalailla sellaiset lajit kokeillut. Olen käynyt vääntämässä brassijujutsua, pelasin jonkin aikaa Rugbya. Kokeillut olen myös muunmuassa tankotanssia vaikken ehkä niin halunnutkaan… : ) Laskuvarjohyppyä voisi toki kokeilla…

Rugby

Janne Virtanen:

Työskentelet käsittääkseni lastensuojelulaitoksessa, saatko negatiivista palautetta teille sijoitetuilta nuorilta tämän blogin pitämisestä, sen aiheista tai sinusta sinä henkilönä jona blogi sinut esittää?

Metallisydän:

Tämän kysymyksen valitsin parhaaksi. Olen tässä vuosien varrella miettinyt paljonkin sitä, mitä kaikkea haluan blogissa itsestäni kertoa ja minkälaisen kuvan blogi minusta luo. Lapset meillä töissä kyllä tietävät blogini ja jotkut sitä joskus lukevatkin, mutta koskaan en ole heiltä saanut negatiivista palautetta.

Olen aina pyskinyt olemaan kirjoituksissani rehellinen ja avoin, sellainen kuin olen myös oikeassa elämässä. Ehkä olen siinä onnistunutkin, hankala sitä on itse sanoa.

 

Mikko:

Kummasta treenilaturista pidät itse enemmän?

Metallisydän:

Itse pidän kyllä enemmän Mania!:sta ihan sen koostumuksen takia. Jotenkin koen jauhemaisen treenilaturin helpompana kuin kapselit, jonkinlainen fiksaatio kenties…

 

Houdiini:

Törmäätkö usein ennakkoluuloihin ulkoisen olemuksesi takia? Eli siis ”perus punaniska uusnazi”? Oon monesti myös miettinyt, että miksi bodarit on niin usein kaljuja ? Haastetaanko sulle usein riitaa ulkoisen habituksen takia? Oho tuli vähän useampi kysymys, mutta kovasti kiinostaa

Metallisydän:

Tässäkin pitää olla tylsä, en kohtaa juuri koskaan ennakkoluuloja. Ei niitä ainakaan vasten kasvoja huudella, eikä minulle juurikaan tulla haastamaan riitaa. Uskon kyllä että siihen vaikuttaa myös oma käytös hyvin paljon, en itsekään ole mikään riidanhaastaja-tyyppi.

Bodarien kaljuista en osaa sen kummemmin sanoa, mutta itse olen kalju olosuhteiden pakosta, toinen vaihtoehto olisi sellainen Spede Pasanen -look.

Spede

Topi:

Olet yhden päivän nainen, miten vietät päiväsi?

Metallisydän:

No huh huh… Olishan siinä monenlaista ihmeteltävää. Todennäköisesti suurin osa päivästä menisi ihmetellessä niitä ihmeen ulokkeita siinä rintalihasten päällä. Niin ja voishan sitä kokeilla millasta on ajaa naisten polkupyörällä…

 

Pasi Immonen:

Olet kertonut ettet ole koskaan doupannut, uskotko että voit vielä kehittyä naturaalina?

Metallisydän:

En ole koskaan doupannut, enkä tule jatkossakaan douppaamaan, kyse on paitsi terveydellisistä seikoista, myös periaatekysymyksestä.

Onhan se totta että ne helpot lihasgrammat on natutreenillä jo kauan sitten saatu, tätänykyä jokaisen gramman eteen täytyy tehdä tosissaan töitä. Silti olen varma että minun on edelleen mahdollista kehittyä ilman douppaamista. Se vaatii paljon työtä, oikeanlaista ruokavaliota, laadukkaita lisäravinteita ja pitkäjänteisyyttä. Kehitys on hidasta, mutta kun asiat tehdään oikein, varmaa : )

 

wilbertti:

Oletko käynyt mr.Mannisen mökillä kalassa?

Metallisydän:

Eipä ole Anssi mökilleen kalaan kutsunut… Jos kutsuu niin lähden kyllä : )

 

joni:

Pakkotoisto vai Muskleforum?

Metallisydän:

Muskleforum. Huumoria ja asiaa sopivassa suhteessa. Pakkotoisto on paisunut liian suureksi. Asiaa tosin siellä on valtavasti, mutta sitä on hiton vaikea kaivaa esiin.

 

Kuulitöytäsy:

Jos sinulla olisi vuosi aikaa treenata ilman mitään kompromisseja, mitä siihen vuoteen kuuluisi?

Esim:

– Mikä olisi treenipaikka (Gold’s gym venice? Temple Gym? Metallisydän Gym Pori?)

– Kuka tekisi ravinto-ohjelmat (Sarcev? Mentula? Savolainen? Uusitalo? Nyyssölä? jne)

– Keneltä treeniohjelmat (Yates?, Mentula?, Dennis Wolf? jne.)

– Kuka/ketkä treenikavereina (Wilenius/Sirén? Branch Warren?, Jerry Ossi?)

– Olisiko aamupalalla kobe-härkää vai kaurapuuroa tai jotain ihan muuta?

– Lihashuolto ja muut huoltavat toimenpiteet?

Eli nuo ei olleet monivalintakysymyksiä vaan ehdotuksia

Metallisydän:

Jos eletään täydessä utopiassa ja kaikki olisi mahdollista, niin tokihan treenipaikka olisi jossakin lämpimässä, vaikka siellä Venice Beachilla ja salilla olisi luonnollisesti paras mahdollinen varustus. Ruokavaliosta ja treenien suunnittelusta vastaisi Marko Savolainen. Marko myös ohjaisi treenit, mutta treenikaverit olisivat samoja kuin nykyisin, jaettu tuska kun on kaksinkertainen tuska ; ) Treenin jälkeen lihashuollosta vastaisi huippuhieroja Vellu Niskanen ja loppuaika maattaisiin auringossa hyvässä seurassa.

Suntan

wilbertti:

Voitinko?

Metallisydän:

Valitettavasti joudun tuottamaan sinulle pettymyksen, et voittanut. : ( 

 

Anni:

Ootko saanu naisilta himokkaita yhteydenottoja blogin ansiosta?

Metallisydän:

Hehehee! Myös tämä kysymys kisasi vahvasti parhaan kysymyksen tittelistä : D

Ei, en ole saanut himokkaita yhteydenottoja. Ja hyvä niin, hämilleenhän niistä menisi : )

 

minä:

Miten aloittelijan kannattaisi aloittaa kuntosaliharrastus? Eli siis mitkä liikkeet ovat niitä ”ehdottomia”, jotka kannattaisi sisältää heti alussa ohjelmaan? Entä kuinka usein kannattaa treenata, jos peruskunto on ok? Mitkä varusteet /lisäravinteet (palkkari nyt tietysti) ym. kannattaa hankkia? En tartte palkintoa ;D

Metallisydän:

Itse näen kuntosaliharrastuksen aloittamisessa kaksi asiaa jotka nousevat ylitse muiden, oikeiden suoritustekniikoiden opettelemisen ja kaikkien lihasryhmien treenaamisen.

Heti alusta alkaen on tärkeää opetella tekemään kaikki liikkeet oikealla suoritustekniikalla niin välttyy monelta ikävältä vaivalta ja loukkaantumiselta. Samoin kaikkien lihasryhmien treenaaminen tasapuolisesti maksaa varmasti vaivan takaisin jos innostus riittää pidemmälle kuin pari vuotta. Voin kokemuksesta kertoa että on suhteellisen vittumaista yrittää saada jalkojen lihasmassaa edes lähelle tasapainoon yläkropan kanssa kun on ensin useamman vuoden laiminlyönyt jalkojen treenaamisen…

Noiden jälkeen voidaan sitten lähteä miettimään miten usein treenataan ja millaisella treeniohjelmalla. Niitäkin on vaikea sanoa näin yleistäen, jokaisen lähtökohdat kun ovat yksilölliset. Itse jakaisin treeniohjelman kuitenkin useampaan osaan jo heti aluksi. Ennen lisäravinteita kannattaa huolehtia ruokavalio kuntoon, eli terveelliseksi ja monipuoliseksi. Sitten kun se on hoidossa palkkari on varmasti se ensimmäinen järkevä lisäravinnehankinta.

Kaikkein tärkein juttu on asenne. Kun motivaatiota ja pitkäjänteisyyttä löytyy, pääsee varmasti pitkälle!

 

voimaseppä:

Moro!

Sellainen kysymys, että kun treenailet yhdessä kauniimman puoliskon kanssa, niin kerroppas puolison kanssa yhdessä treenaamisen plussat ja miinukset?

Metallisydän:

Plussia on ehdottomasti se, että toisen kanssa viihtyy ja treenaa mielellään. Tuntiessaan toisen hyvin, on paljon helpompi kannustaa ja piiskata toista oikeissa kohdissa. Toiseen luottaa epäröimättä ja toinen osaa lukea jo pienistä eleistä missä mennään. Ja kyllähän se yhteinen harrastus lähentää, harva ymmärtää salilla hikoilua ja riisin syömistä jos ei itse harrasta sitä myös. Eikä se silmänilokaan huono juttu ole, saa vilkuilla ihan luvalla ; )

Better-Bodies-10

iida:

Mitkä kolme asiaa ottaisit mukaan autiolle saarelle?

Metallisydän:

Soutuveneen, kompassin ja helvetisti eväitä : )

 

Maratza:

Sumo maastaveto korokkeen päältä – onko järkeä vai ei?

Metallisydän:

Ei. Miksi sellaista pitäisi tehdä, liikeratahan olisi olematon… Maastaveto maastavetona.

 

Jenna:

pöllisteletkö ja poseeraatko usein peilin edessä ja ihailet kroppaasi?

Metallisydän:

Rehellisesti sanottuna todella harvoin. Lähinnä joskus treenin jälkeen pukuhuoneessa pitää peilille hiukan pullistella…

Pullistus

Viime viikolla treenikaveri kuvasi peilipullistuksen…

 

pirkkopossu:

lempiruoka?

Tortillat joihin tulee jauhelihaa, salaattia ja makeaa chilikastiketta

lempiherkku?

Korvapuusti

lempikasvis?

Paprika

kuinka usein syöt herkkuja?

Liian usein ; )

jalkakyykky vs prässi?

Ehdottomasti kyykky

seuraatko pakkotoiston foorumia?

Aiemmin hyvinkin paljon, nykyisin en juurikaan

Onko lapsia?

Ei omia, ainakaan vielä : )

(avo)vaimoa?

Avovaimo

seuraatko mitään tv-sarjaa?

Epäsäännöllisestä vuorotyöstä johtuen en katso televisiota, DVD:ltä ja Blu-Raylta tulee leffoja ja sarjoja katsottua. Tämänhetkisiä suosikkisarjoja ovat Sons of Anarchy ja Boardwalk Empire

kuinka usein venyttelet? entä käyt hieronnassa?

Aivan liian harvoin

tykkäätkö uida?

Tykkään pulikoida vedessä, en niinkään uida pidempää matkaa. Uimahallissa käyn pari kertaa kuussa

millaisista naisista tykkäät?

Siitä omasta avopuolisostani : )

millainen olet salilla?

Sosiaalinen. Vaikka treenaan kovaa, on minulla aina aikaa myös jutella muiden kanssa

mitä lisäravinteita käytät?

Säännöllisesti EAA+ aminohappoja, Anabolic Overdrive 2 palautusjuomaa, HydroISO lisäproteiinia sekä monia eri vitamiineja, hivenaineita ja omega3:a. Lisäksi epäsäännöllisesti kreatiinia, glutamiinia, leusiinia ja eri treenilatureita

monelta heräät yleensä aamuisin?

Nousen sängystä yleensä 7-8 aikaan, mutta siihen että olen todenteolla hereillä saattaa mennä hieman aikaa… En ole kovin aamunvirkku : )

entä monelta treenaat?

Salilta minut löytää yleensä aamupäivällä (jos olen saanut itseni kunnolla hereille…)

20121208_081839

 

Siinäpä oli ensimmäinen osa vastauksia. Seuraava osa lyödään ilmoille mahdollisimman pian : )

Metallisydän

8 vastausta artikkeliin “Mitä missä milloin? – Metallisydän vastaa osa 1/3”

  1. Tarkennus, huonosti esitin oman kysymykseni: siis sumo maastaveto, siten, että itse on korokkeen päällä – ei painot.
    Haen tällä nimittäin maastairroitukseen helpotusta.

    • Ahaa, tuo selvensi asiaa 🙂 Joo, kyllähän tuolla tavalla varmasti liikkeellä on oma funktionsa, enemmän rasitusta jaloille ja varmasti apua maastairrotukseen. Siitä taas kuinka tärkeää tuo on kehonrakennuksellisessa mielessä, voidaan olla montaa mieltä. Voimanostotreenissä varmasti hyödyllinen liike.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta