Kysy mitä tahansa, Metallisydän vastaa

Olen kertonut täällä blogissa treenaamisen, ruokavalioiden ja lisäravinnejuttujen ohella hyvin avoimesti muustakin elämästäni. Pari kertaa olen tarjonnut lukijoille mahdollisuuden kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä ja nyt ajattelin olevan taas sen aika.

Homman nimi on siis: Kysy mitä tahansa, Metallisydän vastaa mitä mieleen juolahtaa. Kysyä voi siis mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, jokaiseen kysymykseen vastaan jotain. Kannattaa kuitenkin muistaa että tässä tapauksessa sanonta ”Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, ainoastaan tyhmiä vastauksia” saattaa pitää hyvinkin paikkansa ; )

Jotta hommassa olisi jotain järkeä, lupaan parhaan kysymyksen esittäjälle puhtia treeniin. Valitsemani voittaja saa valita kummalla treenilaturilla haluaa treenejään buustata, Mania!:lla vai Shock3D:llä. Purkki voittajan valitsemaa treenilaturia lähtee postin kuljetettavaksi heti kun voittaja on ilmoittanut osoitetietonsa minulle sähköpostitse.

20140304_122706

Miten sitten määritellään hyvä, saati paras kysymys? Sitähän ei voi kukaan tietää. Parhaan kysymyksen valitsen täysin diktaattorimaisesti, mutta lupaan perustella valintani. Kysymyksiä voi esittää kommentteina tähän kirjoitukseen, parhaan kysymyksen valitsen maanantaina 10.3. ja kaikkiin esitettyihin kommentteihin vastaan saman viikon aikana.

Metallisydän

40 vastausta artikkeliin “Kysy mitä tahansa, Metallisydän vastaa”

 1. Elikkäs ei ole niitä tyhmiä kysymyksiä.. joten päätin kysyä tällaista: MItä mieltä olet, onko dieetillä mahdollista että lihakset lähtevätkin kasvuun ? Treeni on kovaa, siis oikeasti kovaa ja aminohapot on treenissä mukana ja miinuskaloreilla olen ja syön puhtaasti.

 2. Mitä se vaatisi, että lähtisit vaikka sen yhden ainoan kerran elämässä CBB-lavalle kokeilemaan? ”Omasta mielestä riittävän hyvä kunto” tietenkin, mutta mitä tuo käytännössä tarkoittaisi paino/rasvaprosentti- akselilla?

  Hyvää jatkoa Metallisydämelle!

  ps. Huhujen mukaan Maj Karma tekee komean paluun tänä vuonna

 3. Työskentelet käsittääkseni lastensuojelulaitoksessa, saatko negatiivista palautetta teille sijoitetuilta nuorilta tämän blogin pitämisestä, sen aiheista tai sinusta sinä henkilönä jona blogi sinut esittää?

 4. Törmäätkö usein ennakkoluuloihin ulkoisen olemuksesi takia? Eli siis ”perus punaniska uusnazi”? Oon monesti myös miettinyt, että miksi bodarit on niin usein kaljuja :D? Haastetaanko sulle usein riitaa ulkoisen habituksen takia? Oho tuli vähän useampi kysymys, mutta kovasti kiinostaa 🙂

  http:// houdiinitaikoo.blogspot.fi

 5. Olet kertonut ettet ole koskaan doupannut, uskotko että voit vielä kehittyä naturaalina?

 6. Jos sinulla olisi vuosi aikaa treenata ilman mitään kompromisseja, mitä siihen vuoteen kuuluisi?
  Esim:
  – Mikä olisi treenipaikka (Gold’s gym venice? Temple Gym? Metallisydän Gym Pori?)
  – Kuka tekisi ravinto-ohjelmat (Sarcev? Mentula? Savolainen? Uusitalo? Nyyssölä? jne)
  – Keneltä treeniohjelmat (Yates?, Mentula?, Dennis Wolf? jne.)
  – Kuka/ketkä treenikavereina (Wilenius/Sirén? Branch Warren?, Jerry Ossi?)
  – Olisiko aamupalalla kobe-härkää vai kaurapuuroa tai jotain ihan muuta?
  – Lihashuolto ja muut huoltavat toimenpiteet?

  Eli nuo ei olleet monivalintakysymyksiä vaan ehdotuksia 🙂

 7. Perhana ois pitäny lukee postaus ensin jos oisin tienny että tästä voi voittaa jotain oisin kysyny jotai älykkäämpää

  • Kysymysten määrää ei ole millään tavalla rajoitettu 😉

 8. Miten aloittelijan kannattaisi aloittaa kuntosaliharrastus? Eli siis mitkä liikkeet ovat niitä ”ehdottomia” , jotka kannattaisi sisältää heti alussa ohjelmaan? Entä kuinka usein kannattaa treenata, jos peruskunto on ok? Mitkä varusteet /lisäravinteet (palkkari nyt tietysti) ym. kannattaa hankkia? En tartte palkintoa ;D

 9. Moro!
  Sellainen kysymys, että kun treenailet yhdessä kauniimman puoliskon kanssa, niin kerroppas puolison kanssa yhdessä treenaamisen plussat ja miinukset?

 10. empiruoka?
  lempiherkku?
  lempikasvis?
  kuinka usein syöt herkkuja?
  jalkakyykky vs prässi?
  seuraatko pakkotoiston foorumia?
  Onko lapsia?
  (avo)vaimoa?
  seuraatko mitään tv-sarjaa?
  kuinka usein venyttelet? entä käyt hieronnassa?
  tykkäätkö uida?
  millaisista naisista tykkäät?
  millainen olet salilla?
  mitä lisäravinteita käytät?
  monelta heräät yleensä aamuisin?
  entä monelta treenaat?

 11. Mortonki MetalliSyvän! 🙂 voitko kertoa jokaiselle lihasryhmälle omasta mielestäsi parhaan liikkeen?

 12. Miten paljon koet saavasi vastiketta rahoillesi erinäisistä lisäravinteista, eli tulisiko vähemmällä toimeen?
  Itsekkin olen hanakka ostelemaan milloin mitäkin, mutta tuntuu että palautusjuoma ja kreatiini riittäisi vallan hyvin tuloksien tekoon ihan samalla tavalla kuin ne kymmenet purkit joita itselläkin kaapissa on.

 13. Kuinka monta tähteä on taivaalla ja miksi?

  Paljonko maksaa maitolitra?

  Miksi kravatille roiskuu aina sinappia?

  Mikä näistä on tehokkain itsepuolustusmuoto?

  a) Karatella niskaan

  b) Judolla nurkkaan

  c) Vapaaottelulla häkkiin halimaan

  d) Bodaus (tämähän on tietenkin oikea vastaus)

 14. Jos jostain syystä (sen enempää erittelemättä) sinun pitäisi lopettaa kuntosalitreeni/bodaus, minkä harrastuksen pariin ajautuisit?

 15. Miksi treenaat? Ulkonäön vuoksi? Hyvänolon tunne? Parempi puolisko pakotti nuorena ja innostuit? Et jaksanut kantaa kauppakasseja? Miksi oi miksi?

 16. Moi! Nyt kun kesäkin lähenee ja moni alkaa ’kiristellä’ kroppaansa, niin mitä muutoksia teet ruokavalioon/treeneihin jos kiristelet? Tai mitä tapaa suosittelet, millä maksimoidaan rasvan palaminen jne? 😉

 17. Käytätkö kreatiinia koko ajan vai kuuriluontoisesti? Ja millaisia määriä?

 18. Oletko koskaan ollut putkassa?
  Oletko koskaan kokeillut huumeita?
  Paljon hauis?

 19. onko suomessa myytävistä dieetti /rasvanpoltto valmisteista mitään hyötyä vaiko tyhmiltä rahat pois?

 20. Aiemmin taannoisessa postauksessasi kerroit tekeväsi työtä ”ongelmanuorten” kanssa. Mitä tarkoitit sillä, kuinka niin ongelmanuoria? Eikö se ole aika erikoinen ihmiskäsitys auttajalle, eikö pitäisi kuitenkin nähdä kokonaisuuksia ja olla leimaamatta nuoria heidän hankaluuksien kautta? Ihminen tuppaa toimimaan ja muodostamaan identiteettiä moisten leimaamisten kautta.

 21. Tere Metsku!!!
  Olen 74 V puntinkolistaja (ihan totta).Teen melkein samaa kolmi jakoista kuin sinäkin.Pienin helpotuksin ja toki pienemmillä raudoilla.Testot on ruiskittu maailman tuuliin (testopussi ) aika tyhjä.Luuletko että:Tf2 tai joku muu lisä auttaisi asiaa.Käytössä on creatiini ja Self:in isolaatti.Minun treeni päikkäri on Muskle- foorumilla jos kiinnostaa vilkaista.(Pappa74).Kaikenlaisia neuvoja kuuntelen ja kiitän. Jaksetaan eiks niin.

  Papa74

 22. Millaista neuvoa antaisit yleisesti tavoitteellisesti treenaavalle pidemmällä tähtäimellä. Neuvoja ja vinkkejä seuraavista aiheista: motivaatio, tavoitteet, suunnittelu, ravinto/lisäravinteet, treeniohjelmat jne… ?

  Voisit kiteyttää homman lyhyesti, miten itse olet aikoinaan aloittanut homman ja mitä olet matkan varrella kohdannut ja miten aattelit jatkossa kehittyä?N äin myös aloittelijat ja kokeneetkin treenaajat voisivat poimia oleellisia asioita jos mielessä on tavoitteellinen treenaus muun sosiaalisen elämän ohella.

 23. Mikä on ollut pahin motivaatiokadon aiheuttaja reenivuosien aikana, ja miten selätit tuon mörön?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta