Olet mitä syöt – Metallisydämen kokkinurkkaus

Siitäpä onkin jo pidempi aika kun ollaan kokkailtu yhdessä jotain muuta kuin herkkuja. Tällä kertaa on ihan oikean ruuan vuoro, vaikka melkoista herkkua kyllä sekin. Jo pidemmän aikaa kun ruokavalio on pääosin koostunut naudan jauhelihasta tai kanasta, päätin vaihtelun vuoksi syödä possua. Tässä kohtaa siis tuo otsikon sanonta, olet mitä syöt, pitää hyvinkin paikkansa.

20140212_101132

Tiedän, tosimies olisi lähtenyt metsään, juossut villisian kiinni, vääntänyt siltä niskat nurin, nylkenyt sen paljain käsin ja grillannut nuotiolla. Ihan siihen en lähtenyt, vaan hain valmiin paketin ulkofileetä kaupasta ja lähdin valmistamaan siitä pihvejä.

20140212_101310

Ensimmäiseksi lihaköntti oli siivutettava sopivankokoisiksi paloiksi. Ei mitään lastenleikkiä, vaan tarkkaa hommaa. Liha on nimittäin leikattava oikeaan suuntaan ettei siitä tule sitkeää, niin kertoo vanha viidakon sananlasku. Lisäksi on varottava ettei leikkaa vetsellä sormeensa, niin taas sanoo terve järki.

20140212_101526

20140212_101554

Selviydyin molemmista haasteista suhteellisen hyvin, tai ainakin kaikki sormet olivat tallella saatuani lihan leikattua.

20140212_103356

Seuraavaksi pääseekin sitten nuija töihin, eli takomaan lihasiivut sopivan ohuiksi pihveiksi. Nuija tarttui siis nuijaan ja alkoi takoa.

20140212_103530

Parin ensimmäisen lyönnin jälkeen nuija tajusi ottaa paidan päältään, sen verran roiskuu kun hakataan (olisihan sitä voinut myös käyttää essua, mutta se nyt olisi jo ollut liian neitimäistä…)

20140212_103856

Vähemmän nuija olisi ehkä tajunnut hakata nuijalla vain lihaa ja jättää ne omat sormet pois välistä… No muutamaa sataa nuijaniskua ja yhtä turvonnutta peukaloa myöhemmin kaikki lihasiivut oli hakattu sopivan ohuiksi ja valmiiksi pannulle.

20140212_105930

Hiukan voita (joo, kyllä, ihan oikeaa voita) pannulle ja pari minuuttia molemmin puolin paistaen, välillä hiukan suolaa ja pippuria päälle ripotellen alkoivat pihvit valmistua…

20140212_143114

Ja ai että, taivaallisen hyviä niistä tulikin!

Niin ja kyllä, ihan dieettiruokaa nämä olivat. Vaikka dieettiruokavalioni enimmäkseen koostuukin riisi+jauheliha ja riisi+kana -komboista, ei sen dieettiruuan tarvitse aina olla sitä yhtä ja samaa. Olen tässä dieetillä korvannut joitakin ruokia myös esimerkiksi kylmasavulohisalaatilla ja dieettipizzalla (jonka salaisuuden saatan myös jossain vaiheessa paljastaa täällä blogissa…)

20140112_165619

20140110_200617

Metallisydän

6 vastausta artikkeliin “Olet mitä syöt – Metallisydämen kokkinurkkaus”

  1. Tosimies on vegaani, joka väsää herkullisia pihvejä vaikkapa pavuista aiheuttamatta kärsimystä muille elollisille olennoille 😉 Ja samalla tämä tosimies välttyy aikamme yleisimmältä syövänaiheuttajalta, ah! Kroppa pysyy timminä ja mielikin kiittää.

    • Saattaahan se tosimies noinkin tehdä 🙂 Täytyy kysyä jos joskus sellaisen tapaan 😉

    • tunnen 3vegaanii(2naista1mies)ja kukaan niist ei oo timmis kunnos!ja minä en ainakaan aiheuta kärsimystä yhdellekkään eläimelle vaik lihaa syönkin,ostan vain iloisen Sonnin lihaa. 😉

  2. Ei mikään ruokavalio suoraan timmiyttä takaa, itsestäänselvästi pitää treenata ohella 🙂 Pointtini oli vain, että veganius ei estä esimerkiksi fitnessharrastusta, mutta sen myötä tulee tankattua vain hyviä protskuja, jäävät ne happamat eläinprotskut veke 😉

  3. Pihvien päälle voi myös lykätä muovikelmun nuijimisen ajaksi ni johan lakkaa roiskumasta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta