Pömppövatsa pyykkilaudaksi

Pitkä synkkä talvi on kestänyt jo aivan liian kauan. Sohvalla on tullut makailtua ja karkki/sipsipussi on avattu aivan liian usein. Ylimääräsitä on kertynyt ja vatsa on alkanut pömpöttää. Vaikak onkin vasta helmikuu, kesä lähenee uhkaavan nopeasti. Nyt jos koska on aika lähteä tavoittelemaan kesäkuntoa ja pyykkilautavatsaa.

abs

Jokaisella meistä on vatsalihakset, pyykkilautavatsa kuitenkin melko harvalla ja moni sellaisesta kuitenkin haaveilee. Näkyvät vatsalihakset edellyttävät kahta asiaa, ensinnäkin rasvaprosentin pitää olla riittävän matala ja toiseksi, vatsalihaksissa pitää olla sen verran kokoa että ne erottuvat. Tällä kertaa paneudumme tuohon jälkimmäiseen, eli vatsalihasten kasvattamiseen.

Minulla ei ole mitään tiettyjä liikkeitä joita toistan treenistä toiseen konemaisesti, vaan vaihtelen liikkeitä ja sarjamääriä joka treenissä. Näin ärsyke on aina erilaista. Tällä kertaa pyrin kasvattamaan vatsalihasteni kokoa tällaisilla liikkeillä…

Ensimmäisenä tein raskaan perusliikkeen, perinteisen vatsarutistuksen lisäpainoa käyttäen.

20140220_112731

20140220_112733

Tykkään käyttää lisäpainona taljaa, siinä vastus tulee hyvästä suunnasta eikä ”katoa” yläasennossa kuten lisäpainokiekkoa käyttäessä. Lisäksi taljassa on helppo tehdä pudotuksia ja rääkätä vatsalihakset aivan loppuun : )

20140220_112721

Toisena liikkeenä vatsarutistukset rutistuslaitteessa. Siinä teen hieman pidempiä sarjoja joilla saan kunnon poltteen vatsalihaksiin.

Rutistusten jälkeen on hyvä siirtyä jalkojen nostoihin, ei tarvitse venkoilla kovin pitkään kun vatsalihakset on jo kohtalaisen hyvin väsyksissä. Rutistusliike lähtee alhaalta ja jalat nostetaan ylös asti, varpaat käsien yläpuolelle.

20140220_112332

20140220_112331

Heiluminen kannattaa yrittää eliminoida pois jotta rasitus tulee parhaiten vatsalihaksille. Toki viimeisissä toistoissa voi hiukan heilauttaa : )

Viimeisenä liikkeenä tein tällä kertaa jalkojen/lantion nostoja tasapenkillä. Mahtava liike joka aktivoi vatsalihakset alhaalta ylös. Liikkeessä nostetaan ensin jalat suorina ylös ja sen jälkeen nostetaan myös lantio ylös penkistä.

20140220_114110

20140220_114116

Jos paukkuja riittää, voi liikkeen tehdä haastavampana versiona, jota kutsutaan nimellä dragonflag. 

Sellasilla liikkeillä tavoiteltiin tällä kertaa sitä pyykkilautaa. Saa nähdä mikä on kesällä lopputulos…

(Pömppövatsa pyykkilaudaksi vol. 2 – Syvät vatsalihakset löytyy TÄÄLTÄ)

Metallisydän

8 vastausta artikkeliin “Pömppövatsa pyykkilaudaksi”

  • Eipä kestä 🙂

   Oon tässä mielessäni kaavaillut uutta ”artikkelisarjaa” jossa esittelisin eri treeniliikkeitä, niiden oikeita suoritustekniikoita ja vinkkejä niihin liittyen. Siis yksi liike kerrallaan hieman tarkemmin.

 1. Oli ihan pakko päästä heti salille testaamaan tota vatsaliiketä taljassa ja oli muuten pirun hyvä!!
  Kiitos siis vinkistä! 🙂

  • Niin se on 🙂 Tuntuu seuraavanaki päivänä 😀

 2. Sixpack tehdään ruokapöydässä!

  Jos omistaa vatsalihakset, niin niitä on turha hinkata sarjatolkulla joka viikko. Varsinkin suoria vatsalihaksia. Tein useamman vuoden vatsalihaksia taistelulaji harjoituksissa. Sitten bodauksessa salilla myöhemmin, mutta jätin jossain vaiheessa pois ja sama jämäkkä sixpack loistaa kun rasvat vetää alas. Raskaat kokokropan liikkeet rasittaa vatsalihaksia aivan suunnattomasti. Etukyykky ilman vyötä, jopa leuanvedot, soudut, maastavedot, pystypunnerrus seisten tang./kp yms. Suurin osa kehonrakentajista ei vatsoja erikseen treenaa, voimapuolelta löytyy myös oma näkemyksensä kannattaako niitä hinkata liikaa. Keskikropalle pitoja ja voimapyörä ainoita fiksuja liikkeitä. Liikaa nähdään tehtävän erilaisia vemputuksia. Suurin osa ei myöskään tiedä, että vatsalihakset koostuu suurimmaksi osaksi nopeista lihassoluista, eli niitä tulisi treenata erittäin raskailla painoilla, mutta täydellä liikeradalla oikein eli rutistus vaihe nopeasti ja negatiivinen hitaammin, jännittämällä vatsalihaksia toki koko ajan. Eikä tekemällä satoja toistoja.

  Metallisydänkin vähän jämähtäny 90-luvulle tietyissä jutuissa. Voisit jättää vatsalihastreenin kesän jälkeen pois ja katsoa mitä siitä seuraa. Saatat yllättyä positiivisesti. 😉 Lupaan, että se sixpack ei mihinkään häviä kun treeneissä teet ne perusliikkeet edelleen. Eikä myöskään tunnu heikentävän keskikroppaa yhtään, vaikka moni näin luuleekin. Moni kun hinkkaa liikaa vatsoja ja se vaikuttaa sitten negatiivisesti jo muihinkin liikkeisiin. Yllättävää tietoa monelle.

  • Nyt olen kyllä aikalailla eri mieltä. Kyllä se on niin että ne vatsalihaksetkin tehdään siellä salilla, mutta esiin ne saadaan ruokapöydässä.

   Ei vatsalihakset kasva mitenkään taikavoimilla sen kummemmin kuin mitkään muutkaan lihakset, kyllä ne yhtälailla tarvitsevat treeniä kasvaakseen. Ja nimenomaan samantyyppistä treeniä kuin muutkin lihakset, ei mitään satojen toistojen hinkutussarjoja, vaan yhtälailla raskaita sarjoja pienemmillä toistomäärillä.

   Tottakai raskaat kokokropan liikkeet rasittaa osaltaan myös vatsalihaksia, mutta ei se tarkoita että niiden treenaamisen voisi muuten laiminlyödä. Vemputukset ja hinkkaamiset on toki turhia, kyllä se treeni pitää osata kohdistaa sinne vatsalihaksille ja pystyä väsyttämään juuri ne vatsalihakset eikä esimerkiksi reiden koukistajia. Tavallisella vatsalaudallakaan ei tarvitse hinkata pitkiä sarjoja, vaan oikein tehtynä 10-15 toistoa riittää aivan varmasti.

   Ehdottomasti myös staattiset pidot ja esimerkiksi voimapyörä on tärkeitä tehdä jotta vyötärön ympärys ei kasva liikaa, vaan ”korsetti” pysyy kasassa.

   90-lukua tai ei, aion edelleen treenata myös vatsalihaksia. Voin kertoa että itselläni ei ole mitenkään luontaisia näkyviä vatsalihaksia, vaan ihan treenaamalla olen ne kasvattanut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta