Tykinkuulat olkapäiksi, eli Metallisydämen olkapäätreeni

Kukapa ei haluaisi sikspäkkiä, isoja hauiksia, tiukkoja pakaroita tai pyöreitä olkapäitä? No, minä ainakin haluan. Mitään noista ei kuitenkaan ilmaiseksi saa, vaan niiden eteen on tehtävä töitä, paljon töitä.

Itse olen joutunut melkoisesti taistelemaan juuri noiden olkapäiden osalta, ne kun eivät ole minulla luonnostaan mitenkään erityisen leveät, enemmänkin tyyliä pullonkaula… Olkapäitä onkin tullut treenattua mitä erilaisemmilla tavoilla hakiessa sitä oikeaa, juuri minulle sopivaa tapaa. Välillä on olkapäät olleet tulehtuneet ja edelleen ne alkavat herkästi kipuilla. Siksi olkapäätreeni onkin suunniteltava sen mukaan että rasitus kohdistuu parhaalla mahdollisella tavalla koko olkapään lihaksistoon, mutta kuitenkin varottava tulehduttamasta olkapäitä. Katsotaanpa mitä tämänkertainen olkapäätreenini sisälsi…

Aloitan olkapäätreenin useimmiten vipareilla, niin tälläkin kertaa. Ensin useampi lämmittelysarja, sitten muutama kova suora sarja ja vielä pari kunnon pudotussarjaa joilla saadaan kunnon poltto olkapäihin ennen punnerrusliikkeisiin siirtymistä.

20140204_110451

20140204_110503

Vipareiden jälkeen olkapäät on jos en verran etukäteisväsytetty ettei punnerrusliikkeissä tarvitse kovin suuria painoja käyttää. Ensimmäisen punnerrusliikkeen teen vipuvarsilaitteella, tosin kasvon selkänojaan päin.

20140204_103816

20140204_103815

 Teen tuon punnerrusliikkeen hieman vajaalla liikeradalla, eli en työnnä kyynärpäitä yläasennossa suoraksi, vaan jätän hieman koukkuun, näin rasitus pysyy lihaksella koko sarjan ajan. ”Väärinpäin” teen liikkeen sen takia että näin saan liikkeen kohdistettua koko olkapäähän, kun selkänojaan nojatessa se helposti kohdistuu enemmän etuolkapäälle.

Seuraavaksi teen niskantakaapunnerrusta. Sen teen Smith:ssä ja suhteellisen pienillä painoilla. Niskantakaapunnerrus kun saattaa olla hyvinkin vaarallinen liike olkapäänivelille, mutta on puhtaasti ja rauhallisesti tehtynä helvetin tehokas. Parissa viimeisessä sarjassa teen superina uuden, minulle suositellun liikkeen, jonka nimeä en enää muista : ) Hyvän polton se kuitenkin saa aikaan ihan koko olkapään lihaksistoon…

Treenin loppuun teen vielä taljassa vetoliikkeen takaolkapäille. Sen jälkeen onkin aika suunnata pukukoppiin ja yrittää saada paita pois päältä…

20140204_111626

Metallisydän

2 vastausta artikkeliin “Tykinkuulat olkapäiksi, eli Metallisydämen olkapäätreeni”

  1. Toi on muuten täysin totta toi, että kun tekee tos pystäri konees tolleen et maha on kohti penkkiä niin ottaa tuhat kertaa paremmin koko olkapään lihaksistoon, eikä pelkästään vaan etuolkiin. Itekkin kokeilin kerran (eibin?) innoittamana kun näytti tekevän jossain videos tolleen justiinsa tuota. 😛

    • Muutenkin olisi hyvä unohtaa se ainainen pystypunnerrus edestä ja alkaa oikeasti aktivoimaan ihan koko olkapään lihaksistoa. Keinoja löytyy monia…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta