Joulu on taas?

Joulukuu on alkanut, samoin jouluvalmistelut. Aiemmin asenteeni joulua kohtaan on ollut hyvin pitkälti kielteinen. Tungosta kaupoissa ja yrmeitä ihmisiä. Petteri Punakuono soi ja kaikilla on kiire ja stressi. Ihmiset tönivät tungoksessa toisiaan ja ovat äkäisiä. Pakko siivota ja pakko tehdä jouluruokia. Minua on lähinnä vituttanut joulun lähestyminen ja kaikki sen mukanaan tuoma hössötys.

Tänä vuonna päätin etten ahdistu joulusta. Sari laitteli meillä jo hiukan kotia joulukuntoon, teki jo joitakin jouluruokia valmiiksi joulua varten, leipoi pipareita ja sytytteli jouluvaloja. Joulumieli alkoi noiden jouluvalojen ja joulun tuoksujen myötä jo hiukan hiipiä minunkin mieleeni. Taisinpa hyräillä hiukan Petteri Punakuonoakin piparitaikinaa mutustellessani…

Siinä sohvalla istuessani ja kaunista kotiamme katsellessani uskoisin oivaltaneeni jotain. Joulumieli lähtee jokaisesta itsestään, myös minusta. Miksi antaisin muiden ihmisten kiireen ja stressin tai yrmeiden ilmeiden ahdistaa itseäni? Päinvastoin, tänä jouluna aion itse lauleskella joululauluja ja hymyillä ihmisille kauppojen jouluruuhkissa, toivottaa stressaantuneille kassatädeille hyvää joulunodotusta hymy huulilla. Kuka ties saan samalla tuotua hiukan joulumieltä muillekin.

20131127_160847

20131127_160824

20131127_160639

20131127_195417

Niin… ja enhän minä sitä maksalaatikon tuoksuakaan pystynyt vastustamaan…

20131127_152127

Metallisydän

2 vastausta artikkeliin “Joulu on taas?”

  1. Oikeassa olet. Joulumieli lähtee jokaisesta itsestään, ja sekin on asia johon voi vaikuttaa omilla päätöksillään. Asennetta tähänkin touhuun, ja jos on jotain mistä ei välitä, sen voi skipata ja keskittyy sitten niihin juttuihin mitkä on itselleen joulussa (tai missä tahansa muussa juhlassa/tapahtumassa) mielekästä.

    Ihanaa joulun odotusta sinnekin koko porukalle 🙂

    http://musclefetish.blogspot.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta